מזון חלל

טל ענבר

New member
מזון חלל

הבעיות של אוכל לאסטרונאוטים - מקום מצומצם בחללית, העדר קירור, ולעתים העדר אפשרויות חימום - הביאו להמצאות טכנולוגיות מתקדמות המשמשות את תעשיית המזון בעולם כולו. בשרשור זה (שאולי יכנס לרשימת השרשורים המעניינים של הפורום...תלוי בכם!) אעמוד מעט על סוגים שונים של מזון חלל מרחבי העולם.

טל ענבר

New member
אריזות

מזון לשימוש בחלל ארוז במספר אופנים: 1. שפופרת (ממתכת או מפלסטיק) 2. קופסאות שימורים 3. שקיות ניילון (כולל שקיות עם פסגור - המצאה מימי מבצע אפולו) 4. שקיות הניתנות לחימום בתנור חשמלי או מיקרוגל

טל ענבר

New member
שתייה בחלל

בתמונה אריזת שתיה (במקרה זה - מיץ תפוזים) מהסוג ששימש במעבורת החלל משנת 1981 עד 1990. שימו לב לקשית עם השסתום וכפתור הלחיצה.

טל ענבר

New member
שתייה בחלל - מנת 1990 עד היום

השתיה לסוגיה ארוזה בשקית פלסטית עם ציפוי מתכתי דקיק, ומשולבת בה קשית. יש צורך בהוספת מים - מים או קרים, לפי מה שכתוב על האריזה.

טל ענבר

New member
ארוחת טעימות בנאס"א

לקראת המשימה בחלל מוזמנים האסטרונאוטים לטעום ולהכיר את התפריט.

טל ענבר

New member
יחידת מזון - SKYLAB

1973-1974 שימו לב לקופסאות השימורים המוכנסות למגש המכיל גופי חימום לחימום המזון

טל ענבר

New member
מגש אוכל ממעבורת החלל - דגם מוקדם

שימו לב לשיטה בה מונעים מהמזון לרחף בחללית

טל ענבר

New member
אסטרונאוט מכין אוכל לצוות

מדביק לכל מגש את סוגי המזון לפי תפריט שהוכן מראש

evilihi

New member
זה מזכיר לי..

את סרט התעודה על אילן רמון שעשו בערוץ 1 אחרי שהוא נהרג. הסרט עקב אחריו בנאסא מהימים הראשונים עד להתרסקות. אילן עשה למצלמות סיור בחללית והדגים איך מכינים אוכל ואיך שותים וכדומה. נדמה לי שלסרט קראו "הראשון בחלל" והוא הפך לסרט הנצחה. יש לי אותו בקלטת איפשהו..

בתאבון ../images/Emo21.gif

אם היו מציעים לי להיות אסטרונאוט, נראה לי שהייתי מסרב, ולו רק בגלל האוכל. זה אוכל זה? איפה הסטייקים, הפיצה והפסטה? אצלנו כל חייל פשוט מקבל מנת קרב מפוארת. צריך לשלוח להם כמה "דודות" שילמדו אותם איך לבשל. טל, יצא לך לטעום מהאוכל? איזה טעם יש לו?

למעלה