מזון בעלי חיים

greyPilo

New member
מזון בעלי חיים

שאלה - למי שמגדל כלבים כאן.
יש ברשותנו שני כלבים.
כרגע הם מקבלים אוכל שיש בו גם כבש/עוף וכו'.
האם מישהו יודע וממליץ על מזון כלבים שלא מכיל בשר?

תודה

ידוע לי שיש את AMI

אני מאכילה את הממותות במזון בשרי.
נתקלתי בדיווחים מאוד מפרגנים ל- AMI .
אם יש רצון בחוו"ד מפורטת יותר,
אני ממליצה להיכנס לפורום כלבים, שם היו כבר מלא שרשורים בנושא זה,
ובעד ונגד.

ladybug6

New member
מזון כלבים צמחי

יש שני סוגים שאני אישית בחנתי מבחינת רכיבים וניסיתי עם הכלבים שלי ויכולה להמליץ עליהם: נטורל בלאנס צמחי וטכניקל צמחי. שניהם טעימים לכלבים, מתעכלים יפה (לנטורל בלאנס שהיה המזון הצמחי הראשון שאכלו לקח כ10-14 ימים להתרגל, וכלל כמה יציאות רכות וריחניות, אבל מרגע שהתרגלו זה הסתדר). הכלבים בריאים וחיוניים, הפרווה נעימה והיציאות טובות.
אני עושה רוטציה בין שני המזונות האלה, גם בעבר הייתי עושה רוטציות, כך שאם למזון מסוים יש מחסור במשהו, האחרים ישלימו.

יש גם מזון נוסף בשם AMI אבל מקריאת הרכיבים שלו קצת נרתעתי, וגם המחיר שלו מופקע בלי שום צידוק לדעתי.

ואם יש לך חשש כלשהו בהאכלה במזון צמחי, אני ממליצה לך מדי פעם (אם את מסוגלת) לבקש שאריות של בשר מהקצב ולתת להם (אחרי בישול/הרתחה). אני מאמינה שהמזונות הצמחיים לגמרי מספקים ואישית אני לא מביאה לכלבים בשר אלא אם הבנזוג רוצה להביא שאריות מארוחה משפחתית או משהו כזה, אבל למי שיש חשש והוא לא בטוח, ההצעה הנ"ל היא פשרה לגיטימית בעיניי.

נוWה

New member
איפה קונים את נטורל באלנס?

יש גם לחתולים?

ladybug6

New member
אני קונה בפט פוינט

ואני לא חושבת שיש להם גרסה צמחית גם לחתולים.. (שווה לבדוק בכל זאת)

marx04

New member
מאד לא ממליץ על מזון צמחי לכלבים

שלום לך,

אני מסתייג מאד מהאכלת כלבים במזון על בסיס צמחי.
כלבים הם טורפים הבנויים פיזיולוגית לאכול בשר, ולעניות דעתי אין זה מוצדק שהם "ישלמו את המחיר" בגלל האידיאולגיה שאת מחזיקה בה.
כן, הם מסוגלים לשרוד לאורך זמן על מזון על בסיס צמחי, אך מרבית הוטרינרים ימליצו לך להאכיל אותם במזון המבוסס בעיקרו על בשר.
אגב, אני מגדל כלבה וכמובן מאכיל אותה במזון על בסיס בשרי.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
רק כדאי לציין שאתה לא וטרינר

או בעל סמכות כלשהי בתזונת כלבים.

ובנושא הזה אני חולקת עליך, למרות שגם אני לא וטרינרית.
אבל כן התייעצתי עם 2 וטרינרים שאני סומכת עליהם בנושא הזה ושניהם אמרו לי שכמו מזון בשרי - אם הנוסחה שהרכיבו מספקת לכלב את כל הצרכים התזונתיים, אז זה לא משנה אם היא בשרית או צמחית. לכן השיקול שלי היה קודם כל לבחור חברה אמינה עם ותק בתחום ומוניטין טוב.
אני לא חושבת שכלבים משלמים מחיר כלשהו בזה שהם מקבלים תערובת צמחית על פני בשרית, אלא אם המזון עושה לכלב לא טוב.

marx04

New member
לא טענתי שאני וטרינר או מומחה בתחום.

שלום ליידיבאג,

לא טענתי שאני וטרינר או מומחה בתחום.
כמו כן, לא ראיתי שבכל פעם שמישהו כותב כאן את דעתו בנושא תזונה הוא מתבקש לציין שאיננו מומחה לתזונה, ואינו דיאטן או רופא, כך שההערה שלך נראית לי מיותרת לגמרי ולא במקומה.

כמו כן כדאי לציין, שזו העמדה של הוטרינר של הכלבה שלי, שלאחר ששאלתי אותו בנושא השמיע באוזניי ביקורת חריפה מאד על התופעה הלא אחראית בעיניו של האכלת כלבים במזון צמחי, והוא אף הדגיש באוזניי כי העמדה המקצועית המקובלת והרווחת בקרב וטרינרים היא שכלבים צריכים לאכול מזון על בסיס בשרי.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
בהתחשב בבטחון שבו הכרזת

שכלבים הם טורפים שבנויים לאכול בשר - אני הרגשתי צורך לציין את זה. קביעה חד משמעית בנושא כזה לדעתי מצדיקה איזה דיסקליימר. ואגב, כשאני מייעצת על גבי הפורום בנושא תזונה, בפרט כשזה מגיע לבריאות של מישהו, אני תמיד מציינת שהעצה שלי לא מקצועית אלא מסתמכת על הידע והנסיון האישיים שלי. ואם תציץ למטה, כשנעלמה לי הסיסמה ייעצה למישהי בנוגע לצום מיצים וניקוי רעלים, היא הקפידה לציין ש"ממש לא מענה מקצועי, אבל סוג של מענה".
אז לעומתך, אני מאמינה שכן, יש נושאים ומצבים בהם כן כדאי להסתייג.

לגבי הוטרינר שלך, זה לא מפליא אותי, גם רוב הרופאים בארץ טוענים שבשר, חלב וביצים זה בריא והכרחי לתזונה בריאה. וטרינרים, כמו רופאי המשפחה ורופאים אחרים, לא מקבלים הכשרה על תזונה. הוטרינר שהתייעצתי איתו צמחוני בעצמו ולכן בחן את הנושא קצת יותר לעומק. הוא גם אמר לי שלדעתו זה לא נכון לגבי חתולים, שהם באמת זקוקים לבשר באופן שונה מכלבים, ושהוא לא בטוח שיש עבורם בארץ מענה הולם בצורה של מזון צמחי, כך שזה באמת לא משהו שהייתי ממליצה עליו בלב שלם. לכלבים, לעומת זאת, המסקנות שלי (ושל הוטרינר שאיתו התייעצתי) היתה שבהנחה שהמזון איכותי ומחברה אמינה, אין סיבה לחשוש.

marx04

New member
אין מחלוקת שכלבים הם טורפים שבנויים לאכול בשר

שלום ליידיבאג,

אין מחלוקת כלשהי בקרב הזואולוגים, ולדעתי גם הווטרינרים, שכלבים הם טורפים הבנויים פיזיולוגית לאכול בשר.
נכון שהם אינם טורפים אובליגטוריים כמו חתולים, אך זה אינו משנה את העובדה שהם טורפים ובנויים כמו טורפים.
כלומר אין שום מחלוקת שבשר מתאים כתזונה לכלבים.
יש מחלוקת אם מזון על בסיס צמחי בלבד מספק את כל צרכי הכלבים, וכאמור הדעה המקצועית הרווחת היא שמזון צמחי בלבד אינו מספק את כל צרכי הכלבים.

יש הבדל גדול בין עצות תזונתיות לבני אדם לבין עצות תזונתיות לבעלי חיים.
חשוב מכך, יש הבדל בין עצה כמו שלי שלכל הדעות אינה יכולה לגרום נזק לכלבים (כי אין שום מחלוקת על כך שמזון על בסיס בשר מתאים להם כתזונה), לבין עצה תזונתית שעלולה לגרום נזק לכלב או לאדם (בין אם את נותנת את העצה, נעלמה לי, אני או כל אדם אחר).
לכן לא היתה במקרה הזה כל הצדקה להסתייגות.

בברכה,

אורי.

הממותות דווקא אוכלות אוכל בשרי

מודה שמעולם לא התעמקתי בזה כמוך וכמו ליידיבאג ואחרים.
הן מחסלות משהו כמו 30 ק"ג אוכל בחודש
חישוב כלכלי פשוט הוביל אותי להשאיר אותן עם אוכל בשרי.
גם בתקופות הטבעוניות שלי.

לא בדקתי אם אוכל צמחי יכול לספק חלופה ראויה לבשרי,
וכן מודעת לכך שהן ציידות בנשמתן,
הן מעורבות בגזע שצד זאבים.

אבל הסיבה היא הרבה יותר פשוטה מזו,
כרגע אין לי אפשרות להאכיל אותן באוכל כל כך יקר, לכן זה לא על הפרק מבחינתי.
אולי ביום שתהיה חלופה ראויה גם מבחינה כלכלית, אבחן זאת.

noa555555

New member
אין שום הבדל בין עצות תזונתיות לאדם

לעצות תזונתיות לבעל חיים.
משפט מוזר מאוד.
בעלי החיים פחות חשובים מהאדם ? או מה?

בברכה

התוהה התמידית

marx04

New member
מבחינתי בהחלט יש.

שלום נועה,

מבחינתי בהחלט יש.
אני אוהב בעלי חיים, ונהנה לגדל את הכלבה המקסימה שלי, אך על פי תפיסת עולמי בעלי חיים פחות חשובים מבני אדם.
יחד עם זאת, שימי לב שהדגשתי שמה שיותר חשוב הוא שהעצה שלי אינה יכולה להזיק לכלבים.
כלב שיאכל בשר, גם אם היה יכול תיאורטית להיזון מצמחים בלבד, לא יינזק כלל.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
אין שום נזק בעצה שלי

1. כי לא נתתי שום עצה, רק עניתי לשאלה של פותחת השרשור באשר לסוגי המזון וסיפרתי מה היה הנסיון האישי שלי איתם.
2. כי מזון כלבים צמחי שעבר את הבדיקות וקיבל את האישורים הדרושים לייצורו ומכירתו בחנויות אמור להיות בטוח כמו כל מזון אחר (אני כותבת "אמור" כי זה נכון לגבי על מזון שמשווק בעולם, זה נכון למזון כלבים צמחי, מזון כלבים בשרי, ומזון לבני אדם).
עד כה לא נצפו בעיות כתוצאה מאכילת מזון צמחי ע"י כלבים.

ולגבי המחלוקת - היא לא נובעת מהוכחות מדעיות או מחקרים על המזון הצמחי, אלא מדעות קדומות והיקשים ש"אם החיה מסוגלת לאכול בשר, ואבות אבותיה הקדומים אכלו בשר, אז היא צריכה לאכול בשר גם היום, אפילו שהבשר הזה מאוד שונה מהבשר שהיתה אוכלת בטבע אילו יכלה".

ואז מה אם יש מחלוקת? כל דבר ששנוי במחלוקת הוא פסול בעיניך? גם יש מחלוקת לגבי צמחונות וטבעונות, אבל העובדה בשטח היא שאנשים חיים על התזונה הזאת והם בריאים ושלמים.

marx04

New member
הדגש שלי היה על ההסתייגות שלך.

שלום ליידיבאג,

למרות שאני סבור שדעתך בנושא שגויה ועלולה לגרום נזק לכלב, לא זה היה העיקר בהודעה שלי.
המטרה שלי הייתה להדגיש, כי גם אם את חולקת עליי, אינך יכולה לחלוק עליי שהעצה שלי לא יכולה לגרום נזק לכלב, ולכן לדעתי לא היה כל מקום להסתייגות שלך ולהתעקשות שלך שמן הראוי שאציין שאינני בעל מקצוע בתחום.

המחלוקת מבוססת על המבנה הפיזיולוגי והאנטומי של כלבים. הם בנויים כטורפים, ולכן אך הגיוני שתזונה על בסיס בשרי מתאימה להם.
לעומת זאת, גם אם בטווח הקצר מזון צמחי בלבד שניתן לכלבים אינו גורם לתחלואה שלהם, עדיין כלל לא בטוח שהמזון הזה טוב להם בטווח הארוך.

בברכה,

אורי.

דידי שי

New member
תשובה של ווטרינר

תשובתו של ווטרינר, ד"ר רפי קישון: "שאוכל צמחוני מתאים מאוד לחיית המחמד שלכם - אם מדובר בעז".

noa555555

New member
חבל שהוא לא מבדיל בין חיות המחמד

כי יש הבדל בין חתולים לכלבים למשל .
אז אמר
אז מה ?
יש גם רופאים קונבנציונלים שיגידו שתזונה מהחי בריאה לאדם (ומן הסתם גם יעשנו תוך כדי )

אז אמרו .

ladybug6

New member
העובדה שהוא מכניס חתולים וכלבים לאותה

קטגוריה מראה כמה לא מקצועית ולא מדויקת התשובה שלו.
אם אתה כבר טורח לחפש ולהביא רפרנסים, לפחות תביא משהו בעל ערך מדעי כלשהו.

לוטרינרים אין ידע מעמיק או הסמכה לייעץ בנושא מזון. הידע שלהם לא שונה בהרבה מהידע שלך, שלי ושל כל אחד אחר. בדיוק כמו רופאים. בתשובה הכוללנית ולא מדויקת בעליל הוא רק מוכיח את זה.

למעלה