מזוזות

מזוזות

יש לנו חדר שהוא מחסן+שירותים האם יש צורך לשים שם מזוזה? היום אין לנו שם מזוזה.. כמו-כן יש לנו את הסלון שממנו יוצא מסדרון לחדרים. הכניסה למסדרון היא בצורת פתח דהיינו יש קיר משמאל וארון בנישה מצד ימין. האם יש צורך במזוזה שם?

תשובות..

א. מה גודל המחסן? ב. האם בכניסה למסדרון נוצר מצב של סוף קיר שנראה כמזוזת משקוף?

תשובות שיעזרו לענות על השאלה

א. גודל המחסן (מחובר יחד עם השירותים ללא הפרדה) בסביבות 1.5 מ' על 1.5 מ'.. יש שם מקום לשתי יחידות מידוף וזהו.. ללא מקום לתנועה.. ב. זה לא נראה ממש כמו מזוזת משקוף וגם המסדרון הוא באורך של 2 מ' בלבד (ורוחבו 70-80 סמ בערך)

נצל"ש- שאלה לי~ ../images/Emo27.gif

המגבת שליד המיטה שלי , שאיתה אני מנקה את הידיים של הנטילה של הבוקר, היא רטובה עדין מהבוקר- ויש להזכיר שהשעה עכשיו 19:20 לערך. 1.זה אומר שעל המגבת עכשיו יש רוח רעה? 2.ואם נגעתי במגבת הרטובה זה אומר שאני צריך ליטול ידיים שוב עכשיו? כי נגעתי בה עכשיו

ועוד ששאלה!!

המגבת שאני מנקה איתה ידיים אחרי נטילה של שירותים תמיד רטובה מהמים, ואז כול פעם שאני מייבש את הידיים אחרי נטילה של שירותים אני בעצם מרגישה את המים מהנטילה הקודמת. זה בסדר?

עוד שאללה

1.מותר לברך על נטילת ידיים של שחרית /לפני סעודה/ לברך ברכת אשר יצא- בחדר כביסה? כי לפעמים יש ריח שם. 2. אחרי שנאי יצא מהשירותים ואני דיברתי עם מישהו ואז אני נווטל ידיים, מותר לי אח"כ לברך אשר יצר? למורות שדיברתי כבר?

asaf2000

New member
כשנוטלים לסעודה חובה שיהיו יבשות

כשנוטלים אחרי שירותים ובבוקר לא חייבים להקפיד שיהיו יבשות לגמרי.

עוד שאלה! מהי הברכה הבאה

"שחוכו וגבורתו מלא עולם"- ששומעים ברק. עוד שאלה: 2: אם אני מהרהר על ברכה בלב לפני שאני מברך, מה אני צריך לעשות לברך או שזה פותר?

אופירA

New member
מנהל
ברקים ורעמים

כאשר שומעים רעמים - מברכים: "ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שכוחו וגבורתו מלא עולם". כאשר רואים ברק - מברכים: "ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, עושה מעשה בראשית". (אשכנזים מברכים בעמידה, ספרדים לא בהכרח). הרהור ברכה אינו מוציא ידי חובת הברכה. צריך לברך בביטוי שפתיים.

אופירA

New member
מנהל
מָלֵא (כמו MALE) -

משמע: העולם מלא בכוחו ובגבורתו של בורא העולם.

למעלה