מזונות

מצב
הנושא נעול.
מזונות

מזונות
בוקר טוב! כיצד נקבע גובה המזונות? האם בי"ד הרבני מתחשב בסכום בו אני משתכר ולוקח בחשבון שאני צריך להתקיים? תודה!

עוד שאלה...

תשובה
בעקרון גובה המזונות נקבע לפי הצרכים של הזכאי והיכולת של החייב.
עוד שאלה...
על פי איזה חישוב נקבע גובה המזונות? עפ"י אחוז מסויים מהמשכ'? איך לוקחים בחשבון את הצורך שלי להתקיים? מה הסכום לנפש שעל-פיו נקבעים המזונות?

בית הדין הרבני

עוד שאלה...
על פי איזה חישוב נקבע גובה המזונות? עפ"י אחוז מסויים מהמשכ'? איך לוקחים בחשבון את הצורך שלי להתקיים? מה הסכום לנפש שעל-פיו נקבעים המזונות?
בית הדין הרבני
אינו קובע מזונות לילדים, אלא אם יש על כך הסכמה של שני ההורים. אין סכום קבוע לנפש. סכום המינימום בפסיקה הינו כ - 1,200 ש"ח + מדור + הוצאות גן (או חלק מהוצאות הגן).

מזונות- המשך

בית הדין הרבני
אינו קובע מזונות לילדים, אלא אם יש על כך הסכמה של שני ההורים. אין סכום קבוע לנפש. סכום המינימום בפסיקה הינו כ - 1,200 ש"ח + מדור + הוצאות גן (או חלק מהוצאות הגן).
מזונות- המשך
אם כך, מי קובע את גובה המזונות? יש לי 3 ילדים ואני משתכר שכר מינימום. 1.מבקש לדעת אם יש מצב שגובה המזונות יהיה כגובה משכורתי. 2. האם לא נלקח בחשבון שגם אני צריך להתקיים? תודה על הסבלנות.

תשובה

מזונות- המשך
אם כך, מי קובע את גובה המזונות? יש לי 3 ילדים ואני משתכר שכר מינימום. 1.מבקש לדעת אם יש מצב שגובה המזונות יהיה כגובה משכורתי. 2. האם לא נלקח בחשבון שגם אני צריך להתקיים? תודה על הסבלנות.
תשובה
1. בית המשפט לענייני משפחה קובע את גובה המזונות, לאחר שמוגשת תביעת מזונות. 2. יתכן שגובה המזונות יהיה כגובה משכורתך, אם בית המשפט ישתכנע שעליך למצות את פוטנציאל ההשתכרות, או שיש לך הכנסות לא מדווחות או שיש לך רכוש ממנו ניתן לפסוק מזונות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה