למען האמת מזוזה ב100 ש"ח היא הפסד לסופר
כדאי שתבררי מי כתבה ומדוע מחירה כך ועל מה "ויתרו" (יכול להיות שהמחיר הוזל כחלק מגמ"ח ואז הסיפור הוא אחר) מזוזה סטנדארטית עולה בסביבות ה 120-150 ש"ח ועלותה תלויה במספר גורמים:
1.בכוונות שהסופר משקיע בעת הכתיבה (ישנה כתיבה בסיסית לפי ההלכה, ויש כוונות לפי הסוד לשמות השם, ויש אף יותר מכך - אך לשם עדיין לא הגעתי וצערי איני יודע ברמה הזו...)
2. באיכות החומרים (טיב הקלף והדיו, גודל הקלף, סוג הקולמוס וכד')
3.בזמן שהושקע בכתיבה עצמה, בתיוג ובתיקונים אם יש (בע"ה שלא יהיו) ובאיכות הכתיבה (מבחינת נאות הכתב)
4.במיומנות הסופר, לימודו והרגליו (למשל חזרה על הלכות הכתיבה, הרחבת הלימוד, טבילה וכד')
5.בהגהה של המזוזה
ועל אילו משלמים (בעיקר על זמן שהושקע), המזוזה עצמה היא מצווה וחשוב גם מצד הסופר וגם מצד הלקוח שלכוון בהתאם שהתשלום הוא על הזמן, המיומנות והלימוד שהושקעו ולא על המזוזה עצמה.
רק בשביל לתת אמת מידה לכמות העבודה, אתן לך דוגמא מאצלי כסופר מתחיל.
אני כותב מזוזה כבר 3 ימים (עם הפסקות) ואני קצת אחרי האמצע שלה, ושוב צריך לקחת בחשבון שאני סופר מתחיל, ושאני כותב לאט ועדיין לפרקי זמן קצרים, אז אם לי לוקח בערך 5-6 ימי עבודה על מזוזה לסופר ותיק לוקח בערך 1-2(בהתאם להשקעתו ויכולתו)
אז תעשי חשבון פשוט 100 ש"ח הם קצת יותר מ4 שעות (בשכר מינימום) תורידי את עלות החומרים ותראי שהסופר לא רק שמפסיד הוא אף ברוב המקרים מקבל פחות משכר מינימום (ואני מדבר על סופר ותיק על סופר מתחיל כמוני בכלל אין מה לדבר).
אז עם כל הכבוד להוצאות שיש לכם שאני בהחלט מבין אותם, וכואב לי שאתם במצב הזה, וגם אני במצב כזה (בהתחשב שאני בכלל מובטל) וכך גם רוב הסופרים שאני מכיר, את צריכה לשאול את עצמך שאלה פשוטה בהנחה והמצב היה הפוך האם את היית מוכנה ללכת לעבוד ושיתנו לך בין 16-19 ש"ח לשעת עבודה?