מזל טוב!

קרןב

New member
מזל טוב!

אצלנו, מסתבר, יסתיים הקיץ בתחילת ספטמבר. עזבו אתכם מאירופה, מה הם יודעים, העמים המפגרים האלה, שסוחבים את שעון הקיץ שלהם עד סוף אוקטובר. חסכון בחשמל? הפחתה במספר תאונות הדרכים? אז מה. יש דברים חשובים מאלה. הקלה על הצמים. או! זה באמת עומד מעל הכל. (אף מילה על כך שאם מישהו צם, יתכבד, יקח נא בחשבון את הקשיים. כן, גם אם מדובר ב-70% שצמים, זו הצדקה מספקת?) מייאש. מדכא. מתי כבר יהיה כאן חופש. אמיתי.

notafish

New member
ושוב ../images/Emo51.gif לממשלת ישראל../images/Emo19.gif

שמראה לנו על מה באמת חשוב לדון בימים קשים אלה. כנראה שהחום באמת השפיע עליהם... העובדות היבשות נמצאות כאן

chan

New member
תשובה

1) איזה חיסכון בחשמל יש בדיוק בשעון הקיץ ראית בזמן האחרון חנות/בית שהאור בו אינו דלוק בכל שעות היממה (ברחוב בכל מקרה האור דולק מהחשיכה על הזריחה כך שאין זה משנה אם זה שעון חורף או קיץ) 2) לגבי תאונות דרכים דווקא בחודשים יולי אוגוסט נמצא מספר תאונות הדרכים הגבוה ביותר. דווקא בשבתות מספר תאונות הדרכים וחומרתן גבוה מהמוצע בשאר ימי השבוע. 3) אם ישנה תועלת עצומה כל כך בשעון הקיץ למה לא להשאיר אותו כל השנה ? אולי עדיף להסתכל קודם במקום להתנגד אוטומטית לכל דבר רק משום שהוא קשור לדת.

sandchicken

New member
האמת שאף פעם לא הבנתי

למה מחזירים את שעון החורף המקולל כל כך מוקדם, שמא מישהו מעמיתיי הדוסים יואיל בטובו להסביר לי? ואגב, אני בהחלט חושב שצריך להשאיר שעון קיץ כל השנה

alon14

New member
בחורף...

...שעון הקיץ אינו מועיל במאומה ואף פוגע. ובכל מקרה, מאחר שברירת המחדל היא תמיד שעון חורף (עובדה - GMT הוא שעון החורף של בריטניה), שעון קיץ כל השנה יהיה שקול לקביעת ישראל כאזור זמן +3 ללא שעון קיץ. ואגב, אם כבר אז עדיף להיצמד לתקנים של אירופה כי זה סיוט לזכור מתי בדיוק שעון חורף וקיץ שם כשזה שונה מישראל.

קרןב

New member
נו טוף, להיצמד לסטנדרט של אירופה?

זה אומר להשאיר שעון קיץ עד סוף אוקטובר. ומה יעשו אז הצמים? ברור שרווחתם חשובה יותר מכל דבר אחר. אז מה אם אני חושבת שמי שצם, צריך לקחת בחשבון את הקשיים. ובינינו, מה אכפת להם, לכלי הקודש? הם והציבור שלהם ממילא לא תורמים דבר, אלא רק לוקחים. אז לצפות מהם להתעניין ברווחת המדינה כולה? חס וחלילה.

chan

New member
שעון חורף

איזה קשיים בדיוק יש לך בשעון החורף כל הטענות שלך היו תאונות דרכים וחשמל שניהם לא ממש נכונים כפי שהראתי למעלה. הדבר היחידי שבאמת מפריע לך שזה בגלל הדת ולכן את חייבת להתנגד (שלא יחשבו שאת דתייה חס וחלילה)

DaCritic

New member
שמישהו כבר יסביר את הסיבה!!!

עוד לא הבנתי מה האינטרס הדתי לעבור לשעון חורף דווקא יום לפני יום כיפור. הצום נמשך משקיעה עד צאת הכוכבים יום למחרת, כ-25 שעות. פרק זמן זה אינו מושפע מהזזת השעון. בנוסף - תקופת הסליחות גם מתרחשת לפי זה בשעון קיץ. ולכן ההשפעה של ההזזה ממוקדת ליום כיפור בלבד. אשמח לקבל תשובה רצינית ולא מתלהמת(לא "כי הדתיים רוצים שהמדינה תפסיד כסף", ואני לא רוצה להתווכח עם זה נכון או לא, ביגון...) בנוסף - התשובה היחידה שאני מצאתי היא שהדתיים דורשים זאת כי הם יכולים. עכשיו, אני רוצה תשובה קצת פחות מעצבנת.

למעלה