מזל טוב

נהדר!

ממש ממש יפה. איך עברה עליך מלאכת ההכנה? הדגם שעשית הוא הדגם הראשון שעשיתי מאלומיניום!!! מזמן מזמן, עוד לא ידעתי שיש דבר שקוראים לו טישיו פויל, הייתי חותך אלומיניום ומקפל ממנו את הדגם הזה. מזל טוב!

bshuval

New member
אני מצטרף לשאלה של יובל

האם נהנית מהקיפול ברדיד משי? זו הרי הרגשה שונה לחלוטין. האם תרצה לחלוק איתנו מדוע לדעתך היא שונה? תרגיל נחמד הוא קיפול של שני דגמים זהים, האחד מרדיד משי והשני מקאמי רגיל. עשיתי זאת עבור הallosaurus של סייג'י נישיקאווה וגם עובר הטריצרטופס של מונטרול. זה מאד מעניין לגלות כיצד מהלכים מסוימים טובים מקאמי וגרועים מרדיד, ולהפך. כמו כן, התוצאה הסופית שונה מהותית. אגב, הדגם הראשון שהכנתי מרדיד משי היה העגור המסורתי. הדגם השני היה האווז של ג'ון מונטרול. בשני המקרים בחרתי דגמים מוכרים לי היטב. הכנת הנייר עברה עלי לא בקלות. הסתבכתי רבות עם החיתוך לריבוע, ומפיסה גדולה נשארה לי פיסה קטנה יחסית, אחרי קיצוצים רבים מהצדדים. בשני המקרים התוצאה מקאמי טובה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר. (לדעתי)

ג ל ע ד א

New member
תשובות

דבר ראשון ההכנה : ההכנה עברה בקלות מפני שקראתי הפנמתי ולמדתי בעל פה את ההוראות של גלעד נאור. הקיפול של איש היוגה (גיל לימד אותי) היה קשה יותר מאשר קיפול בקאמי בגלל שהנייר עבה יותר. אני אנסה בעתיד להדביק רק מצד אחד - נראה לי שתתקבל תוצאה טובה יותר. מאז (אתמול) הספקתי לקפל את הגולש של ג'רמי שייפר מקאמי וטשיו והתוצאות לפניכם. לדעתי התוצאה בטשיו לדגם הזה טובה בהרבה כי ניתן לשטח טשיו בצורה יותר טובה מאשר קאמי. אני מתכוון לעשות עוד מספר ניסויים של קיפול בקאמי וקיפול הטשיו של אותו דגם.

ג ל ע ד א

New member
גולש, טשיו 25 סמ

העבודה כאן הייתה ממש נעימה ואני חושד שהסיבה היא שנייר טשיו לבן דק יותר מצבוע

bshuval

New member
זו השוואה לא הוגנת!

הגולש הוא דגם שנועד במיוחד עבור רדיד! (אם אינני טועה, אפילו כתוב כך בספר (שלא לידי כרגע - הוא כבר ארוז ובדרך לספינה). גם הספינה בת שלושת המפרשים של פטרישיה קרופורד יותר טובה מרדיד... ישנם גם דגמים שלא ניתן לקפל אותם שלא מרדיד (נסה את התווים של ג'רמי שייפר).

למעלה