מזל רע

Michalush88

New member
מזל רע

העליה של אתמול התלוותה בנפילה משמעותית היום. אני נזכרת ביום שבו ביליתי את ההפסקה (45 דקות) בוכה בשירותים. ושלשום, כשמישהי הסבירה לי על "בזאר בגדים", ושאלתי אותה אם היא רוצה לבוא איתי, היא גמגמה התחמקות. כרגע חזרתי הבייתה, בכיתי שעתיים רצוף. לאחותי לא קשה כאן. אני מניחה שזה מכיוון שהיא לא מצאה עצמה כל כך בארץ, כך שכאן נוח לה לא פחות. לי זה קשה. בארץ חברים סבבו אותי... ואלו לא היו סתם חברים, הם היו החברים שאני בחרתי לי. אנשים בוגרים, רציניים, שאפשר לנהל איתם שיחה מלאת משמעות... אנשים שאני נהנית איתם. ישראלים... כאן, אין ישראלים, ואי לכך אין כאן אנשים כאלו. במזדרונות נשמעים צחקוקים קלי דעת מצד הי"בתניקים, וילדודס קטנטנים עם לאנץ' בוקס מטיילים להם במזדרונות (הלא הם הטטניקים). אני סיימתי כיתה ט' בארץ, והוקפצתי לכיתה י"א, אך יש לי עדיין 2-3 שיעורים עם כיתות י' (בכדי שזה יסתדר עם שיטת הבגרות שלהם כאן, ואני אוכל לסיים תוך שנתיים). בארץ, מבחינה חיצונית, לא הייתי ממוצעת, אך לא נראיתי מבוגרת בהרבה מבני גילי. כאן, אני נראית יותר מבוגרת מהשמיניסטים. אני צופה בתלמידי שכבת י' בדרמה, ואין מילים בפי. אני המומה... אני לא מאמינה שאני באותה שכבת גיל שלהם - דבר כזה לא נראה ולא יראה בארץ. צר לי להגיד שעם אחותי אני מרגישה קרבה מנטלית גדולה יותר מאשר עם בני שכבת י' (וחלק מהי"אניקים למען האמת), והקרבה בין אחותי לביני אינה גדולה. אני הגעתי הנה בתור שכבה שהייתי פופולרית בה. הייתי מוקפת בחברים שאני אוהבת מאד, ושהם אוהבים אותי. הגעתי עם ממוצע ציונים סובב את המאה. הגעתי הנה עם ביטחון, הגעתי הנה עם שמחת חיים, צוהלת ושמחה. הגעתי הנה עם כל זה, והם... אינם עוד.

מה שנקרא אצלנו מיכלוש, יום אסל

ויום בסל.. ומחר כבר יום שישי ואת יוצאת לחופשת סוף השבוע. נוחי לך בחופשה זו. רתמי את המשפחה לטיול בחיק הטבע, צאו לצפון אפשר כבר לראות שלכת. לא צריך ממש רחוק שעה , שעתיים באוויר הנעים יעשו לך רק טוב. וכשתחזרי לבית הספר ביום שני, קחי איתך שיטה חדשה. תתחילי את השבוע במחשבה טובה. את כאן עכשיו ואת עומדת להפיק את המקסימום מהעובדה הזו. את מתגעגעת לחברים ולפופולריות המובנת מאליה, רק בשעות אחר הצהריים. במשך היום בבית הספר את מקדישה ללימודים (לא חשוב באיזו רמה) ולקשירת קשרים חברתיים. בלי לעשות השוואות עם הדברים הטובים שהשארת בארץ. זה לא קל אבל את נראית לי בחורה צעירה לעניין המסוגלת לשכנע את עצמה שכל המהלכים מקדמים . נסי במשך השבוע הקרוב לא לעשות השוואות, ולנסות טיפה להתגמש. תהיי את הראשונה שקושרת שיחה, אחרי פעם פעמיים גם תקבלי תשובות. ונסי אפילו במשך השעורים להשתתף בכיתה לדבר אני בטוחה שתמצאי אנשים עם רמת שיחה נאותה. אנחנו כאן איתך לעידוד ולתת כתף. בהצלחה.

Michalush88

New member
סופשבוע

הלוואי! העבודה של אבא גולשת גם לסוף השבוע, קושרים קשרים עם הקהילה היהודית כאן... חברה של אחותי באה לישון כאן, בפינה הקטנטנה שלנו במלון... אנחנו פה כבר חודש, למשרד החוץ בארץ לא כל כך אכפת, ומצידם אנחנו פה בחצי שנה הקרובה גם, זה לא כל כך משנה... אז אנחנו 5 אנשים במלון, שדעתי כבר נטרפה עליי מלהיות כאן 4 אנשים... אני אוהבת את המשפחה שלי, אבל לשמוע אותם נושמים כשדלת החדרון שהקציבו לי ולאחותי ב"סלון המשפחתי" זה לא בדיוק המצב האידאלי... בכל מקרה, חופשה מבית הספר תעשה לי רק טוב...

טלי 181

New member
מיכל, את מחזירה אותי 10 שנים אחורה

ובגדול! הגעתי לפה בערך בגילך. בכיתה יא. בארץ היה לי אושר ועושר חברתי, כלכלי, הכל היה טוב. בבי"ס ממש לא התאמצתי והיו לי ציונים מהגבוהים בשכבה, פה ישבתי להכין עבודות עם מילון, עזרה, והמון שעות ועדיין הציונים (בהתחלה) לא עברו את ה70. בארץ בשכבה שלי כולם הכירו אותי, וכפי שאמרת, בנים חיזרו, בנות התחברו, היה לי כייף. פה... אני אתן לך דוגמא לכמה הייתי בודדה: מצאתי עבודה במלצרות. אחת המלצריות היתה בכיתה שלי. נגשתי ואמרתי לה שלום. היא היתה בחורה מאוד נחמדה, חייכה ושאלה אם אנחנו מכירות. אמרתי לה שאני בכיתה שלה... היא לא האמינה לי. וגם הישראלים שהכרתי כאן לא היו "זה". כל כך סבלתי בתיכון, סופי שבוע היו ממש הצלה, ימי שני סיוט. ובכיתי כמו שלא בכיתי אף פעם. שעות. כמה שנים אחרי, אחותי הקטנה למדה באותו תיכון. נסעתי לאסוף אותה איזה יום, ורק הזכרונות מהימים הנוראים ההם עשו לי פרפרים בבטן. האם יש אור? כן. התוכנית שלי היתה לסיים ללמוד ולחזור לארץ. והנה כ"כ הרבה שנים אחרי אני עדיין פה, נשואה עם ילדים, בלי כוונות לחזור. היום טוב לי, יש לי המון חברים טובים, בעל מקסים (שההכרות איתו היתה המפתח), ושוב טוב לי ואפילו מאוד. כן זה לקח זמן, ואני יודעת שהשהות שלך כאן מוגבלת. מה שעזר לי זה שהצטרפתי לאירגון ישראלי בהתנדבות (לא יהודי, עם הקנדים מצאתי שפה משותפת יותר אפילו מהיהודים), שם הכרתי המון אנשים נהדרים. עוד נקודה, אז, לא היה אינטרנט (כמה שהדבר הזה חדש וכבר כ"כ מושרש בחברה שלנו) אז היום קצת יותר קל לשמור על קשר ועל שפיות. דודה שלי שוקלת להגר לפה. יש לה 3 ילדים, הגדולה בת 12. אמרתי לה או עכשיו, או אף פעם! שלא תחכה ותעשה לבנות שלה מה שעשו לי בגיל יותר מאוחר. תחזיקי מעמד. אם את רוצה לדבר ולשפוך את הלב אני אשמח. אני מבינה.

למעלה