מזיפה חמורה

מזיפה חמורה

בתי בת השש חובבת זואולוגיה ימית. ערב אחד ישבנו וקראנו בצוותא את הפרק העוסק בלוויתנים באנציקלופדיה כזו או אחרת מאגף ה"מדע לבני הנעורים". התברר לנו כי ללוויתנים הגדולים באמת, הנשמות הטובות, זוללי הפלנקטון ודגי הרקק, אין שיניים, אלא מעין סבכת סינון צפופה הנקראת "מזיפה" (את קרינולינות העבר ייצרו מלוחיות המזיפה... זכרו זאת כשתדשדשו הערב על רחבות הריקודים בקרינולינות החדשות שלכן/ם). למחרת חזרה הקטנה מבית הספר, וכשהתמהמהתי להכין לה שוקו מטעמי עצלות, הציצה בי בפרצוף קטן וחמור: "אמא, אני מוזפת בך".

giulietta

New member
כמה נחמד, פטפוטי קטנטנים

העוד מט בר מצווה שלי, כשהיה בן שנתיים, מצאתיו בגן בוכה. הוא הצביע על שריטה בברכו ויילל: "תראי, אמא, יש לי שרטן...."

לקט מימי הגן של בכורי

את הפסח חוגגים כי הפכנו מבני חורים לבני נקודות. אליהו ענבים ישתה מהכוס בלילה. בחג בעומר נכין חץ וקשת.

בעניין החץ וקשת.

אחיין שלי הסתובב שעה בבית בחיפושים אחר דבר מה, ובסוף ניגש לגיסתי ושאל, אמא איפה הוקשת?

ופנינה מחוכמותיו של ילדי שלי,

שבשלו אני אמא, וגנגי לא נחה דעתה. אבא, אתה שומר עלְי?

Mנטה

New member
אתם יודעים למה כייף נורא במקדוניה ?

שהרי זאת ארץ המקדונלדס !!!

מילי33

New member
מקדוניה מקדוניה

ארץ אקזוטית. הייתי שם פעם אחת וסקופיה נראתה שתי טיפות מים כמו באר שבע רק עם גגות אדומים והמקדונים עם מצחיק תקועים בעבר עוד יותר מאיתנו ואומרים ברצינות יתרה שכבר הרומאים אמרו שעל היוונים לא ניתן לסמוך. נכון שהם עצמם סלאבים ולא צאצאי אלכסנדר אבל הם גאים מאוד.

nutmeg

New member
אין על הבנשלי

שביקש עוד "מיידלעך" למרק בפסח, שהתרגש למראה עץ השיטה הפורח ואמר: "אמא, אמא!! הנה עץ במבה!" שהראה לי "מצות ים" ירקרקות בחוף תל אביב שבגן היה שר בקולי קולות: "ירושלים שן זהב..." ושבטיול עם סבא וסבתא הוא סיפר לי איך כולם טיפסו בתוך "נקניק הסלע" שמתם לב שהרוב קשור באוכל??

למעלה