מזומנים

search2

New member
מזומנים

מה שלומכם אני מקווה שהשאלה הבאה תזכה לכאן לתגובה השאלה היא שאלה פתוחה ואשמח לשמוע תגובות אני בן 27 והגיע הזמן לעזוב... הבעיה שלי שאני לא יודע כל כך להסתדר אם הכסף, אני מרוויח לא רע אבל לא יודע איך להסתדר איתו איך לחלק אותו היום אני מרוויח 5500 נקי (אוטו כבר מכוסה אז אין הוצאות), אז אני צריך לחשוב על שכר דירה, על ארנונה חשמל ודברים לבית, בגדים , לימודים יציאות וקצת לחסוך איך עושים את זה?? משכירים לבד או עם שותפים?? אני יודע שאולי זה לא מקובל אבל מאוד אשמח לשמוע איך אתם היתם מחלקים את הכסף. תודה על התשובות

NightElf

New member
זה סכום גדול יחסית

אני אישית מסתדר עם הרבה פחות, ועוד אני חוסך 1000 ש"ח כל חודש. פשוט תעשה חלוקה נכונה, את הדברים "החשובים" כגון שכ"ד, חשבונות וכו', תשלם קודם, ורק לאחר מכן תחליט כמה אתה מוכן להוציא על בילויים, מזון וכו'... בקשר לשכירות, לבד זה יכול להיות נחמד, ואפילו מאוד, אבל לרוב זה אומר יקר (כמובן שלא תמיד וכל מקרה לגופו), ושותפים יזילו את העלויות (ולרוב הדירה תהיה גדולה), אבל אתה עלול למצוא את עצמך עם שותפים שלא לרוחך, וזאת הלשון המעטה...

search2

New member
אולי זה לא במקום אבל אני אשאל

אולי זה קצת חצוף אבל אתה יכול לפרט מבחינת מספרים איך אתה עושה את זה

NightElf

New member
בכיף

השכר הממוצע שלי נע בין 3200-4600 נטו לחודש. מתוכו - 1000 ש"ח לתוכנית חסכון. 1250 בממוצע לשכ"ד. אחת לחודשיים מים+ארנונה 150 ש"ח. אחת לחודשיים חשמל 100 ש"ח. על מזון אני מוציא בממוצע 15 ש"ח ליום (בערך 450 ש"ח לחודש), וזה כולל בעיקר לחם\לחמניות, ירקות (מלפפון אחד ועגבנייה נניח), פרי (תפוח, ענבים וכו'...), שוקו סויה. ומידי כמה זמן אני קונה מזון "יבש" - קוסקוס, אורז, סויארמה וכדומה... שזה יוצא לי בממוצע 100 ש"ח לחודש למזון יבש. 90 ש"ח לאינטרנט אחת לחודש. פלאפון ממוצע של 150 לחודש. ועוד כמה מאות שקלים על הוצאות שונות - אכילה בחוץ, בגדים, ספרים ושאר "מותרות". עכשיו, בגלל שהשכר שלי לא קבוע, אז יוצא שחודש אחד ישאר לי יותר כסף בעו"ש, וחודש אחר קצת פחות, אז אני אאזן את זה מבחינת הוצאות. כמו-כן, אני נמנע מלהכנס למינוס, מבחינתי מינוס זה "גלגל הצלה", ועד עכשיו עוד לא השתמשתי בו. שאלות נוספות?

search2

New member
וכאן אני מניח שמדובר בדירת שותפים?

100 שקל חשמל,היום שאני גר עם ההורים יוצא החשמל 1200 שקל...מזגנים אז איך זה שיוצא 100 שקל?

NightElf

New member
אני ועוד שותפה

ללא מזגן כמובן, מזגן בדרך כלל מייקר את חשבון החשמל בעוד כמה מאות שקלים, וכמה שמענו סיפורים על חשבונות חשמל של 600-1000 ש"ח בגלל המזגן, לשיקולך.

תשובה:

בשכר שאתה מרוויח אתה יכול לחיות חיים נפלאים ועוד לחסוך במידה ותגור עם שותף אם תמצא דירת חדר ב- 200-300$. במקרה של דירה לבד אני לא יודעת אם תצליח לחסוך אבל תסדר יפה מאוד... ההבדל המהותי במחיה עם שותף מבחינת ההוצאות השוטפות של הבית זה החשבונות , אם לדעתך תוכל לשלם לבד עם ארנונה חשמל גז (ארנונה היא די קבועה וחשמל זה שאלה של צריכה ) אוכל ובילויים זה עיניין גמיש כך שאין הרבה מה לפרט על הנושא. ברמה הכללית אם אתה רוצה לחסוך תגור עם שותף....אין ספק שזה פיתרון חסכוני יותר...

אתה יכול לחיות עם זה מצויין

החבר שלי גר, לפני שעבר לגור איתי, בדירת חדר חמודה להפליא, ללא שותפים, עם הכנסה יותר נמוכה ממה שציינת (ובלי רכב). אל תדאג, נכון שכשאתה בודק מה קורה בבית נדמה לך שהחשבונות מאוד גבוהים, אבל אל תשכח שאתם ארבעה, ושתמיד יש מישהו בבית שמשתמש באור\מחשב\מים.כשאתה לבד, העלויות פוחתות בהרבה, ויעלו אפילו פחות מאותו מספר חלקי 4. אם נעשה חלוקה מאוד מוגזמת של 1000 ש"ח שכ"ד (מה שיכול להיות סביר, לדירת חדר), 1000 ש"ח חשבונות (מה שמאוד לא סביר, זה יעלה הרבה פחות) ו-1000 ש"ח אוכל וכו' (שגם זה מאוד מאוד מוגזם), עדיין יישארו לך 2000+ ש"ח בצד. על אחת כמה וכמה עם המחירים הריאליים כמות שהם. אז אל תדאג, ותתחיל לחפש לך את המאורה שלך...

search2

New member
אז עכשיו הכל עומד על שאלה אחת

שותפה או לא... בכוונה אני אומר שותפה, כי אני חושב שחייבים מגע של אשה בבית, הכוונה לא לאשה שתשטוף כלים או משהו דומה...מגע של אשה בבית זה משהו חובה. הפלוס הכי בולט שמצאתי להצטרף לשופה לדירה קיימת זה שרוב הסיכויים כבר שהדברים הבסיסים קיימים בבית כגון תנר מקרר ספות, הדבר הכי גרוע ששמעתי עליו וממנו אני חושש, אם עוברים לגור עם שותף והוא או היא מוצאים חבר ופתאום החבר זה חלק מהבית...תמיד שאני מעלה את נושא השותפים, תמיד מזהירים אותי מהמקרה הזה מה דעתכם בנושא

NightElf

New member
מגע של אישה? אפשר פירוט לגבי

הכוונה הזאת? בקשר ל"חבר", תמיד שווה לשאול אם יש, או מה דעתה של השותפה בנושא, האם חבר זה מישהו "שיגור" איתה, או רק מישהו שיבקר מידי פעם. עדיף להיות מוכנים ולא מופתעים...

כמו שנאור אמר

לגבי בני הזוג של השותפים כדאי להבהיר את זה על ההתחלה. אני ראיתי דירה נחמדה עם שותפה ממש מתוקה (שבסוף לא נכנסתי אליה אבל חפיף), שהיה לה חשוב להבהיר לי שהחבר שלי תמיד מוזמן לבוא לישון אצלי, אבל לא כל לילה ושזה לא יהפוך למשהו קבוע מדי, וציינה שגם לה יש חבר אבל היא לא מעוניינת שהדירה תהפוך מדירת 3 שותפים ל-4 או אפילו 6, שזה מאוד לגיטימי. לגבי מה שציינת על הדברים הבסיסיים שיש בדירה - זה לא בהכרח טוב. אני מכירה אנשים שנכנסו לדירה מרוהטת והשותף שהביא את הרהיטים ומוצרי החשמל הפרקטיים עזב לפניהם, והם נשארו בלי כל הדברים ההכרחיים ולהביא בעצמם לא היה יותר מדי פרקטי כי גם ככה נשארו להם חודשים ספורים בדירה. חשוב גם לוודא מה בדירה של השותפים ומה של בעל הבית. אני תמיד העדפתי דירה כמה שפחות מרוהטת, מקרר ותנור זה נחמד אבל לא יותר מזה, כי כבר נתקלתי בדירות שבהם קיבלתי ריהוט קומפלט בחדר השינה ובסלון, שגם לא היה יותר מדי איכותי וגם לא מצא חן בעיני, וחוץ מזה שבגלל הריהוט שכ"ד היה גבוה יותר, בעל הבית לא אפשר לי להוציא את הרהיטים בטענה שאין לו איפה לאכסן אותם. נתקלתי לעומת זאת בבעלי דירות אחרים שהציעו לי מספר רהיטים ואמרו שאני יכולה לבחור מבין מה שהם מציעים לי, וזה היה הרבה יותר פרקטי (זה היה נפוץ אצל אנשים שיש ברשותם כמה דירות שהם משכירים). אגב, מקרר לפחות ולפעמים גם תנור נמצאים במרבית הדירות באדיבות בעל הבית ובמקרה שלא, מקרר לפחות אפשר לקנות לפעמים מהדיירים הקודמים במחיר סמלי ולמכור אותו אחר כך למי שנכנס אחריך.

למעלה