מזל טוב לסהר

stkachov

New member
מזל טוב לסהר../images/Emo127.gif

גבירותיי ורבותי, מגיע לסהר מזל טוב, הוא נבחר הערב ברוב קולות לנואם המוצלח בערב "הייד פארק" של אמב"י. היה מאוד נחמד. היו כמעט 20 איש במפגש עצמו, חצי מהם מהפורום! כמעט כולם נאמו. אני אישית מאוד נהנתי, ולדעתי הערב היה מוצלח. שמחתי לפגוש כמה חברי פורום חדשים שטרם הכרתי. רוני נתן את ההצגה הרגילה שלו
זהו... בגדול היה נחמד וצפויים עוד ערבים כאלה גם בהמשך.

היה ערב טוב

למרות שלא נאמתי כי לא הכנתי שום דבר היה ערב נעים ואני מבטיח שבפעם הבא אני אעלה על הבימה,מגיע כל הכבוד לסהר על הנאום שלו אבל גם שוקי נתן הופעה מרשימה על החתולים למרות שהחתול שלו לא מגמגם בכלל רק שדורסים לו את הזנב. טוב אני צריך ללכת לעבודה אז שיהיה לכם גמר חתימה טובה וניפגש

sahar sh

New member
תודה רבה על המחמאות...

רציתי להגיד שזאת הייתה חוויה מאוד חיובית, עוצמתית ובונה בשבילי הן לנאום והן לזכות בתואר "הנואם המצטיין". זה עוד נדבך בדרך שלי "לעקוף" את הגמגום ולדבר שוטף. אני מודה לכולם על ההקשבה והבחירה בי כ"הנואם המצטיין". כן יירבו ערבים כאלה... סהר.

The big man

New member
סהר

סהר, אתה הגדול מכולם! כל הכבוד, הנאום שלך היה מצויין!

R O N Y1

New member
יופי סהר לא רע

את האמת סהר יש לך את זה!!! היו נאומים יפים כמו של דנידין והבנקים שוקי והחתולים ושושי שהצחיקה אותי ועוד... ואותו חייל שתפס פיתאום ביטחון. לא אהבתי את הנאום של רם נידמה לי שהתחיל במישפט "אני רוצה להודות לאישה ניפלאה שעוזרת לכולם, וכולם צריכים ללכת אליה ,ברברה" ושהיא כמובן עזרה לו אבל אותו בחור לא עבד לפי "השיטה"ככה שהוא ניתקע מידי פעם במילה חצי דקה ממש ........ועוד לומר שהיא עזרה לו. אם הגימגום חוזר אחרי שנה למה לרוץ עם הראש בקיר ולשלח עוד מגמגמים לנפץ את הראש בקיר!!! אם היה אפשר לתת פרס לנאום "המעורר רחמים" הוא היה בטוח זוכה בו!!!! רוני

shoshyyy

New member
גמגום לא מעורר רחמים.....

אתה יודע ...הרגלי דיבור לא משתנים לא בשנייה ולא בשנה. אני מפסיקה לדבר איתך על קלינאי תקשורת כח אני יודעת שזה בא ממקום כואב ואמיתי , רק חבל שזה משפיע ככה על החיים שלך. בקשר לנאום שלך : היה לך סיכוי להצליח לשכנע אותי אם היית: 1)מבסס את הטענות שלך , ומסביר אותם. (מאוד חשוב
) 2) מפסיק להשמיץ את הקלינאים בגוף כולל (כי זה לא טיעון משכנע) 3) מראה מה טוב בדרך שלך . (כל מה שאני רואה , זה בן אדם מתוסכל ברמות - זה לא משכנע אותי , זה גורם לי לחשוב , "אני לא רוצה להיות מתוסכלת כמוהו") אז אם תרצה להשפיע , ולשכנע אנשים לא ללכת לקלינאים , תשים לב ל3 נקודות האלו.

R O N Y1

New member
את זה לא אמרתי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הכוונה לא היתה שהגימגום מעורר רחמים, אלא התמימות והנאיביות של אותו טיפוס שמעוררות רחמים זה לא מצחיק גם עבדו עליו והוא גם מבסוט ........ אם את רוצה ביסוס לטענות יש לי כגון:שוקי ויטאלי אריק שהם חברה נהדרים שעברו קורס ואחרי שנה הכל חזר הגב יש לי עוד שמות אבל זה מספיק שמעתי שברברה מצלמת את המטופלים לפני הטיפול ואחרי הטיפול מעניין אבל מעניין למה היא לא מצלמת את המטופלים לאחר שנה ..... לעניין ההתיסכול ...ניראה לך שאני מתוסכל???? יכול להיות שאין לי מעצורים בניבול פה אבל זה אני אין לי מעצורים ושום דבר לא יעצור אותי כמו שהיה בעבר!!!! דרך הגב למה לא הכרת אותי שניכנסת? גדלו לי קרניים עברה רק חצי שנה

shoshyyy

New member
אתה לא ביססת את הטענה

בגלל השאלה : האם כל המוזכרים כנ"ל עשו את כל מה שברברה אמרה או ביקשה ? אני יכולה ללכת לסדנת דיאטה ולהאשים אותם שלא ירדתי במשקל במידה ועשיתי את כל התוכנית , במידה ושמרתי גם אחרי הסדנא , במידה ועשיתי כל מאמץ אופטימלי . האם זה מה שהם עשו ? או מה שהם עושים עכשיו ? (לא זיהיתי אותך בגלל שעבר הרבה זמן
)

SayNoMore

New member
רוני ,אכן האמת כואבת על כן ...

ראשית תקן בתגובתך:"דרך אגב" ולא "דרך הגב" ואגב לא מכובד ללכלך מאחורי הגב. אולם כלל לא מפתיע לגביך. תתבגר!!!. כל פסיכולוג מתחיל יסביר לך את משמעות הספרה 1 שהצמדת לכינוי שבחרת בתת מודע. שנית לצערי אתה כל כך כוחני, בוטה, רדוד, מרוכז עצמך ובעקר פאטתי וחבל שעד כה,(להפתעתי), אף אחד מהנוכחים לא שם לזה סוף, מלבד מתן הערות פה ושם. לצערי באופן תמוה חלק מחברי אמב"י מאמצים בהערצה עיוורת את הדמות הווירטואלית שבנית כמנהל מצליח בחברת הייטק. לדעתי, הנוכחות שלך מהווה תעודת עניות לאמב"י, לחברה שמעסיקה אותך ולעובדים שמוכנים לעבוד תחתיך. אגב סמכות (בדומה לזכות קדימה בכביש שגם שם בטח אתה נוהג באופן דומה) זו זכות שיש לקבל ולא לקחת!!! מעניין, איזו הכשרה לתחום ההייטק (שאתה כה מתהדר בו משום מה) עברת? לידיעתך, כל תואר, (או תלוש שכר של ), עובד ניקיון או מנכ"ל, לא מעיד כהוא זה על אישיותו או סולם הערכים של המחזיק בתואר, לראייה השר לשעבר הד"ר גונן שגב שלכאורה אשם בסחר ובהברחת סמים ובהונאת עתק של חברות אשראי, ועדיין ממשיך בשחצנות מוחצנת לייצר גרסאות פאטתיות הניתנות להפרכה בנקל !!! אתה פשוט מרעיל את האווירה באמב"י באנרגיות שליליות. בפועל אתה מגיע לאמב"י לא במטרה לעזור לחברים, (אגב ברור שלא שיפרת את שטף הדיבור של מי מהם), אתה פשוט בא במטרה לפרוק באופן סמוי: תסכול, רגשות נחיתות, מחסומי בושה, עכבות מהעבר וחוסר אונים בכוח להשתנות. באופן צפוי אתה חושף סיפור מרגש באמת מהעבר, אבל לא כחשיפה כנה שתעמיד אותך בעמדה פגיעה שתייצר פתיחות אמיתית בפני הפורום ותעודד אחרים להחשף ולפרוק גם כן, אלה לצערי עשית זאת במטרה לחזק את הדמות הווירטואלית של נער פלא שבכוח הזרוע הכניע את הגמגום בנוק-אאוט. בבקשה ממך, אם אתה לא עוזר לפחות אל תפריע. (אגב - תודה, בבקשה, סליחה. ראה מילון אבן שושן כדאי שתאמץ מדי פעם ותעזר במושגים זרים אלו) אתה ודאי גאה בנאום שלך ואכן לפי כל קנה מידה הוא ראוי להכנס לספרי ההיסטוריה. אני בניגוד אליך, אמנם לא חבר אמב"י אבל כבר לפני שנה יזמתי ערב מורכב הרבה יותר מערב ההייד פארק שנערך בפועל השבוע, ערב שכל כולו חשיבה חיובית, דחיפה להתמודדות הדרגתית בעוצמה ובמשך החשיפה לגורם הפחד שמרתיע את כולנו, ובעיקר עידוד לשינוי דפוס החשיבה ומעבר מפאסיביות משתקת ללקיחת אחריות אישית לגורלנו ע"י יוזמה אישית תוך עבודה קשה. לצערי לאחר מפגש אחד מאד מוצלח לדעת כל המשתתפים נפל הרעיון בשל קשיי ארגון טכניים וחוסר בשלות של המשתתפים שנדרשה להם שנה נוספת כדי להתארגן שוב (לשמחתי כמובן). בני יאמת את דברי. אגב לדעתך, כמה מבין חברי אמב"י, בוגרי CTI או כל סדנה/קורס/טיפול ע"י קלינאי תקשורת אחרים (טובים לא פחות), יכולים להעיד בכנות שאכן התמידו לאורך זמן בתרגול הכלים שלמדו, באומץ לב ונחישות לשנות הרגלים רעים, ולמרות זאת נכשלו? אף אחד! כולם נכנעו לפחד, לעצלנות ובחרו בדרך הקלה לקטר להתנער מאחריות אישית ולחפש אשמים ותרוצים. אני הודיתי בחוסר ההתמדה, אולם איני מקטר ואף הבהרתי כי אף פעם לא מאוחר. רק בושה מהסביבה, פחד משינוי וחוסר נחישות לשנות הרגלים רעים מונעים ממני ומרבים אחרים מלהצליח הרבה יותר. נכון, ברוב המכריע של הטיפולים, הנושא הנפשי די נזנח, ולכן בהכירנו בבעיה במקום לקטר ולחפש אשמים יש לקחת אחריות אישית ולתקוף אותה כדי שנוכל להפעיל את הטכניקות שלמדנו. לפעמים האמת מפתיעה בפשטותה: "מגמגמם שלא ייפעל היום לשינוי מצבו, ישאר אותו מגמגם בדיוק גם למחרת ובאינדוקציה גם בעוד 50 שנה." לסיום למרות הכל להפתעתך, אני, ובטח גם חלק מהאחרים, רואים בתוכך גם אישיות נוספת סמויה מהעין המסתתרת בפחד מתחת למעטה ה"קשוח" כאמצעי הגנה ואני קורא לך לטובתך ולטובת הסובבים אותך לזרוק את השריון החיצוני ולתת ביטוי לאני החבוי שהוא חיובי יותר ובעל פוטנציאל גבוה יותר. בהצלחה ושנה טובה רם נ.ב היות ואיני חבר באמב"י ואף איני מכיר אף אחד חשבתי להעזר בפורום רק כדי לקרוא לחברים רציניים המעונינים לקחת שליטה על הגמגום שלהם להתארגן ולקדם עניין אולם "תודות" לך שוב, בינתיים החלטתי לוותר.

avi9

New member
לרם

הזדהיתי עם הנכתב ונהניתי מאד מהסגנון. בציבור הרחב יש סטיגמה שגימגום מצביע על פיגור מסוים, במיוחד כאשר האדם הממוצע נתקל במגמגם לעיתים רחוקות, שומע מספר מילים מקוטעות,האדם מגמגם את שמו ומסביר את עצמו בצורה נלעגת תוך שימוש במילים חלופיות.לא מחזה מלבב. החשש שלנו מקבלת סטיגמה של מגמגם ויכולתנו לעיתים לנהל שיחה ללא גימגום ובצורה מרשימה, מקשה עלינו להשלים עם העובדה שאנו מגמגמים וגורמת לנו (לפחות לרובנו),מלחמה יומיומית,עם כל פתיחת פה,לא לגמגם! להסתיר!! כולנו מרגישים את המחיר הכבד של התנהגות זאת. ברור כי השלמה עם הגימגום מקילה מאד נפשית אולם לרובנו קשה מאד להשלים עם המום,הנכות,או איזה שם שנבחר למיגבלה הזאת! זה כנראה ההבדל בין גימגום לכל נכות אחרת! נכה רגיל מודע לנכותו והיא אינה נעלמת מדי פעם,למגמגם יש ימים טובים,שבהם כמעט ואינו מגמגם,וזה מאד מקשה עליו,פסיכולוגית,להשלים ולהצהיר על נכותו. העובדה שמגמגמים יוצאים מהארון,והציבור למד שיש מגמגמים מוכשרים מאד,ואין קורלציה בין רמת הגימגום לרמת ה IQ יכולה לגרום לשינוי התיחסות הציבור לגימגום ולגרום שאנו נקבל את עצמנו כמגמגמים ולא נסבול מרגשי נחיתות בגין הגימגום. אני נתקל בהרבה מגמגמים, במיוחד במקצועות ההנדסה.חלקם מגיעים לרמות גבוהות בתחום המקצועי אולם אינם עוברים, כמקובל לתחום הניהולי,גם מרצונם וכנראה גם מאחר והממונים אינם מתלהבים מקבלת מנהל מפעל מגמגם,מסיבות ברורות. אישית אין לי בעיה עם זה מאחר והתחום המקצועי מאתגר מאד ולכן לצעירים בפורום המודאגים ממציאת תעסוקה,המלצתי בעבר לפנות למקצועות הנדסה שבהם הדיבור אינו הדומיננטי במדידת הצלחת העובד. שנה טובה ומקוה שהפורום ישקוק חיים מאחר ויש לו חשיבות רבה.

אילנית31

New member
אני בוגרת CTI

ואני רוצה לציין שהטיפול לא עזר לי בכלל. תוך פחות מחודשיים לאחר הטיפול הגמגום אף החמיר, ואני יכולה להעיד בכנות שהתמדתי ותירגלתי כמו שלא התמדתי בחיים שלי במשהו אחר... אך כגודל הציפייה כך גודל האכזבה. אולם אני לא מחפשת אשמים, אני פשוט חושבת שהטיפול הספציפי הנ"ל לא מתאים לכל אחד, כמו שיש מחלות (שלא נדע) שאנשים מבריאים מהן ויש כאלו שלא - למרות שעברו את אותו הטיפול ולקחו את אותן התרופות. לי באופן אישי הטיפול לא התאים - וזה לא בגלל שלא תירגלתי/התמדתי/התגברתי על הפחדים/וכו.

stkachov

New member
הרבה שטויות כתבת

1. לא ידעתי שצריך להיות ד"ר לבלשנות על מנת לכתוב בפורום. לא מבין מה הקשר בין שגיאות הכתיב של רוני לבין מה שכתבת. 2. בקשר לניתוח הפסיכולוגי על השם שרוני בחר בפורום, שוב... זו פסיכולוגיה בגרוש. אתה יודע, כשנרשמים לתפוז, בוחרים שם משתמש. אם השם רוני תפוס כבר, אז המחשב מציע אוטומטית מספר אפשרויות דומות אחרות, רוני1 היא אחת מהן, וזה מאוד הגיוני גם. אולי גם צריך לערוך פסיכואנליזה לבוני האתר של תפוז על פי שיטתך. 3. הכשרה בתחום ההיי טק, נו באמת רם, מה הקשר? מה אכפת לך איזו הכשרה יש לו ומה בכלל הקשר בין זה לגימגום או לפורום או לאמב"י? ואם הוא הצליח להגיע לאן שהגיע ללא השכלה בתחום, תאמין לי זה רק לזכותו. שים לב, בשלוש הנקודות האלה אתה נטפלת לתכונות אישיות של רוני, ללא שום קשר למה הוא אמר או ניסה להסביר. 4. הפגישות של אמב"י פתוחות לכולם. וגם אם מה שכתבת לגבי למה רוני מגיע לשם זה נכון, זאת זכותו. אתה בא לפאר את שמה של ברברה, ורוני דווקא רוצה להציג את נושא קלינאי התקשורת בצורה אחרת. יש לו זכות לכך! אגב, אם לא הייתם מתפרצים כל שנייה, ומפריעים לו לדבר, אולי הייתם מבינים יותר. אף נואם אחר לא נקטע כמו שנקטע רוני. אז גם אם יש כמה דברים שקשה או לא נעים לשמוע, צריך לנסות ולהתאפק, ולא לצעוק ולהתלהם כפי שעשיתם. 5. לגבי CTI. תראה, אתה הרי בעצמך אומר שאף אחד, אבל אף אחד לא הצליח להתגבר על המכשולים שבתרגול ויישום השיטה בפועל. אז יכול להיות שהיא טובה, יכול להיות שהיא עובדת בתיאוריה או עובדת לזמן קצוב, אבל בסופו של דבר, אם אתה מסתכל על מבחן התוצאה, אף אחד לא מצליח להגיע לשטף, ומבחן התוצאה הוא הקובע. אגב, יש גם הרבה מאוד דיאטות בעולם. וברוב המקרים אם אתה תלך ע"פ הספר ותעשה בדיוק מה שצריך, הדיאטה תצליח! אבל מה לעשות, ואנשים הם לא רובוטים ולא מכונות, ובפועל אנשים לא מסוגלים לעמוד במה שהם צריכים לעשות, ושוב, במבחן התוצאה הדיאטה נכשלת. כך גם השיטה של ברברה דם. אני מסכים שהטכניקה היא טובה, אבל כמכלול היא לא נותנת את המענה הדרוש, וזה מה שקובע. חלק מהביקרות של רוני נוגעת לזה שברברה מצלמת את המטופלים לפני הטיפול, ושלוש שבועות אחריו. מה שהיא לא מראה, זה איך המטופלים מדברים שנה אחרי הטיפול. וזה טיעון לגיטמי מאוד, שעד עכשיו לא ניתנה עליו אף תשובה ראויה. אם תראה את ההקלטה שלי אחרי הטיפול, אתה תראה גם מטופל שמדבר שוטף לגמרי. וכך גם של לפחות חצי מהפורום כאן, שגם הוא טופל אצל ברברה. 6. בקשר לאישיות של רוני, אתה צודק. אני מדבר איתו גם לא במסגרת הפורום, והוא בן אדם נחמד ואכפתי. אולי לא ראו זאת בנאום הסוער, אבל דע לך שאנחנו מכירים ונפגשים(חברי פורום, לא אמב"י) כבר כשנה, ואני יכול להבטיח לך שרוני לא מגיע כדי לעשות פוזות. באמת אכפת לו. 7. בקשר לארגון הקבוצה, הדבר כבר הועלה בפורום. לצערי הייתה הענות נמוכה והדבר לא יצא לפועל. לסיכום, רם,אתה איש מאוד נחמד. אני לא מסכים עם רוני שאמר שאתה גרובי של ברברה ודברים בסגנון הזה. אמרתי לו גם אחרי המפגש את זה,וגם העברתי ביקורת על הדרך בה הוא בחר לנאום ובמיוחד על הסגנון. אני מציע לך להגיע למפגשי הפורום(שוב, לא של אמב"י) ולהכיר יותר את האנשים. מנאום של כמה דקות אי אפשר להסיק מסקנות ולעשות ניתוחים פסיכואנליטיים על אנשים אחרים. שתהיה לכולנו גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם

shuky63

New member
כנראה שהשיטה של ברברה באמת לא

עובדת בדיבור מול קהל.הבחור הדתי הנחמד ישראל שנאם במיפגש היה במיפגש אמבי לפני מספר חודשים מעט אחרי שסיים את הקורס וגם אז הוא דיבר בפני כולם והיה הרבה יותר שוטף.יש לו ירידה בשטף. אבל מצד שני דיברתי עם מישהו שעשה איתו את הקורס והוא סיפר לי שישראל ביום הראשון של הקורס גימגם בצורה כבדה ביותר. רוב הסיכויים מנסיוני שהוא לא! יחזור לגימגום הכבד ההוא.כלומר יש לטיפולים האלה גם בהדסה וגם אצל ברברה יכולת להפוך גימגום כבד לבינוני ובשביל האנשים האלה-המגמגמים הכבדים זה המון.כך שלא צריך לקטול לגמרי את הטיפולים האלה אלא רק לשים אותם בפרופורציות הנכונות.

אילנית31

New member
שוקי, לא קראת את התגובה שלי?

לי הטיפול לא עזר בכלל. אתה כותב שיש לטיפולים יכולת להפוך גמגום מכבד לבנוני, ומה עם המגמגמים ברמה הבינונית? זו פעם שניה שאתה לא מתייחס לתגובות שלי.

shuky63

New member
סליחה אילנית בערב יום כיפור בטח

תסלחי לי לדעתי האישית מגמגמים ברמה בינונית וקלה צריכים לעבוד במישור הפסיכולוגי ולא בטכניקה.רק למגמגמים כבדים אני ממליץ ללכת קודם לרכוש טכניקה.המפתח הוא שלא תמנעי אף פעם מלפתוח את הפה בגלל הגימגום.אם תגיעי למצב הזה ועדיין תרצי לשפר את השטף אני בטוח שכל טיפול אצל קלינאי תקשורת יעזור לך הרבה יותר ממה שהיום. בקשר לשאלתך הקודמת על תגובה בשירשורגדול שכבר התקבץ להודעה אחת.כידוע לי אין מה לעשות נגד זה ואם חשוב לך שיקראו את תגובתך כולם ולא רק מי שטורח לפתוח שירשורים מקובצים אני מרשה לך לפתוח הודעה חדשה.

אילנית31

New member
תודה. רק חבל שלא אמרו לי את זה לפני

13 שנים (אז עברתי את הטיפול אצל ברברה). גמר חתימה טובה לכולם, וצום קל למי שצם.

sahar sh

New member
גם לי לא אמרו את זה לפני 15 שנה...

כשעשיתי את הקורס הראשון שלי אצל ברברה דם. אבל זאת הגדולה של הפורום הזה...שאפשר לקבל פה דעות מהימנות על כל מיני טיפולים פוטנציאליים. אז כל הכבוד לשוקי !!! סהר.

R O N Y1

New member
אני חושב שאני זוכר אותך..

רגע רגע זה אתה שכתב בחודש הראשון של הפורום במרץ 2003 כתבת הרבה. ירדת על כולנו אז שאנחנו סתם מתבכיינם ומקטרים אבל לא עושים ת´כלס(זו המילה האהובה עליך)כדי לצאת מהגימגום.ואז פשוט נעלמת מהפורום עד אתמול. רוני

רוני עזר לי הרבה

רוני אולי היחיד כאן שבאמת הרים לי את המוטיבציה למעלה אז למה שאני לא אאמין בו? כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה אם אנשים רוצים לשלם הרבה כסף לקלינאי תקשורת שישלמו אני לא משלם יותר על שום דבר.לגבי הטעויות כתיב אני מצטער אני לא נולדתי בארץ,אז למה אתה יורד על רוני?למה אתה מפרסם את ברברה דם?מה היא משלמת לך בונוסים?כמה היא באמת עזרה לך?

למעלה