מזונות

מזונות

שלום! אני חדשה פה. ואני זקוקה לעזרה בנושא מזונות. מי שהיה חברי לחיים הסתלק כשמאי נולדה לפני שלוש וחצי שנים. הוא לא שילם מזונות ואני לא הלכתי למשפט. תודה לדוד שלי (היחיד מהמשפחה שלא הפנה לי עורף) מצאתי עבודה בתחום המזכירות. כיום המשכורת היא 4.5 נטו. לפני שבועיים צץ אבא של מאי. יסורי מצפון. אמר שהוא לא מוכן ללכת למשפט אבל הוא רוצה שנקבע סכום שהוא ישלם כל חודש כלומר מזונות. ביקש ממני הצעה. הוא עובד בתפקד ניהולי ומרויח כ15 אלף נטו. כמו כן הוא ביקש הצעה לסכום שישלם על השלוש שנים שלא שילם. מישהו יכול לתת לי הצעות. כי הוא ביקש שאני אציע את הסכום ואין לי שמץ של מושג השאלה השניה קשורה בהסדרי ראיה. גם פה הוא ביקש ממני הצעה. איך ומתי הוא יוכל לראות אותה. וגם פה אין לי מושג. והכי חשוב איך מסבירים למאי מי זה הגבר שחוזר לחיה. המון המון תודה אלה של מאי נ.ב אודה אם תתנו לי סכומים בערך של כמה לבקש

רותם111

New member
אלה שלום, לגבי המזונות

אני רוצה להפנות אותך לפורום דיני משפחה וירושה (בתפוז). יש שם ארבעה עורכי דין שעוסקים בתחום ויתנו לך את הנוסחאות לחישוב (חינם). באופן עקרוני מדובר ב- 1,000 ש"ח + 20%-30% מדור (שכ"ד חשמל מיים טלפון ארנונה)+ מעון עד 13:00 . הגברים הגרושים שאני מכירה שמרוויחים כמו אבא של מאי, משלמים 2,000-3,000 ש"ח. לעומת זאת, מפסקי הדין שקראתי בנוגע לבנות במצבנו הסכומים נראו יותר כמו 1,200-1,700 ש"ח. לכן אני חושבת שכדאי לשאול את עורכי הדין שעוסקים בתחום. לגבי הסדרי הראיה, כל עוד הכדור בצד שלך תחשבי מה נוח לך. כמה פעמים או שעות בשבוע (אם בכלל) את רוצה לתת לו את מאי. היות ומאי כלל לא מכירה אותו, אני לא משוכנעת שבית משפט יתן לו אותה לימים שלמים לבד וכלל לא משוכנעת שאת צריכה לעשות זאת מרצונך החופשי. מקווה שעזרתי מעט, בהצלחה

רותם למה יש פער

כזה בין פסקי הדין לבין מה שצריך גבר עם שע"ב כזה לשלם? מה זה אומר פסקי הדין לרעתנו,? למה? אני מתרשמת שאת מבינה בזה. ועוד משהו מה זה בנות במצבנו? הכוונה לחד הוריות, גרושות, רווקות. אים גיע לילד סכום מסויים לפי תחשיב שעושים, למה זה לא ברור שכך זה צריך להיות. שיה יה לך יום נפלא ואשמח לקבל תשובות כמה שאת יכולה.

רותם111

New member
מזונות-הבהרות ופרוט

קודם כל תרשי לי להבהיר, ההבנה (המאוד מוגבלת) שלי בעניניי מזונות נובעת המעובדות הבאות: 1. רוב הגברים שיצאתי איתם בשנתיים האחרונות היו גרושים עם ילדים שנושא המזונות העסיק אותם בדרך זו או אחרת והם שיתפו אותי; 2. אני בחודש שישי להריון מבחור גרוש שהחליט שלא מתאים לו להיות בקשר. לאור מצבי הכלכלי הפטטי אני אאלץ לתבוע מזונות ולכן עושה התמחות בנושא; 3. אני עו"ד (בתחום אחר) ולכן יש לי גישה לחומר משפטי. ההבדל בין הנוסחאות לחישוב המזונות ובין מה שמקבלים בפועל יכול לנבוע ממספר גורמים ובינהם ילדים נוספים שיש לאב, נישואים חדשים של האב, ועוד נסיבות מקלות שונות ומשונות כיד הדמיון הטובה על העו"ד של האב. נשים גרושות מקבלות עבור ילדיהן הרבה פעמים סכומים גבוהים יותר מהרווקות אם הן מצליחות להוכיח שילדם רגיל לרמת חיים מסויימת. ילד להורים גרושים שרגיל ללכת לחוגים ולגור בסביבה מסויימת, סיכוי גדול שהשופט ינסה לאפשר לו להשאר באותה רמת חיים. לעומת זאת, כשמדובר בילד מחוץ לנישואים שמעולם לא חי עם אביו ולא רגיל לשום רמת חיים ספציפית - הסיפור שונה. מקווה שעניתי לך על הכל. אם אוכל לעזור יותר, בשמחה

אלה ../images/Emo20.gif

השבוע ביקרתי בנעמ"ת , לייעוץ משפטי בנושא דומה (אני ארחיב מייד בהודעה חדשה) , בנוסף לאינפורמציה של רותם , תוכלי לקבל ייעוץ ספציפי המתאים למצבך האישי , לגבי נושא המזונות. העובדה שהאבא נכון להגיע להסדר ללא משפט כבר ראויה להערכה כצעד כלשהו ומציעה לך לנצל זה לאחר ייעוץ מתאים. לגבי המפגשים ביניהם , אני חושבת שעד שלא תנסו לא תדעו. אני לא חושבת שבהתחלה יש לכת לפי מה ש"מקובל" קודם כל תיפגשו מספר פעמים לזמן קצר בכל פעם , שלושתכם ביחד. תראי איך הקשר ביניהם נבנה באופן טבעי. אי אפשר בבת אחת לקחת את הילדה ולמסור אותה לבילוי עם מי שמבחינתה הוא זר , עד היום. זה דבר שצריך להיבנות בהדרגה ואם אפשר גם להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום , כמו פסיכולוג ילדים . אני שמחה לשמוע על מקרים של "חזרה בתשובה" שכאלו , זה עושה לי טוב
. בהצלחה לכם וברוכה המצטרפת אלינו

למעלה