מזונות - גירושין

מצב
הנושא נעול.
מזונות - גירושין

מזונות - גירושין
אני גרושה מלפני כחצי שנה. יש לי פסק דין של בית המשפט לעניני משפחה שאומר שמגיע לי לקבל חצי מסכום הפנסיה של בעלי עד סוף ימי. בעלי עבר לגור עם חברה ועשה אתה הסכם ממון ללא נישואין. נאמר לי שכל עוד בעלי בחיים אקבל את סכום הפנסיה שלו עד סוף ימי חיי ברגע שחס וחלילה קורה משהו ובעלי נפטר תקבל האשה שאתו את הכסף אבקש תשובה ועדכון אם יש פסק דין לגבי זה. תודה לאה

תשובה

מזונות - גירושין
אני גרושה מלפני כחצי שנה. יש לי פסק דין של בית המשפט לעניני משפחה שאומר שמגיע לי לקבל חצי מסכום הפנסיה של בעלי עד סוף ימי. בעלי עבר לגור עם חברה ועשה אתה הסכם ממון ללא נישואין. נאמר לי שכל עוד בעלי בחיים אקבל את סכום הפנסיה שלו עד סוף ימי חיי ברגע שחס וחלילה קורה משהו ובעלי נפטר תקבל האשה שאתו את הכסף אבקש תשובה ועדכון אם יש פסק דין לגבי זה. תודה לאה
תשובה
אינני מאמינה שיש פסיקה ספציפית בענין, אך אם בעלך ילך לעולמו לפניך, יתכן שתצטרכי לנהל הליך מול קרן הפנסיה להמשך התשלום גם לאחר פטירתו, בהתאם לאמור בפסק הדין.

תודה רות

תשובה
אינני מאמינה שיש פסיקה ספציפית בענין, אך אם בעלך ילך לעולמו לפניך, יתכן שתצטרכי לנהל הליך מול קרן הפנסיה להמשך התשלום גם לאחר פטירתו, בהתאם לאמור בפסק הדין.
תודה רות
שלום לעו"ד רות דיין- וולפנר. ראשית המון תדדה על התגובה המהירה. פניתי לקרן הפנסיה על מנת שיעבירו לי את הסכום שמגיע לי ישירות לחשבוני ע"מ שלא אצטרך כל חודש לרוץ אחרי בעלי והתשובה שקבלתי היא: האישור ופסה"ד אינם חליפ על סעיף 6 (ג) להסכם ככל שסעיף זה מתיימר לחייב צד שלישי, אשר אינו צד להסבכם זה ובכלל מנהלת הגמלאות.(מדובר על הטלויזיה החינוכית מקום העבודה ) עוד יצויין כי סעיף 58 (א) לחוק שירות המדינה (גמלאות) קובע כי חלק הקצבה שאינו עולה על הסכום שנקבע לענין (סעיף 8 (א) לחוק הגנת השכר תשי"ח או מחצית הקצבה הנל לפי הסכום הגבוה יותר, לא יהא ניתן לעיקול וכו' אלא לשם תשלום מזונות בלבד. סכום נכון להיום הסכום עבור שני בני הזוג הפטור מעיקול מהקצבה לאחר הפחתת ניכוי חובה הינו 2612 ש"ח.לאור האמור בענייננו מילא מחצית הקצבה חא תהיה ניתנת לעיקול לשעבוד וכו' סעיף 6 (ג) מההסכם אומר חתימת הבעל על הסכם זה כמוה הסכמת הבעל למתן צו מניעה קבוע האוסר עליו לבצע דיספוזיציה במחצית זכויות הפנסיה שנצברו לו. וכמוה כמתן הוראה בלתי חוזרת למנהל הגימלאות לקביעת האשה כמוטבת הזכאית לקבלת הסכום האמור לעיל ממנהל הגימלאות ישירות אל חשבון......... בקיצור אני לא מבינה כלום.( זה לא אושר בפסד הדין ציטוט: האישור ופס"ד אינם חלים על סעיף 6 (ג) לה סכם ככל שסעיף זה מתיימר לחייב צד שלישי אשר אינו צד להסכם. אשמח לתשובתך רות תודה לאה

תשובה

מזונות - גירושין
תשובה
אם הכוונה לפנסיה שמשולמת כל עוד הבעל בחיים לא נראה שתוכלי לקבל כספים לאחר לכתו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה