מזונות - סכום

אדוהה

New member
מזונות - סכום

אבי בתי בת ה- 14 משלם מזונות בסך של 1380. הסכום נקבע כאשר נולדה ומוצמד מאז. האם זה סכום סביר,נמוך או גבוה לדעתכם?

אדוהה

New member
ילדים - משמורת

לא הייתי נשואה לאבי בתי. והתינוקת נשארה אצלי כאשר נולדה (היום בת 14) רק נקבע סכום מזונות. המלה המשמורת מעולם לא הוזכרה. עכשיו רוצה להגר לקנדה ועלי להביא אישור שמשמורת הילדה אצלי. מה זה בכלל משמורת על ילדים? ואיך זה לגבי ילדים שהוריהם כלל לא היו נשואים?

אדוהה

New member
מזונות - עד איזה גיל?

עד איזה גיל מקובל לשלם מזונות על "ילדים"?

s h o o s h a

New member
מזונות, משמורת וסכומים

מזונות משולמים עד הגיע הילד לגיל 18. החל מגיל 18 ועד גיל 21 משולם 1/3 מהסכום. משמורת- מניחה שיש לך הסכם עם אבי בתך שבו רשום כי עליו לשלם את דמי המזונות, כפי שציינת בהודעתך האחרת. בדקי האם בהסכם זה רשום כי את הנך האפוטרופסית של הילדה. מאמינה שכן, לפיכך, הילדה נמצאת במשמורתך המלאה. האם יש ביניכם הסדרי ראיה? במידה ואבי הילדה מכיר בה ומשלם מזונותיה תצטרכי (למיטב ידיעתי) לקבל את אישורו להגר יחד עם בתכם המשותפת. ללא הסכמתו, לא תוכלי להוציאה מהארץ. גם לצורך דרכון עבורה תצטרכו שניכם להופיע ולחתום בפני פקיד על בקשה. סכום מזונות- עושה רושם שהסכום הגיוני. בכל מקרה, יש באפשרותך לתבוע 'הגדלת מזונות' ולנמק את הבקשה.

אדוהה

New member
משמורת - ברירת מחדל?

בהסכם המזונות שיש לי עם האב (הסכם יחידי שיש לי איתו). לא מוזכרות המילים משמורת ואפוטרופסיות. רק סכום המזונות והסדרי ראייה. אולם לצורך הגירה אני חוששת שמלבד הסכמתו להגירה (הוא מסכים) אזדקק גם להוכחה על משמורת. מה זה בכלל משמורת? האם הכוונה להיכן מתגוררת הילדה? והאם מכך שלא היינו נשואים ושהילדה נשארה אצלי נובע מעין ברירית מחדל שהיא במשמורתי. כי ממש לא בא לי להעלות את הנושא ולהעיר את הדובים הישנים.

s h o o s h a

New member
מהי משמורת

עד הגיעו לגיל 18, מוגדר הילד בתור קטין, ולפיכך מוגדר עבורו הורה עליו מוטלת האחריות היומיומית על גידולו וחינוכו, והדאגה לכל צרכיו הפיזיים והרוחניים. אחריות זו נקראת משמורת או חזקה על הילד (החזקת ילדים). באשר לשאר שאלותיך, לדעתי רצוי מאד כי תתיעצי עם איש מקצוע בתחום. הפורום אינו פורום מקצועי ורוב הכותבים בו אינם אנשי מקצוע בתחום אלא רק בעלי ניסיון אישי. מאחר והנושא מאד עדין ורגיש, כדאי ועדיף כי תשובות תקבלי, כאמור, מאיש אשר תחום עיסוקו הוא דיני משפחה. בנוסף, כדי לקבל אולי קצת כיוון, תעלי את שאלתך בפורום דיני משפחה וירושה אשר מנוהל ע"י עורך דין.

למעלה