מזיק ב"שידוכים"?

אלישיר

New member
אפשר אולי לומר,

בעזי"ת שכשכולם היו מגלחים, זה שפתאם היה מגדל היה אולי עלול להיכשל בגאווה. ומה שלא יהיה המושג "צורבא דרבנן" מוכר לכולם.

שפן1

New member
......עדיף שתכנס...

ישנו חיוב להשאיר זקן לפי כמה פוסקים, שני הפוסקים העיקריים סוברים שזקן אסור להסירו בכל צד ושזה איסור דאורייתא, הם הצמח צדק ומהרש"א אלפנדירי, שפסקו בספריהם שע"פ התורה חייבים בגידול זקן, המהרש"א אלפנדרי כתב שכול הפוסקים טעו בהבנת דברי הרמב"ם על עניין זה כמובן שעל רמב"ם זה מסתמכים המקילים(עיין רמב"ם הלכות איסור והתר, או מימיוני על מס' מכות,) וישנו איסור כללי להסיר את הזקן בכל צד ואופן שיהיה, וזה אינו איסור קבלי, אלא איסור הלכתי לשיטתו, וכן גם הצמח צדק פסק כך. יוהרא זה לא נכון שיש בזה גאווה אלא לפי שיטה הסוברת שזה הידור מצווה, א"כ בכל הידור מצווה יש עניין של יוהרא, ובטלת רוב הידורי מצוות שקיימים היום. ודברים מזעזעים ממש כתב הבן איש חי מובא בקובץ אורחות צדיק של הוצאת אהבת שלום, על עניין הזקן שכתב שם. זה מה שאני ראיתי על עניין הזקן.

שפן1

New member
מי מכניס הרחוב מכניס

אתה לא רואה מה הולך ברחובות בני ברק איזה אופנה מתהלכת שם רח"ל, זה ההלך הרחובי משפיע כמובן ל אופן החשיבה שלנו, ולכן הם חושבות שזקן זה לא מתאים ולא נאה, התורה קובעת מה היופי, ולא הבנות, והתורה אמרה הדרת פנים זקן. ולפי דעתי עדיף לחזור ולהתלבש כמו ר' אראלך שזה המלבוש המקורי ושל אבותינו הק'.

א77

New member
זה לא תחפושת.

זה יהודי שטוען שהיה סגן הרמטכ"ל. והיה חיל, והיה שוטר ויש לו גילוי אליהו וכו' וכו'. זה לבושו וזהו... אמנם אחד מגדולי צדיקי הדור הקודם זיעועי"א היה נוהג לומר שלכל יהודי יש גילוי אליהו. אלא שיש אשר רואים את אליהו, ויש אשר רק אליהו רואה אותם... יום טוב.

vardaedery

New member
רק זקן!

לעניות דעתי אדם שמחפש שידוך צריך לקחת בחשבון שה' יתברך יזמן לו את זיווגו על פי מעשיו, מכאן ככל שהוא ילך ויתקדש כן יזכה לצדקנית ולהיפך. אני באופן אישי יכולה להעיד על מכריי שחזרו בתשובה שעם הזקן חשתי עצמי שאיני מסוגלת ללחוץ את ידם - מוזר זה בא ממני ולא מהם- שאני לא מסוגלת להסתכל בפניהם כפי שנהגתי לשוחח עמם בעבר...פשוט התקדשו! אין דבר מקסים מזה בעיניי. הגבר עצמו עם גידול הזקן מתקדש ולא מרשה לעצמו דברים ומבטים שהיה לולא הזקן והנשים עצמן הסובבות אותו מתייחסות בהתאם ובאופן אוטומטי מכבדות יותר- הזקן מלא עיניינים כל כך גבוהים הרי אנו נוגעים פה רק בקליפה האסטתית רבינו כותב בליקוטי הלכות על הזקן והפיאות ....שגם אישה שקוראת בא לה להאריך...
אמן ונזכה להתקלף כמו שצריך ובעיקר להתפלל על זקן פיאות כיסוי ראש צניעות אמיתית וליהיות אור לעצמנו ולגויים! אכי"ר

sarav55

New member
אפרופו זקן

"זקן אהרון שיורד על פי מידותיו" מידותיו של האדם הם לפי הזקן שלו אדם שיש לו זקן יש לו הדרת פנים מי שלא רוצה את הצדיק עם הזקן לא שווה כנראה את אותו שידוך זה מזכיר לי שיש לי בן שהפיאות שלו מסולסלות קדימה והיום הולך פיאות מאחורי האוזניים כל השידוכים שהוא הולך הם רוצות פיאות מאחורי האוזנים אמרתי לו בני היקר מי שלא אוהבת אותך ככה לא שווה אותך ואת הפיאות היקרות הללו אתה צריך להראות לכולם את הפיאות

לביא4

New member
"הדרת פנים - זקן"

ואם יודעים לסדר אותו ולטפח יפה זה גם מוסיף יופי ואצילות, המעלות שלו בקודש לא צריכות פרשנות נוספת, כמו שהזכרנו את האר"י ז"ל ושאר המקובלים, מה שנאמר כאן בשירשור - לא שמענו אף גדול בישראל בכל הדורות שיצא נגד זקן. הדבר הזה שמתגלחים זה בדורות האחרונים, בשנים הקודמות יותר - כולם בלי יוצא מן הכלל היה להם זקן. וכולם יסכימו: לא בושה להיות יהודי!

sarav55

New member
הוא שאמרתי

הבן שלי מסלסל אותם ממש יפה אבל זה לא מודרני מה לעשות אמרתי לבני ובעצם אנחנו תמימי דעים בנושא מי שלא אוהב אותך כפי שאתה נראה הוא לא שווה את הזקן והפיאות היפות שלך- אתה בעל חסד אמיתי ומי שתאריך אותך לפי הזקן והפיאות היא צדיקה אמיתית

שפן1

New member
החזון איש, דברים מזעזעים.

כשהיה נכנס אליו משהו שהיה מגלח זקנו, או שהיה מגדל בלורית, היה נעשה לו כל כך לא טוב עד שהיה עומד להקיא אורחות יושר לר"ח קנייבסקי ערך הדרת פנים, עמ' כ'

למעלה