מזיקים ב"ריחן"

dixi55

New member
מזיקים ב"ריחן"

לחברי הפורום היי אני מרבה להרבות את צמח הריחן ע"י השרשתם במים. לאחרונה גיליתי תופעה מענינת, על מרבית העלים הופיעו "חורים" שמעידים על המצאות זחלים, אך אינני מוצא זחלים כל שהם (עשיתי בדיקה מקיפה) בנוסף על הצמחים ובסביבתם הקרובה ישנם המון גרגרים שחורים (שמעידים על הפרשות של זחלים או על ביצים) אנא עזרו לי "להבין" את התופעה ולסלק אותה בתודה דיקסי

eyalhefetz

New member
מה שאוכל לך את הריחן היא פרודניה

והסיבה שאינך רואה אותה כי ציבעה זהה לחלוטין לצבע הריחן ולרוב תמצא אותן על העורקים וזה מקשה עוד יותר, מה שעליך לעשות - לטפוח על העלים (לא בעדינות יתרה - זה לא מזיק לצמח) ושים לב לזחילים בתחתית העציץ. או שפשוט הבט בריכוז בתחתיחת העלים - אני מבטיח הימצאות פרודניה. (או פלוזיה)

dixi55

New member
לחלי האופטימית לאייל חפץ(בזיליקום)

תודה עבור ההתיחסות מענין שרק עכשיו שמתי לב להתיחסות קודמת לריחן (בזיליקום) "כובע הנזיר" מציין שאצלו בבזיליקום ישנם "חורים" וזאת התופעה גם אצלי. בגלל שהבזיליקום "שלי" התחיל להשתולל, אני נוהג לקטום כעשרה ס"מ מכל צמח ולהכניס את ראש הצמח למים כך אני מצליח להפסיק את גדילתו ה"פראית" של הצמח ובנוסף מקבל שתיל נאה (השורשים גדלים במהירות שיא) על שיחי הריחן האורגינלים בחצר אינני מזהה את תופעת ה"חורים" תופעה זו מופיעה רק על ה"יחורים" שבתוך צנצנת המים (שנמצאת בתוך הבית) בדקתי חזור ובדוק כולל זכוכית מגדלת מצטער אינני מזהה זחלים כל שהם (מה עוד שזחלי הפרודניה אינם זחלים ננסיים) מקווה שעזרתי לחלי, אבל לא הצלחתי לפתור את הבעיה שלי... דיקסי

למעלה