מזל טוב לי

אליקום

New member
מזל טוב לי

היי חברה אני חוגג מחר את יום הולדתי. אני נהנה בחופשה בדרום אפריקה מולדתי אשר אותה לא ראיתי במשך זמן רב. נתקלתי בשאלה המעניית בין מה ההבדל בין לוחם חופש וטרוריסט. הבחן התשובה הפשוטה עלי ידי הדרום אפריקאים היא כזו. לוחם חופש אינו פוגע באזרחים כמדיניות שיטתית. הוא לוחם למען החופש של עמו וברגע שהוא מקבל את מבוקשו או כאשר האויב הציע לו את מבוקשו הוא מפסיק בפעולתיו. לוחם החופש תמיד ישאף לסיים את מלחמתו בכל הדרכים אם זה בדיפלומטיה או בהשגת מטרותיו. או כאשר רוב העם שלו מביע תמיכה במאבקו. כל הפרה של תנאים אלו הופכות אותו לטרוריסט.

almog4

New member
האם הרוב קובע?

יש בעייתיות עם מה שאתה אומר. אם "הרוב קובע" - אז האם האנטישמיות במלה"ע השניה ורצח היהודים שבא בעקבותיה - היו לגיטימיים, כי רוב התושבים בגרמניה (ובאירופה בכלל) תמך בכך ?? ============= וסוגיה נוספת - שעליה דיברו היום בערוץ ההסטוריה: מדינת פנמה הקטנה, על שלושה מליון תושביה, הוקמה ע"י ארה"ב ב- 1903 , ע"מ שיהיה אפשר להתחיל לחפור את תעלת פנמה (1904-1914). בראשיתו של דבר, פנמה היתה מחוז מורד במדינת קולומביה, מחוז שהיה מעורב בנסיונות של מרד ע"י טרור (או ע"י "לוחמי חופש" - תלוי את מי אתה שואל) בניסיון לקבל עצמאות מדינית. ארה"ב נשאה ונתנה עם קולומביה על גובה הסכום תמורת כריית התעלה ובמשך זמן ממושך הן לא הגיעו לכלל הסכמה. מכיוון שהמיקוח היה קשה עודדה ארה"ב את האליטות ואת נציגיהם החמושים ("ארגוני הטרור" או "לוחמי החופש" - תלוי את מי אתה שואל) בפנמה להתנתק מקולומביה ולהכריז על עצמאותן, תמורת סכום כספי, יותר מכך: הצי האמריקאי אף התערב ומנע בכוח צבאי מהקולומביאנים להשיב לעצמם את המחוז המורד. התמורה שקיבלה ארה"ב על "תמיכתה הצנועה"... היתה הסכמה של המדינה הצעירה לשלטון אמריקאי בכל שטח התעלה וקילומטרים מספר מסביב לה, עד סוף המאה. כך (במעשה טרור אחד גדול - בסיוע ידידתנו הגדולה ארה"ב) התאפשרה כרייתה של תעלת פנמה, שמאפשרת מעבר כלי שיט בין שני האוקיינוסים, ומעבר ממערב למזרח - בלי להקיף את כל אמריקה הדרומית. מעבר לכך, זהו הפרוייקט ההנדסי הגדול והמורכב ביותר במאה ה-20.** ----------- ** מדובר בפרוייקט הנדסי גדול יותר מתעלת סואץ, לא רק באורכו (80 ק"מ !) אלא גם מכיוון שבתעלה לא זורמים מי ים, אלא מים מתוקים, המועברים בסכרים. ----------- והשאלה המתבקשת: האם מדינת פנמה היא מדינה טרוריסטית? האם ארה"ב שתמכה בה בכוח צבאי היא טרוריסטית? אין לי תשובות על השאלות, וכמובן הכל יחסי. אני רק חושב בקול...
דני

למעלה