מסכים ולא מסכים
תראה, את חי במדינה עניה, אין מה לעשות עם זה, זאת עובדה. תנאי הלינה\מזון\שכר שאתה מקבל בצבא (בתור סדירניק) זה המקסימום שהמדינה שלך יכולה לתת לך כדי לא להתפרק. חוסר הגמישות של הפקדון נכון חלקית. בעניין הקטע עם הרישיון - מסכים איתך ב-100%. גם אני עשיתי את הרישיון שלי אחרי הצבא ושאלתי את עצמי הרבה פעמים למה לעזאזל אי אפשר לעשות אותו ע"ח הפקדון. אבל המגבלות של הפקדון דווקא מוצדקות. בדיוק כמו שאתה אמרת - אם לאנשים היה החופש לבזבז את הפקדון על כל מה שבא להם, היית מוצא הרבה אנשים שמבזבזים אותו על טיול בחו"ל, על שטויות, או סתם חיים על הפקדון במשך שנה כי לא בראש שלהם לעבוד. ומהר מאוד היית מוצא דור של סטלנים-כלומניקים בלי השכלה שעובדים כל החיים בעבודות סוג ז'. לגבי הקטע עם המועדפת, היית יכול לוותר על הסוגריים, כי עבודה נדרשת זאת עבודה מסריחה בשכר מינימום שאף אחד לא אוהב. אין מה להתבייש בזה וזו האמת. אני לא מכיר אף אחד שאמר "וואי, אני אשתחרר מהצבא אני רץ לעבוד בתחנת דלק". אין מה לעשות, זאת עבודה לא נעימה, ובגלל זה אף אחד לא רוצה לעבוד בזה. לכן המדינה נותנת לך תמריץ דווקא כן ללכת ולעבודה בזה. בפעם האחרונה שבדקתי, 8000 שקל זה בערך 2.5 משכורות מינימום היום בשוק. ואני חושב שזה סכום מאוד יפה לקבל אחרי חצי שנה של עבודה, סתם כך. להרבה אנשים זה סוגר טיול בחו"ל, או שנת לימודים באוניברסיטה, או וואטאבר.