מזכרת מירדן

ש@לתי

New member
מזכרת מירדן ../images/Emo126.gif

כמה ימים אחרי בחירות 99´ נסעתי עם הוריי לירדן. הטיול הלך מעולה. מדינה מדהימה. אנשים חמים. הו הסלע האדום...האדום. בדרך לסלע האדם- פטרה אני ואבא שלי נתקלנו בעגלה-חנות מזכרות שמוכרת כאפיות. אני קניתי אחת אדומה ואבא שלי אחת לבנה. היום התארגנתי לעלות לקן של הנוער העובד והלומד שנמצא 10 דקות בהליכה איטית מהבית שלי. לבשתי חולצת תנועה כחולה ואת השרוך האדום שלי שאני כל כך אוהב והתכוונתי לצאת מהחדר כשנתקלתי בכפייה שקניתי בירדן. זאת האדומה. החלטתי לקחת אותה איתי. לא כהתגרות במזל אלא כניסוי. לא חבשתי אותה אלא הנחתי אותה על הכתף מעל לחולצת תנועה ויצאתי לדרכי לקן. אני גר ליד הכביש הראשי של טבריה...ליד משטרת טבריה. אז כמו שאמרתי יצאתי לקן. בדרך מן הסתם נעצו בי מבטים. מבטים של שנאה. כשעברתי ליד המשטרה קלטתי את השוטרים בניידות נועצים בי מבטים של "הוא ערבי או מה לכל הרוחות קורה פה". קיצר...אני חייב לומר...שעד שלא ראיתי את השנאה של האנשים בעיניים לא ידעתי עד כמה המצב נוראי. אפילו בקן! הייתה פעולה לילדים ואחד מהם בא אליי ואומר: אתה ערבי? אם לא אז למה אתה עם כאפייה, מה אתה ערבי? ערבי זאת לא קללה. יהודי זאת לא קללה. השנאה בעיני הילדים הישראלים וגם הפלשתינים היא תוצאה של חינוך לא נכון. לא רק מצד ההורים! אלא גם מצידנו שאנחנו רואים ויודעים שהשנאה כה רבה ולא עושים כלום. השנאה לא בסדר לא רק בילדים שגדלים לשנוא בלי שהם זוכים בכלל להכיר ילד פלשתיני בן גילם. אלא גם אצל מבוגרים שסתם שונאים ושמחנכים את ילדיהם לשנוא. אי אפשר לצפות לעתיד טוב יותר כשאנחנו מחנכים את דור העתיד לחשיבה פרמיטיבית של שנאה!!!!!!!

ש@לתי

New member
יש הבדל

בין מבט של שנאה למבט של פחד. אני יודע את זה כי אני זוכר היטב את המבט של חבריי למשלחת לארה"ב בחופש הגדול שישבנו במחסה כי הייתה התרעה על טורנדו- זה פחד. המבט של אתמול הוא מבט שקשה להעביר במילים...שנאה

noopi

New member
אני חושבת

שזה כן שנאה. אי אפשר להגיע לכולם, לא בדרך של ימין ולא בדרך של שמאל, עם כזו שנאה. אי אפשר להיות מאוחדים עם שנאה ואי אפשר לחיות בכלל עם שנאה, זה רק גורם להחמרת המצב. הוצאת לי את המלים מהפה...

haddas

New member
זו בדיוק הבעיה...

אבל קצת קשה לצפות מאנשים שיחנכו את הילדים שלהם לאהוב ערבים, בתקופה הזו. אני לא אומרת שזה בסדר...החינוך הזה היה קיים עוד הרבה לפני האינתיפדה. זו פשוט שנאה דו-צדדית, שקיימת כבר הרבה הרבה זמן. זה גם חינוך של קבלת האחר והשונה. מה שהישראלים בחיים לא יוכלו ללמוד. בקשר לתגובות של האנשים, אביהו, למה אתה מצפה מאנשים, בתקופה הזו? הדס

EverMan

New member
אין לי מה להגיד חוץ

אתה צודק במאה אחוז. עד שלא יפסקו השנאה מהגן שאנשים מנחילים לבנים שלהם. זה לא יגמר ! צריך לשבור את מעגל השנאה ! וזה צריך להתחיל בנו !

.המוסד

New member
אין כאן מעגל שנאה

יש כאן רוצחים, ואנשים החוששים מאותם רוצחים, אין חינוך לשנאה אצל היהודים המציאות גורמת להם להרגיש כך, ובצדק

שמאלני

New member
זה מה שאני אומר...

זה מה שאני בדיוק אומר,ששואלים ילד פלסטיני אתה אוהב ילדים הוא יגיד לא,אז אנחנו אומרים הנה הסתה תראו איך הם מסיתים אותם מגיל קטן. ששואלים ילד כאן בישראל באיזה גן או אפילו ילדים בכיתות א´ האם אתם אוהבים ערבים הם יגידו לא. אז אנחנו אומרים נו בוודאי שהוא לא אוהב אותם הם טרוריסטים. אנחנו לא שמים לב אבל גם אנחנו מסיתים,אומנם לא כמו הפלסטינים אבל יש בהחלט מפלגות כמו מפד"ל והאיחוד הלאומי שהם מסיתים ללא הפסקה. אבל זה מותר נכון כי הם משלנו,אבל לפלסטינים אסור. בחייכם תתעוררו ימנים אתם מסיתים ללא הפסקה,עזבו את הערבים גם נגד השמאלנים אתם מסיתים.

.המוסד

New member
האיחוד הלאומי לא מסית נגד

ערבים, הוא רק אומר שיש לסלק את הטרוריסטים

ShmupyGirl

New member
...

אוקיי אז ככה.... כמו שמישהו אמר , אי אפשר לגרום לילדים לאהוב ערבים, אבל אפשר ללמד אותם ולהסביר להם לא לשנוא אותם. בכל כלל יש יוצא מן הכלל, אני מכירה ועובדת בכל מיני מסגרות עם ערבים, חלקם אפילו יותר נחמדים מאנשים ישראלים שאני מכירה... לכן אני חושבת שבכלל הדעות בארץ הזו מוגזמות. אל תיכנסו איתי לפוליטיקה, כי אני לא מבינה בזה בגרוש... אני חושבת שצריך ללמד ילדים מגיל 0 ערכים נורמאלים של: לא לאלימות, לקבל את השונה, סבלנות וסובלנות ועוד כמה... אני חושבת שמערכת החינוך פישלה איפשהו ובגלל זה אנשים נעצו באביהו מבטים שהוא הלך עם כאפייה (או איך שלא רושמים את זה ) לא מלמדים את הילדים בגן להבין אחד את השני ובגלל זה גם נוצרו חלק (גדול) מהבעיות בארץ! זו דעתי בנושא
שמופי

שמאלני

New member
המוסד בטח שהוא מסית...

הם מסיתים ועוד איזה מה אתה מדבר. זה שהם ארגנו הפגנה "לסלק את ערפעת". זה לא הסתה? כל הזמן הם פועלים בהסתה. אבל אתה תומך שלהם אז זה כמובן שהם לא מסיתים. ככה בדיוק אומרים הפלסטינים,"אנחנו לא מסיתים". כל צד אומר שהם לא מסיתים,אבל יש פה הסתה.

הימין מסית?!

כל מה שלא מתיישר עם הקו (העקום) של השמאל נקרא אצלכם הסתה. כשיגאל תומרקין, ימ"ש, אמר שכשהוא רואה את החרדים הוא מבין את הנאצים, זו בטח התבטאות "נאורה". כשעמוס עוז אמר בהפגנת גדולה שהמתנחלים "הגיחו מביב השופכין של החברה הישראלית" (ציטוט) – זו כמובן היתה פואמה ספרותית מעולה. ואני יכול למלא כאן עוד הרבה דפים בביוב שנשפך מפי דוברי השמאל – לא מפי כמה ארחי פרחי – על כל הימין וכל הדתיים – הכללות פרועות ודברים שמתחרים בהצלחה באנטישמיות של גבלס ימ"ש (שר התעמולה הנאצי). הכל כמובן בגבולות חופש הביטוי (השמור לצד "הנכון" של המפה בלבד). תעשה לי טובה...

שמאלני

New member
לא הימין לא מסית מה אני אגיד לך...

תגיד לי פעם ראית הסתה של השמאל ללא הפסקה כמו שעשו לרבין? ראית אותנו השמאלנים הולכים לצמתים ומסבירים למה רבין רע למדינת. איך אתה בכלל יכול להשוות את ההסתות של השמאל להסתה של הימין בתקופת רבין,איפה ראית ששמין ארון קבורה ואומרים פה רבין נמצא שלהזכיר לך הוא עוד היה חי. איפה ראית שמאלנים עם שלטים של שרון נגיד במדים של ה-s.s. איפה ראית שמאלני לוקח אקדח ורוצח ראש ממשלה. לא ראית בשום מקום כי יש לשמאל גבול עד כמה אפשר להסית. אבל לכם אין את הגבול אתם חופשי מסיתים ללא יאסורי מצפון,עד היום אני שומע בפורום זה כמה שהם שמחים שרצחו את רבין. וגם אמר לי ימני קיצוני אחד באיי סי קיו,שאם רבין היה מחלק את רמת הגולן ואת ירושלים הוא היה בעצמו רוצח אותו. אתה בכלל לא יכול להשוות את ההסתה של הימין להסתה של השמאל זה שמיים וארץ.

רבין, רבין, רבין, רבין...

אני תוהה מתי תרדו מהקטע של "הפנמת הלקחים מרצח רבין..." "הפנמת לקחי".. זהו קוד מוסווה לכך שהימין חייב לקבל את דרכו הפוליטית של השמאל. תשכח מזה! העובדה המדהימה והחצופה במידה שלא תיאמן היא שאחרי יותר משנה של רציחות בלתי פוסקות, אלפי פצועים ומאות הרוגים – לא קם אף אדם ישר בשמאל ואומר: סליחה, טעינו, הימרנו על חשבונכם ואנו מצטערים! עוד מעזים להטיף לנו מוסר! אנו שהזהרנו שההסכם הזה יביא להרוגים בקנה מידה שלא היכרנו ואתם לא שמתם – אמרתם שאנחנו פרנואידים – אתם תטיפו לנו מוסר?! אחרי מה שגרמתם לעם ישראל? כדאי שתורידו פרופיל ומהר. אתה רוצה לזכור מה היה בתקופה שרבין היה בשלטון? מה הראש ממשלה היקר שלנו (דאז) אמר עלינו (הימין, המתנחלים) אמר שאינו אחראי ל2% , לא הפסיק לכנות בשמות ציבורים שלמים בישראל ושכינה גם את חברי ממשלתו "מטומטמים" – זה האיש שאתה רוצה שנלך לאורו? (ולא, אני לא מדבר על האור של חברת החשמל שהקימה תחנת כח על שמו) הוא היה האבא של המפלגים וסמל לחוסר סובלנות. מובן שאין זה אומר שדמו מותר אך מכאן ועד מה שעשו ממנו המרחק רב.

שמאלני

New member
תשמע אפשר לא להסכים עם האיש....

אבל בחייך בן אדם תתעורר הבן אדם נרצח,ולמה הוא נרצח בגלל דעות פוליטיות. אנחנו מדינה דמוקרטית או לא? בגלל דעות רוצחים בן אדם,ולא סתם בן אדם אלא בן אדם שתרם כל חייך למען ארץ ישראל. תעשה לי טובה אל תלכלך את כבודו של יצחק רבין ז"ל הוא כבר נרצח. לא לימדו אותך שלא מדברים רע על אדם מת? תתעורר אתה שקוע יותר מדי בשטיפות המוח של הימין.

בקשת, קיבלת...

אני לא אלכלך את כבודו של רבין אז אני לא אגיד לך מה דעתי על רבין ש"כל חייו תרם למדינה..."

שמאלני

New member
אל תעשה את זה בשבילי....

אני לא צריך טובות ממך ולא מאף ימני אחר. זה צריך לבוא ממך לדעת לכבד כבוד של אדם מת. ומה אתה מזלזל בזה שהוא תרם למדינה תגיד לי? הוא תרם יותר מכל אדם אחר למדינה. נראה לי שמאז שנולדת לימדו אותך שרבין הוא בן אדם רע שמנסה לגרום להתמוטט מדינת ישראל. לך תקרא ספרים מי היה רבין ותדע במה הוא תרם למדינה.

קראתי וקראתי...

ואפילו קראתי את הספר שלו, פנקס שרות (שאגב שוכב אצלי בספריה עד היום, וזה כבוד!) עדיין אני לא מסכים שצריך לכבד אותו כי רצחו אותו. אם צריך לכבד אותו זה בגלל מי שהוא היה, ואני לא מכבד את מי שהוא היה. אדם שקרא לי פרופלור, חמאסניק ו-2%, אדם שרצה שלא היה אכפת לו מה-2%... כששאלו אותו מה יהיה עם המתנחלים הוא עשה כזאת תנועת זלזול עם היד.. עם כל ה"כבוד" שאני רוכש אליו, אני לא מסוגל לכבד אותו גם לאחר מותו... ובא נעזוב אותו בשקט כי זה לא כיף לי לדבר עליו, אני אפילו ממש עצבני כשאני צריך לדבר עליו.. ובגלל זה גם השגיאות בהקלדה....

xflil

New member
אולי

אבל עדיין הארץ שגשגה בימיו וגם על זה יש עובדות!!!

למעלה