מזונות

מצב
הנושא נעול.

אורי162

New member
מזונות

מזונות
אני עומד להתגרש מאשתי לנו 3 ילדים 11, 13, 17. בן ה - 13 ישאר אצלי ואני נדרש לשלם מזונות על שני ילדים בס"כ 3000 ש"ח. אשתי עובדת ולה משכורת של 5800 ולי משכורת של 9000 ש"ח. האם דרישתה היא בגדר הסביר בהתחשב בעובדה שילד אחד נשאר אצלי? בהנחה שהמזונות יהיו אלה ויתחלקו חצי חצי בן שני הילדים, עם התגייס בני לצה"ל כמה מזה אצטרך לשלם מזונות עבורו? או באיזה שיעור מהמזונות? האם יש מצב שאעביר לילד את דמי המזונות באופן ישיר? תודה רבה !

תשובה

מזונות
אני עומד להתגרש מאשתי לנו 3 ילדים 11, 13, 17. בן ה - 13 ישאר אצלי ואני נדרש לשלם מזונות על שני ילדים בס"כ 3000 ש"ח. אשתי עובדת ולה משכורת של 5800 ולי משכורת של 9000 ש"ח. האם דרישתה היא בגדר הסביר בהתחשב בעובדה שילד אחד נשאר אצלי? בהנחה שהמזונות יהיו אלה ויתחלקו חצי חצי בן שני הילדים, עם התגייס בני לצה"ל כמה מזה אצטרך לשלם מזונות עבורו? או באיזה שיעור מהמזונות? האם יש מצב שאעביר לילד את דמי המזונות באופן ישיר? תודה רבה !
תשובה
1. הסכום סביר בהחלט, אולי מעט גבוה בהתחשבת בעובדה שילד אחד נשאר אצלך. 2. לאחר הגיוס משולם 1/3 מהסכום, כלומר אם תשלם 1500 ש"ח לילד, עם הגיוס הסכום יופחת ל - 500 ש"ח. 3. ניתן להעיבר את המזונות ישירות לילד אך זה עלול להעמידו במצב לא נוח כלפי אימו.

תשובה

מזונות
תשובה
אוכל לומר רק את העקרונות. מזונות ילדים נקבעים בראש וראשונה לפי הצרכים שלהם. האב חייב לשאת במרבית הצרכים לגבי ילדים עד גיל 15 ומגיל זה ואילך, עד הגיעם לבגרות שני ההורים חייבים לשאת בצרכים במידה שווה באופן יחסי להכנסותיהם הפנויות. במקרה דנן יש ילד בגיל 17 וההוצאה חייבת להתחלק בין שניכם, בהתאם להכנסתכם הפנויה. אגב, ישנה פסיקה שהחלוקה הזאת היא טכנית וקשה ליישום, אך היא עדיין מחייבת.

הערות

מזונות
הערות
איני סובר שהסכום הנדרש הנו סביר. לפי נסיבות הענין שני הילדים שאצל האם יחיו בבית עשיר יותר מאשר הילד שאצלך. אתם תהיו 2 נפשות הנהנות מהכנסה של 6000 שח, ובבית האם יהיו 3 נפשות שלרשותן יעמדו 8800 שח. עלות ילד אחד נוסף - הילד השני שאצלה - נמוכה מעלות נפש ראשונה ושניה. נראה לי כי סכום של 2500 יהיה צודק יותר. מכל מקום, עם הגיעה הילד הבכור לגיל 18 בודאי יופחתו המזונות לכדי 2500 עד 2300 כמוצע לעיל. מדוע אינכם עושים הסדר של משמורת משותפת?

מצב
הנושא נעול.
למעלה