מזונות "מנפחים"

מזונות "מנפחים"

שלום לכולם! הרבה פעמים יוצא שאחרי שאני אוכלת אני מרגישה ממש נפוחה.. שמתי לב שזה קורה אחרי שאני אוכלת כרוב או שותה חלב. האם זאת תחושה אישית שלי או שאלה באמת מוצרים הגורמים לתחושת נפיחות? אילו עוד מוצרים יש היכולים לגרום לזה? תודה
 

shiry spin

New member
תשובה

יש רכיבים שאינם מתפרקים במע העיכול- זה יכול להיות חלב (אי יכולת לפרק את חלבון החלב- לקטאז או רגישות לחלבון החלב) וזה יכול להיות הכרוב (למרות שאני בספק, אבל אולי..) יחד עם זאת הסיביםשגם אינם מתפרקים בגופנו (שבכרוב) גם הם מגדילים את נפח המעיים. כשרכיב אינו מתפרק במע' העיכול , לדוגמא חלב, המעיים מתחילים להפריש מים והרבה על מנת לסלק אותו החוצה לכן לפעמים יש התנפחויות או גזים ואולי אפילו שלשלול שגורמים לתופעה הזו. לגביי הכרוב אני יכולה לשער שמדובר במאכל עם סיבים ובלי קשר משחרר גזים במע' העיכול הגורמים לניפוח. אולי כשכרוב מגיע למע' העיכול הוא משחרר גז מסויים הגורם לבטן להיות נפוחה יותר. שירי
 

m0sh3

New member
מסקרן

לקטאז הוא אנזים, את אולי מתכוונת ללקטוז וזה לא חלבון החלב אלא סוכר החלב. התגעגעתי
 

shiry spin

New member
לקטאז

סוכר החלב- רגישות אחת, וחלבון החלב אלרגיה מסוג אחר. לא שמתי לב שכתבתי את אותו הדבר פעמים
 

m0sh3

New member
*לקטוז, סוכר החלב. לקטאז זה אנזים שמפרק אותו

 

אלי ו.

New member
הערה

הייתי מבדיל בין אי סבילות ללקטוז שבאמת יכול לגרום לגאזים לבין אלרגיה לקזאין (חלבון החלב) שיכול לגרום לתופעות אחרות, קשות הרבה יותר. ולמה את בספק בנושא הכרוב? הסברת יפה איך הכרוב עלול לגרום לגאזים.
 
גזים

נוצרים הרבה פעמים כתוצאה מאכילת מזונות מסויימים ונותנים הרגשה של נפיחות. כרוביים/קיטניות/צנוניים/עשויים לתת הרגשה כזו. גם שתית חלב עשויה לתת לך הרגשה כזו וזאת במידה ויש לך אי סבילות יחסית ללקטוז=סוכר החלב שעשויה לגרום לגזים.
 
למעלה