מזל טוב,,,,,,,

2B LoOnY

New member
מה???!!!

ברור שיש התמכרות למוזיקה!!! אם הבנדם יושב בחדר שלו ולא מסוגל שיהיה שקט, ברגע שהוא נכנס הביתה מדליק את המערכת לא מסוגל להתרכז בלי מוזיקה מתחרפן בטיולים בגלל חוסר מוזיקה את חושבת שאין התמכרות למוזיקה???? את טועה, ובגדול רוצה דוגמא חיה- קחי את אחותי (או אותי). עד שאת לא מכורה-את לא יודעת מה זה לוני-מתקוממת על מה שליאור אמרה!!!

e-magine

New member
תלוי איך מציגים את זה

אם אני אספר שאני מכור לאינטרנט ואני עובד יום עבודה רגיל ואחר כך הולך הביתה וגולש כל הלילה וזה פוגע במשפחה שלי, זה לא יעניין אף אחד. אם לעומת זאת אגיד שאני מכור וזה פוגע בעבודה שלי ואני מזניח את העבודה, כדי לגלוש, זה בהחלט ייפגע בי, או במילים שלך סרפד: ``הלכה הפרנסה``. ככל שזה נוגע ללקוחות שלי, הם היו שמחים מאד אם הייתי מכור לעבודה, מה שנקרא וורקוהוליק. יש כאלה שחושבים כנראה שאני כזה, אחרת איך אסביר שלפעמים הם מתקשרים למשרד שלי בימי שישי בשעה 17:00 או סתם בערבים בשעה 22:00? מה הם חושבים שאני 24 שעות ביממה במשרד? אני בהחלט זוכר את הדיון שלנו על הגילאים. הטענה שלי היא שבעולם הווירטואלי הבדלי הגיל מיטשטשים, אבל נשארת ההבחנה לפי כרטיס אשראי. אני לא אומר שבת 15 חושבת כמו בת 30 או ההיפך, חס וחלילה. מאחר ויוצא לי מידי לדבר במציאות עם ילדים בני 10 - 11, אני יודע שאפשר לדבר איתם כמו שמדברים עם מבוגרים והם לא תינוקות. אני לא מאלץ את עצמי, אני עושה את זה באופן טבעי. דווקא באינטרנט זה יותר קל, כי אני לא רואה את מי שמדבר איתי אז אני לא מתייחס למראה שלהם, כמו שהם לא מתייחסים למראה שלי.

סרפד

New member
ודאי שילדים אינם תינוקות

ועל אחת כמה וכמה - מתבגרים. אבל יש הבדלים בין ילדים לבין מתבגרים ובין מתבגרים לבין בוגרים ולעתים גם בין בני 30 לבין בני 80, הכל בהכללות כמובן. זה לא אומר שלא ניתן לקיים דיאלוג מעניין ומפרה - היו לי שיחות מעניינות מאד גם עם בני נוער וגם עם בני 80+. אני רק טוענת שההבדלים לא מוגבלים להופעה החיצונית בלבד, אלא יש גם הבדלים בבשלות הרגשית (לא תמיד...), בנסיון החיים, בנסיבות החיים הנוכחיות (בד``כ חיים אצל ההורים לעומת חיים עצמאיים) ובתחומי העיסוק וגם בבעיות האופייניות לכל שכבת גיל, ולכן ההבדלים לא עד כדי כך מטשטשים ברשת, כלומר ניתן לרוב להבחין מי בגיל העשרה ומי בוגר. מספיק שידברו על בגרויות... :) בפורום הזה למשל קל לי לדבר עם בני כל הגילאים. אבל לא בכל פורום. ולפעמים אתה גם רוצה להגן עליהם מתכנים או נושאים מסוימים. למשל, אבא שלי אמנם דבר לפעמים על מה שחווה במחנות אבל יש דברים שהוא לא דבר עליהם בפני כשהייתי צעירה יותר. אין ספק שוורקוהוליזם היה משמח את לקוחותיך. גם את מעסיקיך, לולא היית עצמאי. זו גם התמכרות שלעתים לא רחוקות מזכה את בעליה בכבוד והערכה מצד החברה. יש אנשים שטוענים שהתמכרות היא התמכרות וכל ההתמכרויות הן ביסודן אותו הדבר - אם כך, אולי פשוט נעשה הסבה לוורקוהוליזם?? (כן, אני יודעת שזה לא עובד ככה משום מה).

שירז**

New member
מודה או לא,,,,?...זאת השאלה?.....

ערב טוב,, אתה יודע שמתי לב כאן בפורום הזה באמת שלא ממש מגיבים לדברים רציניים אלה כל המתבגרים מנהלים דו שיח בנהים כמו שכתבת,זה די אופייני בשל גילם גם , ועוד דבר לפעמים כל אותם בני הנוער לא ממש רוצים להתעסק או יותר נכון להתכתב בצורה רצינית יותר,המקום בנתיים אכן תינוקי ולכל הבוגרים אולי עדיין קשה להפתח ולשוחח על כך שהם מכורים,,או לשתף אותנו מה דעתם בנושא, לגבי מנהלי הפורום אכן יש פורומים שאין שם דו שיח עם הגולשים שניכנסים לאתר שלהם,וזה די ברור שלא יכתבו באתר שלך כמו שאמרת שלא תקבל לגיטימציה שהם היו כאן,,, אגב:אין שום אפשרות שתדע מי ניכנס מתי?..וכמה פעמים ביום?...... המקום עוד חדש אולי עם הזמן יגיעו תגובות של אנשים יותר מבוגרים (ולא פוגעת באף אחד להפך ) למה אתה חושב שלא היית מודה אם הייתי שואלת אותך?......הרי כאן אתה מודה אז מה שונה במציאות?...... עצם העובדה שאני מכירה את האדם? תרבות חינוך?..ואופי שונה ממה שכאן?... אני מבינה שכאן יותר קל להפתח מסיבה אחת בעצם כמה,,,, לא רואים, לא שומעים, לא מכירים, דמות וירטואלית מושלמת,,, וכאן טמון הקסם של האינטרנט,,,כל אחד יכול לבנות את מה שהוא רוצה שיהיה לא כאן בפורום אלה באתרים אחרים בין היתר צאט,,, אתה יודע גם כאן בפורום זה אפשרי לבנות דבר שלא קיים במציאות, דבר שבתת הדימיון שלנו אנו רוצים שיתקיים אבל על מנת לבנות את כל אותם הדברים זה מצריך סוג ואופי מסויים של אדם, חלק ממנו חוסר ביטחון ,מראה חיצוני,אופי לקוי,ועוד כמה חלקים שזה אמור להשלים את זה שבונה דמות שלא קיימת במציאות,, שוב תת מודע למה שאותו אחד רוצה להיות ולא יכול,, לגבי סוגים שונים של התמכרות מה אגיד לך אי מיאג`ין זה די מורכב ומסובך, כל אחד שתשאל יכול להגיד שהתמכרות מסוג אחר כמו אלכוהול, סמים או מחשב, או טליוזיה יכול להוות ויכוח מה יותר קשה ממה,, אני חושבת שכל אחד מהדברים שציינתי כאן הוא קשה וזה למה<? כי כל אדם שמכור למשהו אמור לעבור שלב קשה של גמילה,,אל לנו לשכוח שלהגמל דווקא מהאינטנרט הם כמעט אותם שלבים של גמילה מאלכוהול למשל,, זה יכול להתלוות בעצבים, הזעת יתר, מתח חוסר שינה, חוסר תיאבון, או חוסר סבלנות לשוחח עם הסובבים אותנו ולא משנה עד כמה הוא קרוב אלינו, חוסר מנוחה מוחלט הרגשה של חוסר אונים שחסר לנו משהו,,אי ספיקה מהקיים ומהמצב החדש שניכנסו אליו, שים לב שכל אותם המכורים הכבדים יכולים לא ללכת לעבודה בשל המחסור של להיות מחובר, הרגשה שחסר משהו , וזה גורם לחוסר תיפקוד מושלם בעבודה או בחיי החברה, ואל נשכח שזה בהחלט פוגע בזוגיות וזה אולי הדבר הכי קשה בכל זה,,של להיות ``מכור``.. אולי בהזדמנות שיהיה לי עודף זמן לכתוב יותר בנושא אפרט על כמה סוגים של גולשים , וזה דווקא ניראה לי שעוד לא קראת באף מקום גם לא בלינק שמצורף כאן לאחד הגולשים,,, שמחתי שהיתה תגובה לסיפור שכתבתי אתמול,, שירז**

e-magine

New member
הםםםם שירז, הודעה קשה

אני מסכים אם חלק מהדברים שלך. אני שמח שאת באה לפורום הזה ומשתפת אותנו בדעות שלך ובידע שלך. רמזת שאת עוסקת בתחום אבל לא אמרת לנו במה בדיוק. גם לא אמרת לנו שום דבר אישי אלייך. כל הדברים האלה הם מתקבלים על הדעת, לגיטימיים. מה שלא מתקבל על הדעת ולא לגיטימי בפורום הזה הוא לקרוא לחלק מהמשתתפים, תינוקיים. אני לא מסכים לזה. אני באמת ובתמים לא יודע מה גילך, לא יודע עם יש לך ילדים משלך, אבל אני לא מסכים שבני הנוער שכתבו כאן תינוקיים. אני רוצה להגיד לך שלי יש ילדים יותר קטנים, ילדי בית ספר יסודי, עדין לא מתבגרים, אבל לא הייתי מעלה על הדעת לקרוא לילדים שלי תינוקיים. אני בוחן את האמירות בפורום הזה ואני לא רואה שום דבר תינוקי. זה לא מקרה שאף אחד לא הגיב לדברייך אלה וזה בעיניי סימן לבגרות שלהם. חוץ מזה אני מדבר איתם וסרפד מדברת איתם ואני מניח שלא אני ולא סרפד תינוקיים בעינייך. פשוט לא מקובל עליי העניין הזה. עכשיו לשאלתך, למה לא הייתי מודה לפנייך בחיי המציאות שאני מכור לאינטרנט. אני עורך דין, יש לי משרד ויש לי לקוחות. האנשים האלה סומכים עלי. מה לדעתך ייעשה למשרד שלי ולפרנסה שלי המידע שאני מודה שאני מכור לאינטרנט? עכשיו הערה לעניין הגמילה. אני לא מנסה לשכנע אותך, אבל אני חוזר ואומר את דעתי שאגב היא לא רק שלי: לא צריך להיגמל מהאינטרנט, אלא מההתמכרות. מהתלות. אני לא רוצה להתנתק ולא מתכוון להתנתק. האינטרנט סיפק ומספק לי רגעי שמחה, עניין בחיים, עוזר לי בעבודה,ועוד הרבה דברים. עכשיו אני יושב פה מול המסך ומנהל את הפורום הזה. אני נהנה מזה. אם הפרנסה שלי היתה ניהול פורומים, היית חושבת שאני צריך להיגמל מזה? הנה אני מוכיח לך שההתנהגות עצמה היא לא פסולה. את אומרת שההתמכרות פוגע בחיי המשפחה והזוגיות. העניין הוא שאדם לפעמים מרגיש צורך לעשות דברים מקובלים חברתית, אך לא עם בן/בת הזוג. אם אני הולך למשל כל שבת לכדורגל, זה לא פוגע בחיי המשפחה. אם אני הולך נניח כמה ערבים בשבוע עם חברים לפאבים, בלי האישה, זה לא פוגע? יש הרבה דברים שפוגעים. אם אני בוהה מול הטלוויזיבה מול ערוץ הספורט שעות, זה לא פוגע? אם אני יושב שעות וקורא עיתונים זה לא פוגע? (אגב אני לא עושה את הדברים האלה אבל יש הרבה שעושים) הני אני הודף את כתב האישום שלך נגד האינטרנט.

שירז**

New member
לא ירדת לסוף דעתי,,

אני יושבת כאן כבר חצי שעה למען האמת וקורא שוב ושוב את מה שכתבת,, אני מוחה!!!!! וגם אגיד למה,,, קודם כל להבהיר דבר: שאמרתי תינוקי הכוונה לא היתה לגיל הגולשים כאן בפורום ואת זה גם הדגשתי כאן שאין בכוונתי לפגוע בהם אם שמת לב כתבתי אתה בעצמך אמרת שהגיל מטשטש כאן בגלל החיסיון של האינטרנט,, הרי אמרתי כבר מה טמון כאן , ולא משנה גיל הכותב אלה אופי הכתיבה שלפעמים אדם בוגר יותר לא יכול לכתוב אותם ,, זו כוונתי ואני מקווה שהבהרתי עכשיו את עצמי יותר טוב,, חלילה לא היתה שום כוונה לפגוע באף אחד והדגשתי את זה במיוחד כמה וכמה פעמים כי משום מה ידעתי מה זה יגרוף אחריו,,, עכשיו לגבי ההתמכרות אכן לא צריך להגמל מהאינטרנט בכלל אלה להיות מבוקר ולדעת מתי לסיים עם זה,,,גם את זה לא הבנת ניראה לי,, ואני מסכימה איתך שלא צריכים להיות תלויים באיטנטרנט,,אלה לדעת להנות עם גבולות ברורים לך, אמרתי כבר שכל דבר יכול להיות התמכרות אבל דבר אחד אתה וכולם צריכים להבין שאמרתי זוגיות זה ברור שללכת למשחק יכול גם בעיני אחרים לפגוע אולי,, רק שתרד לסוף דעתי לא חשבת פעם למה בן הזוג מתנגד במיוחד להיותנו מול המחשב שעות?...... אגיד לך משהו פשוט,,,מניסיון גם שלי אני חושבת שאדם שלא משקיע שעות בגלישה ולא מצליח להחבר איך שהוא למחשב הוא פוחד ממה שהמחשב משדר,,המחשב משדר המון דברים וזה בחלקו יצירת קשרים עם אנשים חדשים שאנו לא מכירים, להתכתב עם אדם זר,, זה מפחיד ומרתיע די הרבה אנשים,,תחשוב לרגע על הצאט....אם אדם גולש שם קבוע למטרת שיחה או סתם הכרות הרי באיזו שהוא שלב הסקרנות עולה על הדימיון שהפגנת כל אותם הימים בשיחות,, מי הוא באמת?.. איך יראה?... או האם הכל אמת?.... זה הפחד ! לקחת משהו ששיך לבן זוג ע``י מישהו וירטואלי לחלוטין קח בחשבון שיש אנשים שסתם מתכתבים מחליפים דעות חודשים על גבי חודשים,, וזה בהחלט שונה ממה שהדגשת כאן ללכת למשחק או פאב........עם חברים, זה מציאותי כאן זה וירטואלי ולכן זה עוד יותר מקשה על העיניין,, מה שלא יודעים ולא מתחברים אליו מרתיע ומפחיד,, עכשיו לשאלך מי אני באמת?...... למה זה כל כך חשוב?...... בנתיים אני חושבת שאשמור על החיסיון שלי,, טוב אני חייבת לקצר בנתים אני מקווה שירדת עכשיו לסוף דעתי ואם מישהו נפגע אני מתנצלת לא זו היתה המטרה! שירז** . והדגשתי במיוחד!(``להיפך``) שזה אומר שהם תופסים נתח רציני בדעות וחלוקה מסויימת בכל מיני פורומים ,, תינוקי````.....שתרד קצת לסוף דעתי ,,מקום חדש עדיין למדים על המקום מכל מיני דעות ,גולשים , ומבנה הפורום,,

e-magine

New member
שירז אענה לך מחר

שלא תחשבי שאני מתעלם, כמו שכתבתי, היום אני רק ועדת קבלה, קורא מה שאחרים כותבים ונהנה. משהוא עליי: בדרך כלל הדברים מתגבשים אצלי בראש וכשהם מוכנים, זורמים למקלדת בבת אחת, בלי עריכה, בלי בדיקה, כמו איזה שיטפון והיום אין לי את זה. אולי אני לא איש של שבת באינטרנט, או שקשה לי להתרכז ולכתוב מהבית.

שירז**

New member
יודעת שמתי לב

שאתה היום בועדת קבלה כאן , אין שום בעיה עם זה ,, מותר לנוח ולהנות רק ממה שכותבים כאן, בכל מקרה אני לא אהיה כל השבוע , יוצאת לסבב הרצאות בארץ, בין היתר אנצל לחופשה באילת (מותר לא?) הפעם אסע בלי המחשב הנייד רק עם החומר איתי,, בכל מקרה אי מאג`ין אקרא שאחזור,

e-magine

New member
שלום שירז

אני אגיב לדברייך ואני גם אוסיף, כדרכי דברים שאני מרגיש צורך לומר. אשתדל לעשות זאת בצורה הכי מסודרת שאני אוכל. לשם כך, חרגתי ממנהגי והדפסתי לעצמי את ההודעה שלח, כדי שלא אפספס אף נקודה. אני מבטיח לך דבר אחד, שבתשובתי זאת אינני מסתיר חיצים, לא בתוך המשפטים ולא בין השורות. כשאני אומרשאני מכבד ומעריך את דעותייך, זה המצב. אינני יורד עלייך. יש דברים שכתבת, שלא נראו לי ויש דברים שכתבת שנראו לי. ברגע שמשהוא לא נראה לי, אני אומר זאת. זכותי המלאה לחלוק על דעותייך כפי שזכותך המלאה לחלוק על דעותיי. איננו כותבים כדי למצוא חן, לא אחד בתוך השני ולא בעיני אחרים, אלא כי יש לנו רצון או צורך להשמיע דעות לגיטימיות ואת זאת אנחנו עושים. אני מודע לחלק מחסרונותיי. כך אני מקווה. אני גם מודע לביקורת על דבריי או מעשיי בפורום. חלק מהדברים אני מקבל וחלק לא. מי שרוצה לבקר את דרכי מוזמן לעשות זאת. יש לי ויקוח איתך לעניין ההבנה והניסוחים. ייתכן שלא הבנתי חלק מדברייך, אך הדבר נובע, לעניות דעתי, מכך שכתבת את הדברים במהירות ולא הקפדת על הניסוח. זאת דעתי, יתכן שהיא לא ערבה ויתכן שהיא גם מוטעית אבל זאת דעתי. אני חושב ויודע שאני לא היחיד שלא הבין את כוונתך לענין התינוקיות. היום אני מבין אותם, וזאת לא בגלל איזו התגלות אלא בגלל שהבהרת אותן במכתב ההמשך. אני משתדל להיות איש הניסוח המוקפד. אני לא תמיד מצליח, אך משתדל שדבריי יהיו מדוייקים, אלא אם כן אני מעוניין לערפלם בכוונה. תלוי כמובן מה אני כותב ומה מתרת הכתיבה. לכן היה לי מאד חשוב שדברייך הרציניים יהיו ברורים. כי למשל חזרת כמה פעמים על הניסוח: ``להיגמל מהאינטרנט`` ולי היה מאד חשוב להבהיר לכולם, כי לא צריל להיגמל מהאינטרנט, אלא מהתלות בו, דבר שמקובל גם עלייך. הנה את בעצמך אומרת שצריך להיות מבוקר. זה מה שגם אני טוען, אך לדעתי, בהודעתך הראשונה, לא הובהרו הדברים די צורכן. לגבי ההשפעה על הזוגיות: שוב דברייך מקובלים עליי, אבל רק אחרי שהבהרת אותם. אני מזכיר לך שכתבת על נושא הצ`אטים בפורום הקודם שלי, ב``דיבורים`` והבטחת הרחבות והסברים. הדבר מחייב הרחבה ופירוט. לא שאת חייבת לנו משהו, אבל את בעצמך הצעת את זה. בפורום הקודם ציינת כי ערכת מחקר וכי המימסד מסרב לפרסם אותו מתוך אתימות. בכך הבעת דעה והבעת גם רגש ונגעת במיתר מסויים בנפשי, במיתר האנטי מימסדיות הסמוי מהעין. הצעתי לך ליטול יוזמה ולפרסם לבד באינטרנט. אני יודע שאת לא צריכה את ההצעות שלי, אבל מותר לי להציע. את יודעת אגב, אני מניח, כמה אני צמא למידע בתחום שאני מנסה לעסוק בו, כאן, בכלים שעומדים לרשותי. עכשיו לעניין הזהות שלך. אני עצמי שומר בקנאות על אלמוניותי ועל פרטיותי. אינני דורש או מבקש מאיש להיחשף, אני אפילו חושב שהדבר עלול להיות מסוכן. יחד עם זאת, אני מציג כאן סיפור. כמו שאמרתי, האדם הוירטואלי הוא סיפור. יש פורומים בהם מנהל הפורום קורא לעצמו ``מנהל הפורום`` יש פורומים בהם הוא קורא לעצמו בכינוי ככל משתמש אחר ויש פורומים בהם הוא מציג את שמו המלא והאמיתי, והדבר אמור בעיקר בפורומים של מומחים. אני בחרתי להשתמש בכינוי, אבל נתתי איזשהוא סיפור. אני מקווה שאגיע לפתיחות שמתאפשר לי תחת מטריית האלמוניות. אבל סיפור אני מגיש. אינני מצפה שתגידי את שמך, לא את כתובתך,לא את הטלפון שלך ושום פרט מזהה אחר. אם שאלתי מי את, פשוט ציפיתי לאיזשהו סיפור, כמו שאני מצפה מכל אחד. ואשיב לשאלתך, למה זה חשוב. התשובה שלי היא משל. כמו שסיפרתי כאן, אני עורך דין ואני מוסיף מה שאולי לא אמרתי, כי וותקי המקצועי הוא כ - 15 שנה. בכוונה אני לא מדייק. אם אביע דעה באיזה פורום בעניין משפטי, אומר שאני עורך דין ושיש לי ותק כזה ואולי אגיד גם מה תחומי העיסוק שלי. (לא עם השם e-magine) גם בפורום הזה, השתדלתי ואני משתדל, לומר מתי אני אומר דברים שהם דעתי האישית, מתי אני מסתמך על דעות מומחים, מתי אני מסתמך על מחקרים ומתי על כתבות בעיתונים. זה מה שהפריע לי באלמוניות שלך. העובדה שהצגת דעות מבלי לפרט מה מעמדן. הבנתי שאת עוסקת במחקר ואולי גם בהוראה אקדמית, אבל זה עדיין לא חזות הכל. זכותי ותפקידי כמנהל הפורום הזה, לעמוד על ההבדלים בין הדעות השונות. טאינני מחייב אותך לציין אבל זכותי לחדד את הדברים ולדעתי גם חובתי, דווקא על מנת לשמור על רצינות הדיון. אני אישית שמח שכתבת ושבדעתך להמשיך לכתוב כאן. אני בוודאי רק יכול להצטער שדברי הביקורת שלי, שלעניות דעתי היו הוגנים וסבירים, פגעו בך וגרמו לך צער.

e-magine

New member
המשך לשירז

נאלצתי לסיים את ההודעה הקודמת כי בכל זאת יש גם דברים שאני עושה במציאות. כל מה שרציתי להוסיף הוא הסביר דברים שבעצם לא צריכים הסבר: שיש הבדל בין דעה אישית אינטואיטיבית ובין מחקר. וגם במחקר, כמו שאת יודעת היטב, יש הבדל בין עבודה של תלמיד תיכון ובין עבודה של סטודנט באוניברסיטה, ובין עבודה של מרצה. לכן חשוב לי לא מי את אלא מה את. אגב שיהיה ברור, גם אם יסתבר לי שאת חוקרת ומרצה בעלת שם עולמי, זה לא ימנע ממני לחלוק עלייך אם אני אחשוב שאת טועה. זה לא אומר כרגע שאני חושב שאת טועה, זה רק אומר משהו על הדרך שלי. בשביל הדברים האלה והדחפים האלה שלי כתבתי מכתבים ודיברתי עם אנשים ובזבזתי מה שנקרא ימי עבודה ונסעתי נסיעות מחוץ לעיר מגוריי וחשפתי חלקים מנפשי בפני אנשים זרים, כדי שאוכל להקים ולנהל פורום כזה. אז לא חשוב לי מי את אלא מה הסמכות של דברייך. אין לך מושג כמה אני לא סקרן. יכול להיות שיבוא היום והפורום הזה ייתקיים ויגדל ותהיה כאן קבוצה כזאת של אנשים שאני אחשוב שאני יכול לספר דברים שקראו לי בצ`אטים ובמה זה שינה את חיי. ואני מדגיש, רק בצ`אטים. שום דבר מציאותי, שום מפגש מן הסוג השלישי, שום אופרת סבון ושום תכנית של ריקי לייק (כמו שאומרת לוני) הכל במפגשים וירטואליים. עד כאן

למעלה