מזל טוב לנעה

טל קר

New member
מזל טוב לנעה ../images/Emo65.gif

לרגל יום הולדתך מי יתן ויתמלא אצלך כל צורך וצורך מפירמידת הצרכים של מאסלו :)

1smile

New member
מצטרפת לברכות../images/Emo48.gif ומבקשת הסבר../images/Emo22.gif

לנעל´ה, הרבה מזל טוב, שתחיי כעץ השתול על פלגי מים וכמו שהילדים אומרים "גם מה שטל קר אמרה", אבל מיהו מאסלו? ומהי פירמידת הצרכים שלו? סליחה על הבורות

טל קר

New member
אוף טופיק. פירמידת הצרכים של מאסלו

מאסלו היה חוקר שהמציא תיאוריה להסברת מוטיבציה. הוא חילק את כלל צרכי האדם לפירמידה של חמש שלבים: צרכים פיזיים - אוכל, שתיה, נשימה צרכי בטחוןבטחון צרכי חברה/קשר צרכי אגו- הכרה, שליטה צרכי הגשמה עצמית שככל ששלב נמוך יותר (צרכים פיזים זה הכי נמוך) כך העדרו של צורך משפיע יותר על המוטיבציה של הפרט.

1smile

New member
תודה טל, השכלתי../images/Emo22.gif

תוכלי רק לרשום את שמו באנגלית כדי שאוכל להגות את שמו נכון? שוב תודה, אירית

מירה ח.

New member
הייררכי, פאלי ופטריארכלי מדי עבורי!

מאסלו, לדעתי הוא כל הנ"ל. הצעה לפרדיגמת צרכים חדשה: מעגלית. האינדיאנים מתייחסים ל"הילוך האדמה" (כל גלגול שלנו בכדור הארץ) במונחים של מעגל, אותו אנחנו עושים ע"י 7 "צעדים": אמון ואמונה (בעצמי, באחרים); אהבה ללא תנאי; אינטואיציה; רצון (לדעת מה אני רוצה); יצירתיות ועבודה (הוצאה מן הכוח אל הפועל); שיתוף (של אחרים); וחוכמה (שכוללת גם ריפוי והודייה - כלומר לא לקבל דבר כמובן מאליו). מה דעתכם על "מעגל המימוש העצמי" הזה? אולי נחליף את הפירמידה המחודדת והדוקרת של מאסלו במעגל של מימוש עצמי? מירה, מבקרת כאן רק בגלל הודעה של חנה ב-ה.

נעה גל

New member
קודם כל, מתאים לי ../images/Emo8.gif

מתאים לי שמעגל המימוש העצמי - יתממש עבורי. מה שלא הצלחתי להבין (ואני אשמח לשמוע הסבר) - למה מעגל? איפה החיבור? דווקא השימוש במילה "צעדים" רומזת על התקדמות למקום כלשהו.

דסי אשר

New member
יו, טל, איך ידעת?

הי, בטח מהעבודה המשותפת ב"תפוז". אני מצטרפת בכל החום והלב. דסי

למעלה