מזונות עתירי ברזל

Dזמני

New member
מזונות עתירי ברזל

שלום, אני בהריון ולכן אשמח לעזרה במציאת מזונות עתירי ברזל שאוכל לאכול. הבעיה שאני בררנית באוכל (עד היום זה ממש לא הפריע לי) ולא אוכלת ירקות ירוקים (פרט לאבוקדו), אני לא אוהבת קטניות או שומשום. עוף אני אוכלת (יוצא בערך פעמיים בשבוע גג בדר"כ כעוף מבושל או שניצלים), בשר לא כל כך אוהבת אבל משתדלת מדי פעם ממש מעט... (בעיקר בשר טחון). לגבי כדורי ברזל - לקחתי בשלושת חודשי ההריון הראשונים, אבל אז זה התחלתי להרגיש מאוד מאוד לא טוב ולכן הפסקתי (ההמוגלובין שלי עד כה היה יציב כמו לפני ההריון). השבוע התחלתי לקחת ברזל טבעי אחת ליומיים (ועוד לא ברור אם הוא טוב לי...) ולכן אני מעדיפה לא להתבסס רק עליו. אשמח להצעות מה אוכל כן לאכול שעתיר בברזל. אגב, הבנתי שלהגברת הספיגה מומלץ מאוד לאכול פירות. אז אמנם אני מאוד מאוד אוהבת פירות (ומסוגים רבים) אבל לצערי בהריון זה הדבר יחידי שגורם לי להקיא ולכן אני נאלצת להימנע כמעט לחלוטין. האם יש מאכלים נוספים שיכולים לסייע בספיגה? תודה על העזרה

Dזמני

New member
וודאי שלקחתי

כמעט שנה לפני ההריון ועד שבוע 14 בערך. עכשיו הבנתי שזה לא כזה קריטי לעובר במילא. הבעיה היא בעיקר הברזל שמתחיל להיות קריטי עכשיו....

אחרי השליש הראשון זה לא קריטי

אבל ההנחיה היא לקחת 400 מיקרוגרם בזמן הנסיון להיכנס להריון ו- 600 מיקרוגרם במהלך השליש הראשון.

פצית219

New member
אה, אני הבנתי את מה שהיא כתבה כאילו היא אומרת

שעכשיו זה לא קריטי בשבילה יותר לקחת חומצה פולית. אפשר להבין את זה גם כאילו עכשיו היא הבינה שלא היה קריטי לקחת כל הזמן.

Dזמני

New member
הבנת נכון בהתחלה ../images/Emo13.gif

זה אכן קריטי לפני ועד שליש ראשון ולכן לקחתי במימון המומלץ (ואפילו מעליו לדעתי). עכשיו, בשליש שני זה כבר לא קריטי ולכן הפסקתי. אני חס וחלילה לא מזלזלת בהנחיות ודווקא כן משתלדת לעקוב אחריהן ולכן מחפשת עכשיו מקורות ברזל....

פצית219

New member
מאכלים שמכילים ויטמין C מסייעים בספיגה

מקורות לברזל שאינם בשר/קטניות/ירקות ירוקים/פירות: שקדים, תמרים, לחם מקמח מלא, אורז מלא, צימוקים, טופו. אבל אלו לא מקורות עשירים במיוחד ויהיה קשה להגיע לכמות הדרושה של ברזל דרכם. נראה לי שבכל מקרה עדיף להישאר עם התוסף.

Dזמני

New member
אוף...

כל מה שכתבת אני לא אוכלת... אין מקורות ברזל דברים טעימים לי?
(שזה כמובן לא הדברים המאוד מזינים). עד כמה יש ברזת באבוקדו ובעוף? באיזה מאכלים יש ויטמין C? (חוץ מפירות הדר שזאת לא העונה...).

ויטמין C יש בפלפלים, בעיקר אדום ("גמבה")

אבוקדו הוא לא מקור לברזל, עוף ככה-ככה. בשר בקר יותר עשיר בברזל.

Dזמני

New member
תודה, פלפל אדום מועדף עלי

הוא הרי לא ירוק
הוא ועגבניה הם בין הירקות היחידים שאני אוכלת טריים.

Dזמני

New member
גם כשהוא מבושל הוא בסדר?

אני לא אוהבת כרוב ירוק חי, אבל מבושל דווקא כן... האם נשאר בו קצת ברזל אחרי הבישול? תודה!

oneiII

New member
שימי לב שבשביל להגיע לצריכה היומית

של ברזל, את צריכה לאכול יותר מ-3 קילו כרוב ביום. שלפי האתר, זה אומר 3 ראשי כרוב ביום. במקומך הייתי מחפש חלופה יותר ראלית.

Dזמני

New member
בהחלט הרבה...

כנראה שאאלץ להישאר עם התוסף, ואתגבר אותו עם צריכת המזון. תודה!

תשובה

תוסף ברזל הינו "הפתרון" היחידי בזמן הריון לצורך המשמעותי העולה בתקופה זו לתוספת ברזל. לא הייתי מתבססת על המזון בלבד. לצורך הענין- בשר הינו המקור הטוב ביותר המכיל ברזל מהסוג הזמין ביותר עבורנו. מהצומח- קיטניות/אגוזיים/טחינה משומשום מלא.

למעלה