מזה צריך להיות

מזה צריך להיות

טוב ככה תכנו לי את התחת בשירות אחרי שירות מלא מה אני מקבל להיות מתדלק כדי לקבל מענק מסריח של 8 אלף שצריך לקבל בלי עבודה בכלל לדעתי ממש חוצפה יש למדינה הזאת לא שווה כבר להגן על המולדת זה מה שאנחנו מקבלים

מה אתה כל כך חמדן?לא מספיק לך המענק והפיקדון?

גם אם הן לא גבוהים כמו שאתה חושב שהם צריכים להיות, זה עדין הרבה כסף. והעובדה שהפיקדון נועד רק לדברים מסויימים זה רק לטובתך. הרעיון במועדפת הוא לא לתת לך כסף אלא לתמרץ לעבוד בעבודות שנדרשות בשוק ואין להן מענה לרוב כדי לסגור חורים.

כן ולא

אישית אני רואה את המענק ופקדון שחרור כאחושרמוטה הלנת שכר, וגם היא לא משולמת כראוי. כי בואו נודה בזה, חיילים מקבלים שכר רעב בזמן השירות הסדיר שלהם. וגם התנאי לינה, אוכל, נסיעות וכל מה שהצבא מספק לא תמיד מצדיקים את הסכום המועט שחיילים מקבלים (מי פה לא חווה על בשרו ימים שבהם מיטב תבשילי המטבח הצה"לי לא סיפקו אותו מנטלית או פיזית או שהיה צריך להכריח את עצמו לאכול בשביל לא להזמין אוכל ממחוץ לבסיס?). זה טוב שאי אפשר למשוך את הפיקדון לכל מטרה בשביל שאנשים לא יצאו לטיול ענקי בהודו בשווי 20 אלף שקל, אבל חוסר הגמישות עם הפיקדון הוא גרוע - לדוגמא רשיון נהיגה. לפני הצבא לא היה לי כסף ללמוד נהיגה וקיוויתי שבמקרה והיחידה שלי לא תיתן לא ואווצ'ר לנהיגה על חשבון צה"ל אז לפחות מהפיקדון אני יוכל לשלם על הסיפור - אבל רק למשאית אפשר בגלל שהפקדון הוא לצורכי לימודים ועבודה. בשביל בנאדם שגר בחור, אפשרויות התעסוקה מתמעטות ללא יכולת התניידות. ובכלל, בגיל 21 להסתמך על אוטובוסים זה לא נחמד בכלל. והתמריץ לעבוד בעבודות שנדרשות בשוק (שם אחר לעבודות בשכר מינימום שאף אחד לא אוהב?) מיותר לדעתי, ברגע שבנאדם יבין שהוא לא הולך לשבת בתפקיד ניהול בחברה כלשהי בזמן המיידי שאחרי השחרור הוא ייאלץ להבין שצריך להתחיל מלמטה. כשצריך כסף עובדים במה שיש, ומי שלא בכבוד שלו לעבוד בשכר מינימום ואין לו כישורים למשהו יותר טוב פשוט ייתקע עם הכבוד והמינוס בבנק - אם יש מענק על העבודה הזאת או לא.

Haunted

New member
מסכים ולא מסכים

תראה, את חי במדינה עניה, אין מה לעשות עם זה, זאת עובדה. תנאי הלינה\מזון\שכר שאתה מקבל בצבא (בתור סדירניק) זה המקסימום שהמדינה שלך יכולה לתת לך כדי לא להתפרק. חוסר הגמישות של הפקדון נכון חלקית. בעניין הקטע עם הרישיון - מסכים איתך ב-100%. גם אני עשיתי את הרישיון שלי אחרי הצבא ושאלתי את עצמי הרבה פעמים למה לעזאזל אי אפשר לעשות אותו ע"ח הפקדון. אבל המגבלות של הפקדון דווקא מוצדקות. בדיוק כמו שאתה אמרת - אם לאנשים היה החופש לבזבז את הפקדון על כל מה שבא להם, היית מוצא הרבה אנשים שמבזבזים אותו על טיול בחו"ל, על שטויות, או סתם חיים על הפקדון במשך שנה כי לא בראש שלהם לעבוד. ומהר מאוד היית מוצא דור של סטלנים-כלומניקים בלי השכלה שעובדים כל החיים בעבודות סוג ז'. לגבי הקטע עם המועדפת, היית יכול לוותר על הסוגריים, כי עבודה נדרשת זאת עבודה מסריחה בשכר מינימום שאף אחד לא אוהב. אין מה להתבייש בזה וזו האמת. אני לא מכיר אף אחד שאמר "וואי, אני אשתחרר מהצבא אני רץ לעבוד בתחנת דלק". אין מה לעשות, זאת עבודה לא נעימה, ובגלל זה אף אחד לא רוצה לעבוד בזה. לכן המדינה נותנת לך תמריץ דווקא כן ללכת ולעבודה בזה. בפעם האחרונה שבדקתי, 8000 שקל זה בערך 2.5 משכורות מינימום היום בשוק. ואני חושב שזה סכום מאוד יפה לקבל אחרי חצי שנה של עבודה, סתם כך. להרבה אנשים זה סוגר טיול בחו"ל, או שנת לימודים באוניברסיטה, או וואטאבר.

EmGee

New member
אני מתקשה להאמין שבכיין בסדר גודל

שלך היה שורד 3 שנים בתפקיד שבאמת טוחנים תתחת בו. תפסיק לחשוב מה חייבים לך ותשיג מה שאתה רוצה. הגנת על המדינה כמו שהמדינה הגנה עליך. אתם פיטים, בזה הכל מסתכם.

למעלה