מזונות

ב נ ה

New member
מזונות

שלום לכם. רציתי לשאול מה גובה מזונות ממצוצע שאמור לשלם עבור ילד אחד(כולל מדור) אבא המשתכר בסביבות שש וחצי נטו,בהנחה שהאם אמנם גרה בשכירות אולם קבלה כ70 אלף דולר ממכירת הדירה המשותפת. תודה לכם.

אלף ב ג

New member
לא עו"ד - אבל יודע קצת

אינך זכאית למדור כי ביכולתך לרכוש דירה במזומן. עבור הילד את זכאית לבין 1500-2000 ש"ח , תלוי ביכולת ההשתכרות שלך. אבל אם לאבא יש חובות, או משלם שכר דירה, או הכנסתו אינה בטוחה, או לוקח חלק מהותי בגידול הילד, יתכן ויפחיתו לו עד 1,250 ש"ח (בכל מיקרה לא פחות מזה). הסכומים שצינתי כוללים כמעט הכל למעט מחצית מהוצאות חריגות שהן פסיכולוג, שיניים או משקפיים. אני לא עו"ד והמידע הוא הערכה על סמך ידע השוואתי בלבד.

ב נ ה

New member
תודה(אני לא האמא)

במקרה הזה ביה"מ פסק מזונות של 1600 שח ובנוסף מדור בסכום של עד 200$, זה נשמע סכום גבוה ביחס למשכורת האב ובנוסף לעובדה שהאם קבלה מחצית מסכום הדירה שנמכרה. שאלתי אם יש טעם לפניה לבה"מ להקטנת המזונות. (שיקול נוסף הוא שלאב נלדה תינוקת נוספת).

a n a t i 3 3

New member
זה שלאב נולדה תינוקת אינו שיקול!!

עדיין ילדיו מאישתו הקודמת זקוקים לאוכל, בגדים.. וכל דבר אחר
אב שאין לו כסף לכלכל את ילדיו.. שלא יביא לעולם ילדים חדשים

החוק חושב אחרת, לדעתי ../images/Emo141.gif

אולי משום שהחוק מביא בחשבון שילדים לא תמיד מגיעים לפי תיכנון מראש (מכל מיני סיבות), ויש גבול ליכולת של האב להגדיל את הכנסתו בהתאם לקצב ההגעה שלהם.

שווה לשאול ביום ראשון ../images/Emo141.gif

יכול להיות שבכלל אין חקיקה בנושא, וכל שופט פוסק לפי ראות עיניו.

למיטב ידיעתי...

זה שיקול להקטנת מזונות, אני מניחה שיש גבול גם להקטנה... אבל זה שיקול.

אלף ב ג

New member
ענת - אינך אנושית

תגובתך מראה על חוסר כבוד בסיסי לאדם, אני נחרד כל פעם מחדש שאני מגלה שיש אנשים רעים ואטומים כמוך. תשימי לב שהילד בעצמו טוען כי המזונות גבוהים מידי....

אלף ב ג

New member
שופט מנובל - הגישו ערר

הילד מעל גיל שש, לא מצויינת הכנסת האישה. להגשת ערר יש מועדים בחוק, נדמה לי 45 יום אחרי ההחלטה. לידת ילד נוסף היא שיקול מהותי לשקול הכל מחדש, אבל זו חזרה לאותו שופט. באם האמא יכולה לכלכל את עצמה וגם להשתתף בהוצאות הילד יפסקו (גם אם צריך להגיע לעליון בשביל זה) 1250 ש"ח כולל הכל - לא פחות. אבל ייתכן שבשיקלול כל הנסיבות 1600 כולל מדור. דוגמא מהחודשים האחרונים: פסיכיאטר מחיפה המשתכר 11,000 ש"ח נטו בחודש במשפחה פסקו לו 1250 ש"ח במחוזי 3000 ש"ח בעליון 2000 ש"ח השופטים האלו משחקים רולטה בחיים שלנו - פשוט נורא.

אלף ב ג - תשובתך מוטעית

כל עוד לא נקנתה דירה.... האב חייב ב 30 % מהמדור גם אם נקנתה דירה, במידה ומשולמת משכנתא ע"י האם (בגין אותה הדירה), האב יחוייב במדור (אולי לא באותו הסכום אבל יחוייב) בכל אופן התשובה שלך לא מדוייקת ואפילו מטעה - וחבל. גם לעניין ההשתכרות מסתלים על יכולת השתכרות ורמת חיים ועוד פרמטרים.

אלף ב ג

New member
תלוי בדרך הצגת הדברים

ברירת המחדל היא 30% מדור - חובת ההוכחה כי אין מקום למדור היא על האב. מרגע והאב ישכנע את בית המשפט כי לאישה סכום כסף שדי בו לרכוש דירה דומה לזו שבה גרו בני הזוג לפני הפרידה - הוא לא יחוייב במדור. וגם אם השופטת תהיה מנובלת (מה שלעיתים קורה), עדיין יש לו עילת ערר. העניין הוא הסכום הכולל, כלומר במקום לפסוק 1,500 ש"ח + 300 ש"ח מדור - ייתכן ויפסק 1,800 ש"ח כולל מדור. ואז ברגע שהמדור לא מצויין כתוספת מיוחדת לא תהא עילה לשני הצדדים לערער על ההחלטה בגין גובה המדור, הריי לא נקבע מהו אותו סכום מדור המוכלל בהחלטה, האם הוא אפס ? או 30% מדירת פאר ? טעות ? או מניפולציה משפטית מקובלת ?

רצון

הרצון של האב לרווחת ילדיו הוא העיקר בסוגיה זו ולצערי רב האבות נלחמים מלחמה מגוחכת עם האם ולא שמים לב כי רווחת הילדים היא בעצם זו שנפגעת עצוב טפשי אבל נכון

למעלה