מזל-טוב ....

• פותח הנושא noo25
  • פורסם בתאריך

noo25

New member
מזל-טוב .... ../images/Emo20.gif

היי... ראשית המון מזל-טוב ובהצלחה...(אני בטוחה שזה ימשיך להיות אחלה פורום) אני מ א ו ד מתרשמת מהניתוחים הנהדרים. אין לי שום קשר לגרפולוגיה,למרות שהתחום הזה תמיד עניין אותי. אף פעם לא הבנתי כיצד אפשר לנתח תכונות אופי של אדם כלשהו רק ע"י עיון בכתב ידו... ז"א, בעניי אדם הוא מכלול רב של דברים,רגשות,יצרים ,עבר,הווה ,משפחה חברה..וכו´.. איך אפשר ללמוד כ"כ הרבה ע"י כתב? הרי גם הכתב משתנה...כמו שאנחנו... זה אומר שבכל פעם שאלך לראיון עבודה אני אצתרך להקפיד על מצב נפשי מסויים ? או שבכל פעם שכתב היד שלי משתנה ,ה"ניתוח" הגרפולוגי יסיק נתונים שונים לגבי תכונותי? עד כמה המדע הזה מדויק אם כך? ולמה נעזרים בגרפולוגיה על מנת לשבץ עובדים במשרדים כאלו ואחרים? ותמיד תהיתי ... מעניין מה היו אומרים אם היו מנסים לאבחן את כתב ידי.. אני מתנצלת מראש על כל השאלות... ואודה לכם על כל פיסת אינפורמציה שתואילו למסור. תודה, נעמה

ברוכה הבאה נעמה ../images/Emo13.gif ובמיוחד בשבילך

מאמר. אני אצרף בתגובה לשרשור שיהיה יותר בולט שאלת המון שאלות, שיש עליהן המון תשובות, ולאט לאט כשיעלו כל המאמרים תקבלי חלק מהן. חבל לי לענות לך מהר ובשטחיות, אז אני מצרפת מאמר ראשון, שהוא מן סוג של מבוא, ולאט לאט תביני עם השהות שלך כאן ועם מאמרים נוספים שאני אצרף. אם יהיו חסרות לך תשובות אז פשוט תנג´סי. בפורום הזה אנחנו חיים מניג´וסים
אז הנה בשבילך, מאמר ראשון: למה אנשים בכלל הולכים לאבחון גרפולוגי. זה הרי מתחיל מפה. ואחרי שתקראי את זה תמשיכי לשאול ולאט לאט נענה לך בפירוט. הולך ?

../images/Emo42.gif מאמר ../images/Emo42.gif למה אנשים פונים

לאבחון גרפולוגי
למה אנשים פונים לאבחון גרפולוגי
בקומה השלישית של דיזנגוף סנטר, ליד השירותים, יש מכונה אחת שאם נותנים לה שקל ולוחצים על כמה כפתורים צבעוניים, נותנת כמה מילים על הלוחץ וגם איזה תחזית קטנטונת לעתיד. מעולם, המכונה הזאת לא נתנה לי משהו נכון - שלא לומר מדויק - (אלא אם כן מחשיבים את הפעם ההיא, שבעקבות תחזית שלה, עזב אותי חבר....), ובכל זאת, כל פעם שאני באיזור, המכונה מקבלת ממני שקל... למה אנחנו עושים את זה? מבלי לפתוח ספרי פסיכולוגיה, או לבדוק בספרות המחקרית, הרהרתי בנושא, ואלו מסקנותי: אנשים מחפשים סמכות שתאשר או תערער את דיעותיהם אנחנו רוצים לשמוע דברים שאנחנו יודעים - כדי לקבל אישור על נכונותם. אנחנו רוצים לשמוע דברים שאנחנו לא יודעים - כדי לגלות שבעצם יש לנו איזה כשרון חבוי, לקבל ממישהו שהוא יודע עלינו יותר מאיתנו, זאת הסמכות האולטימטיבית. אנחנו רוצים לדעת איך אחרים רואים אותנו. במקרה הזה אנחנו מייחסים סמכות לחברה. אנחנו רוצים לבחון אם האחר יודע עלינו משהו. אנחנו מאתגרים את הסמכות שלו עלינו. ואחרון חביב - אנחנו בתוך ליבנו מייחלים שמישהו יגיד לנו מה לעשות: יתן עצה, יקח עלינו אחריות, יראה אותנו ויכוון אותנו. אנשים מחפשים לראות את עצמם בפרספקטיבה אנחנו הרי חיים את עצמנו ומשקיפים על העולם מנקודת המבט שנמצאת בתוך עצמנו. על עצמנו קשה לנו להסתכל מבחוץ. אף תמונה או סרט וידאו לא מראים לנו את עצמנו כמו שאחרים רואים אותנו. אז יש לנו מדדים: המשקל מספר לנו כמה השמנו/רזינו, החברים מתקרבים או מתרחקים, אנחנו משווים את עצמנו לאחרים, אבל מה באמת קורה בתוכנו? איך אני יכולה לדעת אם אני יותר חכמה או אימפולסיבית? מה יותר חזק אצלי: המשמעת או המרדנות? כדי לראות את הדברים האלו בבהירות, אנחנו מחפשים פרספקטיבה, כלומר, מבט כללי על כל המרכיבים כדי לראות מה יותר דומיננטי, מה יותר שווה ומה יותר חלש או זניח. הפרספקטיבה עוזרת לנו: להבין טוב יותר את עצמנו, להיות יותר יעילים בפתרון בעיות רגשיות וגם מעשיות. לקבל החלטות. להבין את היחס שאנחנו מקבלים מאחרים. אפקט הפינוק בכל אבחון ובכל צורת טיפול או ייעוץ יש מרכיב מסוים שנועד רק בשביל הכייף. הכי קל להבין את זה דרך טיפולי מגע: מסג´ הוא גם כואב וגם נעים, מעטים האנשים שיוותרו על הכאב ויחמיצו את העונג... גם בביקור אצל רופא תמורת החיטוט שלו בנפשינו או גופינו, אנחנו מקבלים תשומת לב שמוקדשת רק לנו ולבעיותינו. באבחון הגרפולוגי מקבלים תשומת לב, ומנסיוני הרבה פעמים גם עידוד. אין לזלזל באפקט הפינוק, הוא הוא הדלק שנותן לנו את הכוח לעמוד בדברים שאנחנו שומעים, בקושי ובאתגר של התוכן עצמו. (רגע, רגע, למישהו היו פה אשליות שלא כולם שומעים דברים קשים על עצמם?) אז למה דווקא אצל גרפולוג? תגידו לי אתם ! אבל נראה לי שבנושא הזה העניין קצת יותר מקרי. אנשים סקרנים בקשר לכתב ידם ולאפשרות שניתן להפיק ממנו אינפורמציה. הם גם רוצים לאתגר את הגרפולוג: בוא נראה אם באמת אתה יודע... אנשים התנסו עם הגרפולוגיה ונראה להם גרפולוגיה נחשבת יותר רצינית מקפה, כירולוגיה, אסטרולוגיה ואחרים, אבל פחות מאיימת מפסיכולוגיה. השכנה שלי סיפרה לי שהיא הלכה לגרפולוג ו..... במקרה שמעתי עליך והיתי בסביבה........... תמיד אהבתי להסתכל על אותיות....... אמא של דודה שלי היתה אצלך בשבוע שעבר ונדהמה.....משהו סוף הדרך ! מה זה האתר הזה?? מה זה לא על גרפיקה?? מה, טעיתי?? אה, וואוו, מעניין..... למה אנשים רוצים אבחון גרפולוגי באינטרנט? לכך מצאתי שתי סיבות בלבד, ותוסיפו אתם: זה חינם זה בעילום שם מיכל בן טובים

אננני

New member
ואני לתומי חשבתי ...

ואני לתומי חשבתי שיש גם אנשים שמכירים בערכו של "אזזמל המנתחים" הזה ושמחים להעזר בו: באופן אישי (פרטי)- לקבלת עזרה, הכוונה, חיזוקים - מתוך הנחת יסוד שהעומד מולם הוא אובייקטיבי ביחס אליהם, והידע המקצועי והנסיון שצבר בתחום הגרפולוגיה עשויים לשמש בסיס לא רע לניתוח ואבחון ענייניים, ברורים ואפילו, לפעמים, מדוייקים - בהם אפשר להסתייע בדרך אל--- ובאופו מקצועי - כקיצור דרך מקצועי לסינון, מיון ואיתור מועמדים בסינכרון דרישות תפקיד/סביבת העבודה עם כישורי המועמדים נסיון אישי 50 שקל שזה גם עובד לא רע (כמו בכל תחום - ההסתייגות מיוחסת למקצועיותם של המנתחים: גם בתחום הגרפולוגיה, לדעתי, השרלטנות והערפל המקצועי בו לוקים חלק מהנושאים בתואר "המבינים" - עושים עוול לתחום. וככלל - המאמר הוא ראיה פשטנית של נטייה אנושית לרצות "אבחון" מהיר בכל תחום: נסיון לנכס לעצמנו בטחון היכן שאין (מגידי עתידות שיספרו לנו מה יהיה וסתם הזדמנויות "להוריד" מעלינו אחריויות.

לא רואה שום סתירה בין דברייך לבין

דברי המאמר. ברור ש"אנשים שרוצים אבחון גרפולוגי" הם קבוצה בתוך קבוצה יותר גדולה של "אנשים הרוצים אבחון באופן כללי". המאמר הוא מאמר מבוא, המיועד לאינטרנט. וככזה הוא אכן פשוט. אכן כמו בכל תחום השרלטנים עושים עוול למקצועיותם של האחרים. כנראה לא הבנתי מה את רוצה להגיד. בכל אופן, ברוכה הבאה

noo25

New member
יש משהו בדבריך...

גם אנינתקלת בתופעות מענינות כאלה, שחוזרות על עצמן לא מעט פעמים. במסגרת טיפולי הרפלקסולוגיה אני שמה לב לעובדה שהמטופילים שלי מתחילים לאבד ענין בטיפול כשאני בוחרת לא לדבר איתם על עצמם במשך הטיפול ז"א.. כשאני מאבחנת את מצבם הנוכחי או שבמשך טיפול כלשהו אני מסבירה להם על איזו מערכת אני עובדת או מה התהליך שקורה עכשיו, יש עניין רב מצדם הם מאזינים בקשב רב לדברי. והמסקנה היא שיש כ"כ הרבה דרכים לנתח מצבים של בני אדם יש כ"כ הרבה שיטות טיפול...וצורות על מנת שנוכל לגעת בתוך עצמינו והאמת שזה לא משנה באיזו דרך נבחר אנשים פשוט אוהבים לדעת ולשמוע מה אנשים אחרים (אלה שמסביבם) חושבים עליהם. לאנשים מאוד איכפת ממה שיש לסביבה לומר עליהם. וכך גם הגרפולוגיה..יש המון "חרטטנים" בשוק..לכן אני באמת רוצה להבין עד כמה המדע הזה מדויק.. נעמה

noo25

New member
תודה....

אני לא מצליחה לשלוח לכם את הקובץ... אוף.. אני מקווה שזה יצליח.. ושוב תודה.

Druyanizem

New member
תראו איזה יופי

יש הבדל בין צורת הכתב במקומות שהיא כתבה מהראש לבין צורת הכתב בציטוט של השיר... מגניב! BOW TO THE DRUYANIZEM

noo25

New member
איזה קטע....

באמת שמתי לב שהכתב משתנה... כנראה שיש השפעה לעובדה שכותבים מהראש...

jean

New member
הי נעמה , הנה דעתי

ברצוני להדגיש שאינני גרפולוג ושאשמח לקבל דברי ביקורת והערות על דברי, כמו כן, למרות שהשתדלתי להתרחק משיטת הניתוח לפי הסימבוליות באותיות, כפי שכבר פסקו אלה שקטונתי מהם מאוד, עדיין בכתב היד שלך יש מספר סימבולים בולטים שאשתמש בהם לצורך הניתוח. דבר ראשון, מבחינה טכנית, קצת קשה לי לדעת, אם כתב היד שלך באמת גדול, או שזאת סריקה בגודל גדול יותר מהמציאות.אבל לפי מבנה חלק מהאותיות, אני מניח שהוא די גדול. האותיות תופסות את מרכז השורה, הכתב יד עגול וזורם. אני מסיק מכך, שאת טיפוס דינאמי, יודעת לבלות טוב, ושומרת על מקצב גבוה, המוטיב המרכזי ביותר בכתב היד שלך הוא לבבות. קשה שלא להתעלם מהלבבות המתנוססים להם ברחבי הדף, במיוחד במילים "הכל" ו"כלום". אני חושב שיש לך עיסוק במציאת בן זוג, במחשבות על קשר לטווח ארוך, ורצון או הכנות לחתונה. אני אישית נפלתי פעמים רבות בעבר, בניסיון לאבחן האם יש או אין בן זוג, אבל אני נוטה להאמין שאין לך בן זוג קבוע כרגע. בגלל המקצב של השורות המשוננות, כלפי החברה, והדחיקה המהירה אל תוך השורה (שנובעת מכך שציטטת שיר), אני נוטה להאמין, שאת מעוניינת להפסיק חלק אחד של ההווה שבו את עסוקה בבילויים ויציאות, ורוצה להתכנס לתוך תא משפחתי שקט יותר, כלומר יש בך רצון להתמסד. החתימה שלך אומרת הרבה. כמו תמיד, חתימות הן סמל חשוב, הן למעשה, במקרים רבים תמצית ההסתכלות העצמית במובן הגרפולוגי, אבל משום כך, גם קשה לנתח אותן במורכבות, ללא למידה עמוקה של הגרפולוגיה, מה שדי חסר לי. הדבר החשוב ביותר בחתימה שלך הוא הקו שאת מחדירה לתוך ה"שם" שלך, זה יכול להעיד על דברים רבים, אבל מכיון שסיום החתימה הוא בצורת סמל פאלי, אני מסיק, שאת חושבת שמערכות יחסים רבות פוגעות עם הזמן בסיכויים שלך להתמסד. את רואה במספר מערכות יחסים שהיו לך בעבר, כמשהו זמני שלא הוביל אותך לשום מקום בת´כלס. באות "א" במילה אהובי, שהיא מילה עם הקשרים רגשיים חשובים לזוגיות, מן הסתם,נשברת ה"א" שלך לראשונה בכתב היד, וחצי הסער נשבר לתוכו. ה"א" שהיא האות הראשונה באלף בת, ויש לעיתים נטייה לקשור אותה אל היחס של האדם על עצמו, יש כאן סימבוליות למערכת יחסים לא יציבה שנשברה, או מערכת יחסים ארוכת טווח שעדיין לא הגיעה. ולסיום המ´ שהיא אות מערכות היחסים המובהקת, יש לך מ´ עם בסיס שני מוגבה, מניסיוני גיליתי שכשמדובר בבחורות בשנות העשרים המתקדמות, יש למ´ הזאת משמעות עיקרית: חיפוש בן זוג. חשוב לך למצוא מישהו, בסטנדרד גבוה, וזה מעסיק אותך.

כמה מילים משלי ../images/Emo39.gif

לי נראה שאת גם מאוד אוהבת וזקוקה לחום ולמגע, והרפקלסולוגיה מתאימה לך משום כך. את חמה ורגישה ואינטלגנטית ואני בטוחה שהמגע שלך נעים (אממממ, אפשר אולי לקבל טיפול ?
) נדמה לי שקצת קשה לך להשקיע בפרטים הקטנים, להתעמק וללמוד דברים עיוניים ככה לאורך זמן. אין לך בעיות של התמדה אבל הכלי העיוני פחות מדבר אלייך. לא כי את לא יכולה, את יכולה ובגדול. את לא כל כך אוהבת את זה אני חושבת.

noo25

New member
את כ"כ צודקת....

אז ככה.... הבדל משמעותי בין הניתוח שלך לניתוח של jean כל מה שציינת נכון...(ובקשר למגע...את מוזמנת לנסות
) העובדה שעלית על זה שיש לי בעיות בללמוד דברים עיוניים לאורך זמן הדהימה אותי...(את כ"כ צודקת) ואכן יש לי בעיה להשקיע בפרטים הקטנים, אני שמה לב לזה עכשיו במיוחד מפני שאני לומדת בניית אתרים (במסגרת לימודי המולטימדיה) ויש לי בעיה נוראית לרשום את כל הפקודות הללו.... זה נכון שכשאני מחליטה לבנות אתר אני מצליחה....ו ב ג ד ו ל !!! כמו שרשמת.. אבל אני מעדיפה שלא להתמודד עם כל הדיוקים .. אני צריכה את ה"ספייס" שלי .... אז קבלי חיזוק, ותודה רבה לך... נעמה (סליחה על התגובה המאוחרת)

noo25

New member
סליחה על האיחור...

היי, ראשית...המון המון תודה אני שמה לב לכך שהקדשת המון זמן לניתוח הנ"ל.. איני יודעת עד כמה הנך בקיא בנושא הגרפולוגיה?.. ברצוני לומר לך שאינך צודק כלל וכלל ..(אם לומר זאת במילים עדינות) אינני מחפשת קשר ... אני נשואה כבר שנה עם אהובי מזה 6 שנים... אני מאושרת ואין לי שום ענין במציאת בן זוג למטרות אלה או אחרות. ובעצם כל הניתוח הרחב שלך התבסס על נושא זה אם זה בחתימה שלי או ב "מ" עם בסיס שני מוגבה... בכל אופן תודה רבה לך על הנסיון..
הוחכת לי שאכן גרפולוגיה היא תורה לא מדעית... שוב תודה וסליחה על האיחור.. נעמה

למעלה