מזוזות

yuli1003

New member
מזוזות

שלום, אני ובן זוגי מתחתנים עוד חודש ובנוסף גם עוברים דירה. כל ההוצאות האלה מאוד כבדות לנו ועכשיו אנחנו צריכים לקנות 7 מזוזות לביתנו החדש, לפי מה שבדקתי קלף מזוזה עולה בערך 100 ש"ח ובטח שיש ביותר. יש אפשרות לצאת מהסיפור הזה בפחות מ700 ש"ח? זה פעם ראשונה שאני קונה והייתי די בהלם מהמחירים...

דניתי10

New member
גם אני הייתי בשוק מהמחיר

רק שאני באתי לקנות שתי מזוזות ולא היה להם קלף קטן אלא רק קלף שעולה 200 ש"ח אז יצאתי בנזק גדול, לא הייתה לי ברירה כי נפלו לי מזוזות בבית..

the ror

New member
שלום.

קודם כל, מזל טוב...=)
לצערי, לא ידוע לי על פתרון טוב/זול יותר בשבילך, יתכן שיש גמ"ח לדברים כאלה, אולי מישהו אחר פה ידע להרחיב יותר...
אני מבין שיש הוצאות מרובות לזוג צעיר אבל אם תחשבי על מה זה הקלף מזוזה שאת מעוניינת לקנות ההלם קצת יתפוגג...
הרי למשל ציור עבודת יד של צייר שעבר הכשרה הגיוני שיעלה מחיר דומה. כך גם מזוזה שנכתבה ע"י סופר סת"ם שהוכשר לכך.

yuli1003

New member
תודה

אני מבינה מדוע המחיר הוא כזה, אבל זה עדיין לא אומר שזה אפשרי פתאום להוציא 1000 ש"ח על מזוזות בחודש אחד..
גם לא אקנה ציור ב1000 ש"ח לא משנה כמה הוא מיוחד אם אין לי את הכסף, ההבדל הוא שמזוזה חייבים.
קצת חבל שהמצווה עולה כל כך הרבה כסף ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו בעיקר בתקופות קשות יותר.
בינתיים שמנו בפתח הבית ומקווים להוסיף לאט לאט עם היכולת :)

קליטו

New member
תשאל רב

האם מזוזה של מאה שקל שווה משהו, אולי אפשר להתיר לך לשים מזוזה אחת בפתח הבית שזה עיקר המצווה

חרדסית

New member
אנחנו כל יום וכל היום קונים דברים גשמיים בלא

הנד עפעף ובסכומים יותר גדולים משמעותית
אבל רק כאשר קונים משהו רוחני פתאום מתחילים לשאול
תפילין רוכשים פעם בחיים כמו שצריך וכמו כן מזוזות
אנו משתמשים בהם כי אנו מאמינים בהם ובמי שציוה אותנו
רק הבהרתי נקודה למחשבה
זו לא תשובה אישית ספציפית אליך

Wolfinix

New member
למען האמת מזוזה ב100 ש"ח היא הפסד לסופר

כדאי שתבררי מי כתבה ומדוע מחירה כך ועל מה "ויתרו" (יכול להיות שהמחיר הוזל כחלק מגמ"ח ואז הסיפור הוא אחר) מזוזה סטנדארטית עולה בסביבות ה 120-150 ש"ח ועלותה תלויה במספר גורמים:

1.בכוונות שהסופר משקיע בעת הכתיבה (ישנה כתיבה בסיסית לפי ההלכה, ויש כוונות לפי הסוד לשמות השם, ויש אף יותר מכך - אך לשם עדיין לא הגעתי וצערי איני יודע ברמה הזו...)
2. באיכות החומרים (טיב הקלף והדיו, גודל הקלף, סוג הקולמוס וכד')
3.בזמן שהושקע בכתיבה עצמה, בתיוג ובתיקונים אם יש (בע"ה שלא יהיו) ובאיכות הכתיבה (מבחינת נאות הכתב)
4.במיומנות הסופר, לימודו והרגליו (למשל חזרה על הלכות הכתיבה, הרחבת הלימוד, טבילה וכד')
5.בהגהה של המזוזה

ועל אילו משלמים (בעיקר על זמן שהושקע), המזוזה עצמה היא מצווה וחשוב גם מצד הסופר וגם מצד הלקוח שלכוון בהתאם שהתשלום הוא על הזמן, המיומנות והלימוד שהושקעו ולא על המזוזה עצמה.

רק בשביל לתת אמת מידה לכמות העבודה, אתן לך דוגמא מאצלי כסופר מתחיל.

אני כותב מזוזה כבר 3 ימים (עם הפסקות) ואני קצת אחרי האמצע שלה, ושוב צריך לקחת בחשבון שאני סופר מתחיל, ושאני כותב לאט ועדיין לפרקי זמן קצרים, אז אם לי לוקח בערך 5-6 ימי עבודה על מזוזה לסופר ותיק לוקח בערך 1-2(בהתאם להשקעתו ויכולתו)

אז תעשי חשבון פשוט 100 ש"ח הם קצת יותר מ4 שעות (בשכר מינימום) תורידי את עלות החומרים ותראי שהסופר לא רק שמפסיד הוא אף ברוב המקרים מקבל פחות משכר מינימום (ואני מדבר על סופר ותיק על סופר מתחיל כמוני בכלל אין מה לדבר).

אז עם כל הכבוד להוצאות שיש לכם שאני בהחלט מבין אותם, וכואב לי שאתם במצב הזה, וגם אני במצב כזה (בהתחשב שאני בכלל מובטל) וכך גם רוב הסופרים שאני מכיר, את צריכה לשאול את עצמך שאלה פשוטה בהנחה והמצב היה הפוך האם את היית מוכנה ללכת לעבוד ושיתנו לך בין 16-19 ש"ח לשעת עבודה?

E טי

New member
סופר ותיק כותב מזוזה בכמה שעות

זה עדיין לא סותר את הטיעון שלך, רק תיקון קטן.

Wolfinix

New member
יום עבודה של סופר שונה מיום עבודה סטאנדארטי

אני לא חושב שיש סופרים שיושבים יותר מ4-6 שעות ברצף (וגם אלו סופרים ותיקים) מהרבה סיבות, אינטנסביות תנוחת הכתיבה, ריכוז וכן הלאה (אחת מהסיבות שבדורנו לא מקפידים על כתיבת תפילין ברצף אחיד..) וגם אם כן בטח שלא לאורך זמן..ץלצערי אין לנו את היכולת של דורות קודמים

לא סתם אמרתי 1-2 ימי עבודה

אבל אני חדש בתחום יכול להיות שאני טועה.

למעלה