מזוזה

מזוזה

שלום,
אני נכנס לבית שלא הייתה בו מזוזה, רכשתי מזוזות לכל הבית (חוץ משירותים כמובן), אך בדלת הראשית אין משקוף (המשקוף לא נראה מחוץ לדלת) - האם לתקוע בקיר או בתוך הבית? האם עלי לקבוע מזוזה ימין אלי כאשר אני בא מחוץ הבית כלפי פנים? באיזו זוית צריכה להיות המזוזה? האם תחתית המזוזה פונה פנימה אל הבית או החוצה ממנו? האם בכל חדר עלי לתת את הברכה או שברכה אחת היא לכל הבית?

תודה.

עוד כהן

New member
תשובות חלקיות-

לגבי מיקום המזוזה - אני לא יודע, אבל נראה לי כלפי חוץ.

המזוזה צריכה להיות בצד ימין של הנכנס לבית.

אם אתה ספרדי - נוהגים לקבוע את המזוזה ישר ולא בזווית.
אשכנזים נוהגים שהחלק התחתון פונה החוצה, למיטב ידיעתי.

לגבי הברכות-
צריך ברכה אחת למזוזה הראשית בכניסה.

Wolfinix

New member
פתח בלשון חז"ל מורכב משני מזוזות (כתלים)

ומשקוף (החלק העליון) כך שגם דפנות הפתח וגם המזוזה עצמה נקראים מזוזה.

האם בפתח הבית יש דפנות ברורות (גם של הקיר)? אם כן למיטב ידיעתי אם יש 2 דפנות (ימין ושמאל) אתה יכול לקבוע על הימני מזוזה (למעשה בעבר היו קובעים אותה בקיר עצמו מלכתחילה ואף בתוך גומחה קטנה כדי לשמר אותה) - רק שים לב לא לקבע על קיר שאינו חלק מהפתח.

ואם אין דופן מחוץ לדלת (כלומר שהדלת מותקנת ממש בקצה הדופן) ויש מקום בדופן הקיר הפנימית מצד ימין (שוב לוודא שזהו דופן-קיר הפתח) שעליה מותקנת הדלת - תתקין עליה.

אם אתה אשכנזי נדמה לי שתחתית המזוזה פונה כלפיך בהתקנה (כלומר החוצה) ספרדי מתקין אנכית (כפי שכבר אמר כהן
), בנוגע לזוית הטיה קלה בזוית (מצרף תמונה להמחשה).

חידוד בנוגע לברכה, עליך לברך על המזוזה של הפתח הראשי של הבית ובעת הברכה לכוון גם על שאר המזוזות (ואותן להתקין ללא ברכה).

בהצלחה וישר כוח

Wolfinix

New member
תשובה

יש לך 2 אופציות למיקום המזוזה:

הראשונה על הקיר מבחוץ בצד ימין בחלל הפתח בסמוך לדלת (רק שים לב שהדלת לא תפגע במזוזה בעת הפתיחה).

השנייה מבפנים על המשקוף עץ בצד ימין מבחוץ (או שמאל כשאתה מסתכל מתוך הבית) (קח בחשבון שיש על כך מחלוקת וחלק מהפוסקים מכשירים זאת בדיעבד).

אישית היתי בוחר בראשונה מבחוץ וזאת כדי שיראו אותה מבחוץ להסיר כל ספק ובשביל להכשיר לפי כל הדעות, אך אם יש חשש של נזק למזוזה עצמה (כמו ממזג אויר או גניבה חס וחלילה, או בטחון) נראה לי שלפי כל הדעות כשר מבפנים.

מצרף עוד קצת מידע בנושא (שווה לקרא
) פנים או חוץ בקביעת מזוזה

ומצרף את התמונות מחדש עם מיקום המזוזה בשני המצבים.

בהצלחה

למעלה