מזון לכלבים

מזון לכלבים

עד כה קנינו לכלבנו (בן שנה) מזון יוקנובה לגורים מגזע ענק. המחיר הכריע אותנו, ואנו מחפשים אוכל באיכות טובה שיעלה עד 200 ש"ח השק. מה כדאי לקנות? (נשמח לשמוע גם על מבצעים והיכן הם מתקיימים) תודה- איילת

amichai58

New member
שאריות ביתיות זה טוב ואקולוגי

בניגוד לפרסומות - אין באמת מחקר מדעי שהראה אם חלק מהמזון הוא שאריות אז יש יותר בעיות לכלב. לכן - אם יש לך כאלה ובחינם זה טוב מאוד, והכלבים אוהבים את זה הרבה יותר. כמובן יש בכך גם תרומה אקולוגית - במקום לזרוק לזבל. כמובן כל שינוי תזונתי צריך להיות הדרגתי, אחרת יתכנו בעיות כמו שילשולים... דבר שיכול בהחלט לקרות גם ממעבר של מזון מסחרי אחד לאחר.

be_roo

New member
למה לתת חלקי מידע?

תפרט בדיוק מה מותר ומה אסור ואיך לעשות זאת מבלי לגרום נזק לכלב.

amichai58

New member
הכי מפורט שאני יכול

ראשית - לא לעשות שינויים קיצוניים מידי. הדרגה. שנית - לא להסתכל רק על ספר - להסתכל גם על הכלב, מה קורה לו, איך מגיב, מה הקצב שלו. שלישית - ראי/ו במאמר הבא http://www.pinat-hay.com/anti_com_food.htm

ניל´´י

New member
מאיזה גזע הכלב??

רויאל קאנין, לכלבי ענק (כגון דני) שק במשקל 23 שח עולה בסביבות ה 202 שח. (היום קניתי).

ניל´´י

New member
אופססס... עכשו ראיתי שיש לכם האסקי

הוא אינו זקוק לרויאל לכבלי ענק, אלא רויאל לכלבים גדולים, המחיר והמשקל כנ"ל.

kees

New member
כלבים גדולים??? הסקי הוא בינוני

צריך אוכל לכלבים בוגרים בינוניים.

amichai58

New member
אף כלב לא זקוק לרויל...

כתבת, אולי בלי לשים מספיק לב: "הוא אינו זקוק לרויאל לכבלי ענק, אלא רויאל לכלבים גדולים". אין לי בעיה עם טעות הכתיב. אני מזכיר לך שזה לא כמו תרופה שיש רק אחת וזקוקים רק לה ובמינון מסויים. יש דרכים רבות להאכיל כלב, כמו גם דרכים רבות שבן-אדם יוכל ויהיה בריא. אף אחד לא זקוק במצב רגיל לסוג אחד של אוכל מסחרי.

lilithmm

New member
להרבה אנשים אין כ"כ הרבה שאריות

מזון שאפשר לתת לכלבים. אם אני הייתי צריכה להאכיל את הכלב שלי בשאריות מזון שלי, הוא כנראה היה מת מרעב או שוקל שליש ממשקלו הנוכחי. בשורה התחתונה אחרי מחשבה מעמיקה על נושא האכלת כלבים בשאריות מזון ביתי, אני מסכימה איתך שמתן מזון יבש בלבד לכלב זה לא בהכרח פועלת לטובת הכלב. בסה"כ יש כלבים מסויימים כמו הכלב שלי שחלק מחדוות החיים שלהם זה אוכל, וכשאני רואה איך הכלב שלי מתנפל ונהנה משאריות בשר, אני מבינה שזה לא בסדר מצידי שהוא מקבל כמעט ורק את האוכל היבש. אז גם אם זה לא בריא לתת שארי מזון ביתי, גם אנחנו לא בדיוק אוכלים מזון בריאות, ולרובינו יש קילוגרמים מיותרים, וחלק מאיתנו אף חיים על ג'אנק פוד, כי ככה הם אוהבים, והם מודעים לעובדה שבשביל לאכול אוכל טעים הם משלמים בבריאות, וזו זכותם המלאה. אז גם אם שאריות מזון לא ממש בריאות לכלב, רצוי לשלב לו את המזון היבש עם עוד מזון, כדאי שלא יהיה מטוגן ולא מתובל וכן מומלץ לכלבים, כגון עגבניות מבושלות, קישואים מבושלים וכד', אבל בסה"כ אני מבינה ומקבלת את הדעה שלך.

amichai58

New member
באמת כיום ברוב משקי הבית

אין מספיק שאריות להאכיל כלבים גדולים. כי קונים את האוכל נקי משאריות. לא כמו פעם שהיו קונים תרנגולת שלמה, כי לא היה קירור. צריך קצת להתאמץ בשביל שיהיה. בכל אופן - רציתי להעיר באופן כללי גם לגבי דעה שצריך לתת רק אוכל יבש. דעה שחלק חושבים, ולפעמים גם ווטרינרים מטיפים כך, למרות שאין להם שום ביסוס מדעי לדבר כזה. יש מהם שיטענו שיש להם ניסיון מהשטח ויש שיטענו שדווקא מהניסיון בשטח, עדיף לא לתת רק אוכל יבש.

kasa

New member
בניגוד לדברי עמיחי - מאוד לא מומלץ

לתת לכלב אך ורק שאריות מזון. אפשר בהחלט לגוון לו מדי פעם עם אורז, טונה, ספגטי, בשר, אבל בשום פנים ואופן לא לתת לו לאכול רק שאריות מזון. זה חסר ערך תזונתי עבורו, והוא לא יקבל את מירב הויטמינים והמינרלים החשובים והנמצאים במזונות המסחריים. (את ההבדל, אגב, ניתן לראות בבירור בחתולים/כלבים הניזונים רק משאריות מזון
לעומת כאלו הניזונים מאוכל תעשייתי מסחרי המספק עבורם את כל המרכיבים החיוניים
) כפי שהוצע לך כאן, יש מספר מזונות מומלצים - רויאל קנין הוא מעולה (אך לדעתי גם יקר מאוד), וכנ"ל פרו-פלאן. יש מזון נוסף שנקרא VF. מחירו סביב ה-200 ש"ח. המרכיב הראשון בו הוא בשר הודו ואורז. אוכל טוב בהחלט. בחורף, ניתן גם לתת לכלב מדי פעם כף שמן דגים (יש גם בקפסולות בבית טבע... הכלבים שלי 'מתים' על זה, וזה גם מעולה לפרווה שלהם). חשוב מאוד !!! לשים לב שהמזון מיובא מארה"ב ולא מאירופה או דרום אמריקה וכד', שם אין כל פיקוח על ייצור המזונות. על מזונות המיובאים מארה"ב יש פיקוח של AAFCO, שאולי לטענת עמיחי זה לא מספיק, ולטענתי - זה בהחלט קריטריון חשוב לבחירת מזון לכלב. לפחות אתה יודע שמה שרשום ע"ג האריזה - אכן נמצא בתוכה. ואם רשום meat meal כמרכיב ראשון אז ברור שזה המרכיב העיקרי במזון ולא תירס, למשל. (מזונות המיוצרים בישראל או באירופה יכולים לכתוב מה שהם רוצים כמרכיב עיקרי, ובפועל - אין שום פיקוח על זה. צריך להיזהר מזה). כלל הברזל (כפי שאמר לי וטרינר) הוא: שים לב שאתה קונה מזון אמריקאי, שהמרכיב הראשון בו הוא בשר (ולא תירס ודומיו), ויש אישור של ה-AAFCO.

madow

New member
מסכימה עם כל מילה

עמיחי אם אתה רוצה להמשיך לפרנס את "השרלטנות" של הוטרינרים כמו שאתה טוען, תמשיך להאכיל את הכלבים שלך בשאריות ביתיות. בסופו של דבר כלב הוא לא פח האשפה שלנו!!!!! אתה כ"כ נגד הוטרינרים אתה עוד ממליץ להאכיל אותם בשאריות??? שזה ידוע שלא בריא לכלבים, מלא סוכרים, תבלינים וכימיקלים שלא מומלצים להם. אני ממש לא מבינה את צורת החשיבה שלך למה להרוס להם את הבריאות...מילא את שלך אבל מה הכלבים המסכנים חטאו??? אהה ועוד דבר תשמור את העיצות שלך לעצמך ואל תחלק אותם פה בפורום, אלו הן עיצות שגובלות בהזנחה וממש לא ראויות לפרסום ע"ג הפורום הנ"ל...חומר למחשבה עבור מנהלת הפורום. בברכה ויום טוב

amichai58

New member
דבריך לא מבוססים

דברים שכתבת לא מבוססים, לא על מה שאמרתי, לא על מחקר, לא על ניסיון בשטח. נראה לי שקצת נסחפת עם הרגשות. תשתי כוס מיים, תירגעי, ואז תראי כי מאחר שאין מחקר שמראה שעדיף אוכל מסחרי על פני אוכל שלפחות 80 אחוזים ממנו הוא מזון ביתי מגוון, לפחות תנסי לחפש מקרים בשטח, שיהיה לך קצת ניסיון. לא כל דבר מלא סוכים או תבלנים. לא צריך להיות יותר מדי חרד. כלבים אלפי שנים חיו בלי המזון המסחרי. והניסיון בשטח מראה שהם בריאים לא פחות מאלה עם המזון המסחרי, שגם לא יש הרבה חסרונות.

amichai58

New member
את מושפעת מפרסומות, לא מעובדות

כתבת: הוא לא יקבל את מירב הויטמינים והמינרלים החשובים והנמצאים במזונות המסחריים. בהנחה שהאוכל מגווון זה לא נכון, ואין לך נתונים שיראו על זה. לא תמצאי קישור שישווה אוכל מסחרי לאוכל מגוון שאינו כזה (כן, גם אם זה לא לפי תפריט מיוחד מספר). דבריך מבוססים על פרסומות שרוצות שתקני. לא על מידע אחר. מקסימום על ווטרינרים שמצטטים פרסומות. אל תתווכחי, פשוט תבדקי. איפה יש מאמר רציני שיגיד את זה ויציג את הנתונים ? - אין. אותו דבר לגבי דבריך: " כאלו הניזונים מאוכל תעשייתי מסחרי המספק עבורם את כל המרכיבים החיוניים" - שוב פרסומות. התעלמת מזה שבפרו-פלאן מצאו שאריות של חיות שהומתו המתת חסד (רעל + מקור בשר מפוקפק) למה לא תספרי לה מה משמעות פיקוק של AAFCO שכל אחד יוכל להחליט בעצמו ? פוחדת שזה יראה לא רציני ? ויש גם בעיות נוספות בדברים שכתבת, אבל לא בטוח שיש מי שישמע.

kasa

New member
בניגוד אליך, עמיחי, אני רואה את

הוטרינרים כאמונים על רווחת בעלי החיים ועל בריאותם, ולא מזלזלת במידע שלהם, בידע שרכשו בעמל רב, שהם בודאי רבים משלך ומשלי, ובודאי תקפים מכל מאמר פגמתי זה או אחר, בין אם הובא על ידך, ובין אם על ידי. כל מאמר הוא מגמתי. נקודה. ועל כן, איני מייחסת כל חשיבות למאמר שהבאת, אלא אך ורק לאינספור וטרינרים שטוענים שהאוכל הטוב ביותר כיום לכלב המבויית הינו אוכל מסחרי. נקודה. אגב באחת מתוכניות בוקר, לא מזמן, דיבר על כך דר' רפי קישון ארוכות, והסביר עד כמה חשוב לתת לכלב אוכל מסחרי. אני בטוחה שתמצא רבב גם בדר' קישון, ולו רק בשל היותו וטרינר. למיטב ידיעתי, אגב, גם אתה מאכיל את כלביך באוכל מסחרי. האם השתנו הדברים ??

amichai58

New member
סיסמאות

תראי כמה סיסמאות את כותבת. רק את מה שצריך לכתוב - את לא יודעת, כי גם הווטרינריםים לא. יש לך סיסמאות על ידע שרכשו בעמל רב, ועל כמות ווטרינרים אם מה שאני כותב לא נכון - קל להפריך את זה. צריך לדעת כמה כלבים ניזוקים וחולים בגלל אוכל מסחרי ממוצע, וכמה בגלל אוכל שלא מסחרי ונתונים כמו תוחלת חיים מחלות וכן מה לעשות, כדור הארץ לא שיך רק לך או לי ולכלב שלנו, וצריך להתחשב גם בצרכיו מבחינה מוסרית ואקולוגית. - איפה אותו ווטרינר שלוקח בחשבון נתון זה בהמליצו על סוג תזונה ? אני יודע שנחמד להתעלם מזה, ולהמשיך, ולחיות לפי אמונה עיוורת, במי שאפילו לא טורח להוכיח את דבריו ולהביא נתונים, אבל בגדול לחיות בשקר זה לא טוב.

kasa

New member
העובדות מדברות בעד עצמן.

תוחלת חייהם של כלבי בר הניזונים בעיקר מצייד (ארנבות, פגרי בשר, וכד') פחותה בהרבה משל אלו הניזונים מאוכל תעשייתי. מעת המעבר לאוכל מסחרי עלתה תוחלת חייהם של בעלי החיים המבוייתים !! אלו עובדות. לא סיסמאות. ואני מבינה שקל לך מאוד להתעלם מדבריי, כי אתה הוא זה שזורק כאן סיסמאות, ואימרות תפלות, בעוד שאתה עצמך מאכיל את כלביך, וכלביהם של שכנים במזונות מסחריים... או שמא "הפוסל במומו פוסל" ?

amichai58

New member
לא נכון

אם ההשוואה שלך לכלבי בר שלא מקבלים שום טיפול של אדם, אז זו השוואה שאי אפשר להגיע לגביה למסקנות לגבי התזונה, שכן יש עוד הרבה הבדלים כמו: מחסור במזון, חוסר טיפול תרופתי, אי טיפול בטפילים ואי טיפול ווטרינרי בכלל, פחות ניקיון, יש טורפים, ציידים הרעלות, מלכודות. מדוע הבאת דוגמה כזו, מה לא חשבת שיש כאן הבדלים ? וגם לא הבאת נתונים מספריים, איזה הבדלים יש. לא אמרתי שהכלבים שלי לא אוכלים אף פעם מזון מסחרי, אך אין זה האוכל העיקרי שלהם. ואגב, כלבי השכנים שלי מקבלים גם שאריות ממני, הם באים אלי לבד ומאוד בריאים ומרוצים. השכנה שלי אפילו סיפרה שבעית עור שהיתה לכלבה שלה שנים השתפרה מאז שהיא אוכלת יותר שאריות שאני מביא לה. וזה אחרי שהיא נסתה מספר מזונות, ולא חסכה בכספים ובטיפול ווטרינרי שגרתי. אז לא למהר עם פתגמים על מי שפוסל ועם איזה מום, עוד לפני שאת יודעת מה בכלל קורה. חוץ מזה לא כדאי גם שיהיה פה כעס - סה"כ אנו מדברים פה על נתונים ועובדות שלגביהם לכל היותר יש אי-הסכמה בעיקבות חוסר מידע. אבל תגידי, באמת לא חשבת לרגע, על הבעייתיות בהגעה למסקנות שכלבי בר חיים פחות רק בגלל הבדל בסוג התזונה ?

nobodys girl

New member
שלום,

גם הכלבה שלי (לברדור) אכלה בתחילה יוקונובה (אורז וכבש) לגורים, אבל לא היה זה המחיר שגרם לנו להחליף אלא העובדה שהיא פשוט לא אהבה את האוכל. באמצע השק הראשון (18 קילו) היא פשוט הפסיקה לאכול את האוכל. החלפנו לפרו פלאן, ואנחנו מאוד מרוצים. אנחנו משלמים כיום כמאה שישים ל-17 קילו, בחנות בפ"ת (פרטים מדויקים אני יכולה לתת במסרים). לא מזמן בן של חברים של ההורים שלי נתן לנו שק קטן של נוטרה נאגטס (זה השם אם אני לא טועה) כי הוא חבר של המשווק באזור וזה יוצא הרבה זול. מה אני אגיד? גם ההפרש במחיר לא היה שווה את זה. הכלבה נשארה רעבה אחרי הארוחות, ובכל זאת כמות הצרכים שלה הוכפלה. לך תבין :)

למעלה