מזונות בהנקה

מזונות בהנקה

שלום לאסתר ולכולם, יש לי תינוק מקסים בן שבועיים, ואני מניקה באופן מלא. רופא הילדים טוען שקצב העלייה שלו במשקל קצת נמוך ומיהר להציע תוספת פורמולה (בגיל שבועיים הוא עדיין לא עלה חזרה למשקל הלידה שלו, אלא קרוב). אני מתנגדת כמובן - אני בארה"ב ולא כל כך תומכים כאן בהנקה... בכל אופן רציתי לדעת אם יש אילושהן המלצות על מזונות להעשרת החלב, מה אני יכולה לאכול שיעזור לתבור שלי לעלות במשקל? כמו כן אם יש המלצות לגבי איזה מזונות להמנע, תבלינים, או שתיה מסויימת. וספציפית: האם יש מניעה משתיית מיצי פירות הדר? (לימונדה/תפוזים?), האם יש בעיה עם תבלינים כמו כורכום או כמון? האם יש בעיה עם בצל? (קיבלתי הרבה מידע סותר ואני מנסה לדלל). המון תודה!

Adi, Mazal Tov and welcome to our

forum. If your baby is not gaining weight, it does not mean that you don't have enough milk......it means that the baby is not getting your milk. That is usually becuase he is not latching onto the breast correctly. He should take as much of the hila underthe nipple as possible into his mouth. In the gallery there are lots of pictures of latch which may help you. Giving artificial milk is usually not a solution to breastfeeding problems, but I do understand that your doctor is concerned because the baby has not returned to birth weight. The first thing to do is to start pumping your milk and giving it to the baby. This will increase the milk supply and give your baby the best food that he can get. If you tell me where you live, I will try to refer you to a yoetset hanaka near you.​

הי אסתר ותודה

קודם כל, ניסיתי גם את עניין השאיבה. תבור מקבל מספיק חלב לדעתי כי הוא נתפס טוב ויונק הרבה זמן ואני ממש רואה ושומעת אותו בולע בלי בעיות. היו לו כמה ימים קצת משוגעים בשבועיים הראשונים, עם הפסקות ארוכות בין ארוחות ואח"כ יומיים שהוא פשוט אכל כל שעה. עכשיו זה פחות או יותר מסתדר על כל 3-4 שעות ואם הוא לא מתעורר אני מעירה אותו לאכול וזה הולך טוב. יש לי מספיק חלב ואין לו בעיה של תפיסה, אני לא ממש מודאגת כי הוא כן עולה במשקל רק לא בקצב שהרופא חושב שצריך. מצד שני אם יש עוד עצות לגבי מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יקבל יותר אני אשמח לשמוע. אני גרה בניו ג'רזי בעשרים דקות ממנהטן בעיר שנקראת Fair Lawn. הסתכלתי גם בתמונות בגלריה ובהחלט נראה לי שתבור נתפס טוב על הפטמה. מה גם שכשהוא מתנתק אני רואה שהפה שלו מלא חלב
ושוב תודה!!

ronnieyuval

New member
הי עדי!

אני חושבת שבעניין השאיבה, אסתר התכוונה לתת לו חלב שאוב בנוסף להנקות הרגילות, ולא במקום. ככה יהיה לך איזה שהוא מדד נוסף לגבי הכמות שהוא מקבל. האם יש לו כמות סבירה של חיתולים רטובים ומלוכלכים? זה מדד נוסף. צריכים להיות לו לפחות 6 חיתולים רטובים מאוד מפיפי, ו2-3 פעמים ביום קקי. בעקרון, מה שאת אוכלת לא משפיע בצורה ניכרת על איכות החלב שלך. הכמות זה עניין אחר... אם כי את אומרת שנראה לך שאין בעיה עם הכמות. אבל לגבי האיכות (לפחות לפי המידע שאני קיבלתי בקורס) זה לא ממש משנה מה תאכלי, החלב שלך טוב ומזין. לפי הקישור הזה, תינוק יונק אמור לחזור למשקל הלידה שלו בגיל 2-3 שבועות. בכלל, זה קישור טוב - שווה להציץ. אז לפי זה הוא עדיין בנורמה. יש עוד משהו לגבי משקל לידה שלפעמים שוכחים להזכיר - אם קיבלת הרבה נוזלים במהלך הלידה שלך (דרך אינפוזיה למשל) התינוק יוולד מנופח מהנוזלים האלה, ובעצם משקל הלידה יהיה "מנופח" גם הוא. אז זה נותן כאילו משקל "שקרי" וגבוה יותר ממה שבעצם היה אמור להיות. מי שמקבלת אפידורל מקבלת גם המון נוזלים, וזה יכול להיות גורם למשקל לידה גבוה ולירידה שנראית על פניה גדולה, אבל בעצם היא תוצאה של ירידת כל הנוזלים האלה. עדידוש - אם את צריכה עזרה טלפונית תשלחי לי מסר ואני אשלח לך את המספר שלי.

רוני!

אז קודם כל תודה על פיסת המידע בנושא נוזלים. כן, קיבלתי איזה 6 שקיות אינפוזיה במהלך הלידה, וגם אפידורל. תבור נולד 7 פאונד 4 OZ וביום שלישי היה 7 פאונד בדיוק, בגיל שבועיים. הרופא טוען שזה לא ממש מספיק אבל אמר שהוא רוצה לראות אותנו עוד שבועיים, אז נראה. בינתיים אני דואגת להניק כל שלוש שעות גם אם תבור לא מתעורר. לגבי חיתולים, יש לו בהחלט הרבה יותר מששה רטובים ביום ולפחות 5 חיתולים מלוכלים ביום, כך שאני בטוחה שהכל בסדר - סתם הרגיז אותי הרופא, הם כל כך מהר קופצים להציע פורמולה. וחוצמזה אני אשמח מאוד לדבר איתך בטלפון, אמא שלי נסעה אתמול וקצת עצוב לי

swann

New member
עדי, לגבי המשקל

טוב שאת לא נלחצת. יש הבדל בין משקלים. את ההשוואה הבאה צריך לעשות על בדיוק אותו משקל ששקלת אותו בפעם הקודמת. זה בטוח לא אותו משקל ששקלו את תבור בביה"ח. יש לפעמים הבדלים של חצי קילו (!) בין משקלים, כך שהרופא שלך נלחץ לחינם.

justmom

New member
תרגום: עדי, מזל טוב וברוכה הבאה

לפורום שלנו. אם התינוק שלך אינו עולה במשקל, זה לא אומר שאין לך די חלב... זה אומר שהתינוק אינו מקבל את החלב שלך. זה קורה בדרך כלל מפני שהוא אינו תופס נכון את השד. עליו להכניס לפיו חלק גדול ככל האפשר מההילה שמתחת לפטמה. בגלרייה יש המון תמונות של תפיסה שעשויות לעזור לך. בדרך כלל מתן תמ"ל אינו פיתרון לבעיות הנקה, אבל אני מבינה את הרופא שלך, שמודאג מפני שהתינוק לא חזר למשקל הלידה שלו. הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה להתחיל לשאוב את החלב שלך ולתת אותו לתינוק. זה יגביר את אספקת החלב וייתן לתינוק שלך את המזון הטוב ביותר שהוא יכול לקבל. אם תאמרי לי היכן את גרה, אנסה להפנות אותך ליועצת הנקה בסביבתך.

למעלה