מזה פמיניזם לסבי ?

מזה פמיניזם לסבי ?

איך הוא משפיע על ההתיחסות של הבנאדם מולי עלי ברחוב ובחיים בפעילויות של יום יום,על הנראות שלי ועל הביטוי שלי גם באישי וגם בפועל בפעולות של המדינה מול הפרט או הקהילה בדמוגרפיה שלנו בישראל. ועם כל העניין הזה של המחאה בפועל שנותנת ביטוי להמון נושאים נאבדים והביטויים על הדרת נשים מהמרחב הציבורי- יש מקום לפמיניזם שיתפש כיותר רדיקלי כי הוא לסבי? צמצמו כאוות נפשותיכם :)

פמניזם לסבי הוא בהכרח רדיקלי?

אני באמת לא יודעת מה לענות כי גם אני לא ממש מצליחה להבין את ההבדל. בעיני ההפרדה הזו מחלישה אותנו. ברור שהגודל מצריך אותנו לצמצם ולהתייחס בכל נושא גדול- כמו פמיניזם, לזרמים ספציפיים יותר. אבל... וסליחה אם הדברים מעט מקוממים... מה זה משנה אם אני לסבית או לא? פמיניזם זה פמיניזם. אז פמיניזם לסבי יתמקד בו.. ופמיניזם רגיל יתמקד ב.. והפמיניזם הרדיקלי בכלל יצחק על הכל ויתמקד במה שהוא רוצה.. ויצא לנו בלבול גדול שהביא אותנו ל? לאמירות שנשים צריכות להתלבש צנוע כדי שגברים לא יתגרו... וכמובן שאסור לשמוע את קולנו המכשף.. קול אישה ערווה... וברור שצריך לרחם על קצב. הוא בכלל לא מבין מה רוצים ממנו, הוא רק היה ידידותי. כי אישה היא חפץ. אישה היא רכוש. בשנת 2011 זה עדיין נכון. ואם זה המצב, אולי פמיניזם יתאחד למטרה הכי חשובה שלשמו הומצא המושג- מעמד האישה. אישה באשר היא, לסבית או לא... מרוב דובים לא רואים את היער... לדעתי קצת איבדנו את הסיבה לשמה התחלנו לצעוק

אם לסבית היא לא רדיקלית

אז לסביUות היא לא רדיקלית נכון? ואם לסבית היא גם פמיניסטית היא עדיין מיינסטרים? מתי לסבית הופכת לדעתך לרדיקלית ומפריעה למיינסטרים כולל לזה הפמינסטי של כלל הנשים?

לסביות הן סטיה מנורמה של רוב

הן לא יכולות להיות מרכז מבחינת נטייתן המינית. אבל זה לא הופך אותה לרדיקלית כי היא לא שואפת להפך או לשנות סדרי עולם. היא פשוט נמשכת לנשים. פמניזם מתייחס למעמד האישה. בתוך זה יש זרם רדיקלי שלא כל הפמניסטיות תומכות בו. כל מה שאני רוצה לציין- העובדה שהיא לסבית לא הופך אותה לרדיקלית. ה"רדיקלית" קשורה לתפיסות עולם. לכן, שוב, אני לא באמת מבינה מה זה פמיניזם לסבי. אני לא חושבת שרדיקליות זו התשובה. את המשפט האחרון שלך באמת לא הבנתי :)

עונה

קראתי שוב ושוב ולא הצלחתי להבין למה אני נפגעת ממה שכתוב זה הרי לא דיון אישי וזה לא נכתב אישי אליי אבל בלי קשר לרגישות יתר שלי, כל הדברים שכתבת עליהם לא קשורים אליי כלסבית אלא אל נשים. זה לא שהמאבקים לא חופפים. מהרגע שהבנתי את זה עפו לי דוגמאות גם יער וגם דובים מאוחר לי אז אם את סטרייטית את לא בוהדנא ז"ל עם רק 2 מתוך 3 ילדים ובת זוג (שריפה בכרמל) את גם לא אמא לתינוק של אשתך שמחכה מחוץ לחדר לידה את יכולה לבחור להתחתן עם בחיר ליבך את לא נתקלת בביטויים שנועדו להשפיל על בסיס נטייתך המינית או המגדרית את לא מיועדת ל"תיקון" (!) בידי פרטים או אירגונים בארץ ובעולם ועוד אז מה פוגע? שכביכול בים הדיכוי והאפליה כלפי נשים בארץ יש פן מיוחד שאולי עם נסיון להוציא אותו מהשורש נוכל שאולי כמו שכתבת במקום אחר לחיות עוד 20 שנה בלי צורך במרפאות "רק" מתוך בושה

dykit

New member
כמה דברים

אני באופן אישי לא חיה מאבק. ודאי שלא לגבי הלסביות שלי. מבחינתי הלסביות שלי, כמו היותי אישה, היא עובדה. אין לי מה להאבק במאבק כללי ולא ממוקד. במידה ואני נתקלת באי צדק שנעשה לי בגלל מה מאלו, אני מגיבה בהתאם, ונאבקת על הזכות המסויימת הזו. המאבק הפמיניסטי, כיום, לא ברור לי. אני לא לגמרי מבינה מה הוא המאבק הפמיניסטי, וודאי שלא מה הוא המאבק הפמיניסטי הרדיקאלי. אני עושה מה שאני רוצה, ובוחרת בבחירות שהן כביכול לא מיינסטרים (תלוי מיינסטרים של מי, הרי גם בקהילה הלהט"בית יש מיינסטרים ויש קצוות רדיקאלים), ואולי זה הופך אותי לפמינסטית, ואולי זה פשוט הופך אותי לאדם שמודע לזכויותיו ומעוניין לקבל אותן, בלי קשר לזהותי המגדרית או המינית. והרי, בינינו, ולפי התאוריה הפמיניסטית, מי שדואג לקבע את הסטדנרט הדכאני, ומי שמלמד את דפוסי ההתנהגות האלה, הן נשים. אמהות מעבירות לילדות שלהן את הדפוסים הדכאניים, הרבה יותר מאשר האבות. כך שאולי המאבק צריך להמקד בזה - בחינות הנשי שמקבלות הבנות הצעירות, ולא במאבק בגברים דכאניים. ההודעות שלך מאוד כועסות, אבל אני לא מבינה על מה ועל מי. בא לך לחדד?

יש כעס במילותיי?

כנראה גם פאמקי שמעה אותו... לא ממש ברור לי למה אני כועסת, אבל אנסה... האמת.. קצת קשה בלי להשמע מאוד לא מבינה... אז נצא מנקודת הנחה שהעולם לא צודק והרבה עוולות מתרחשות... יש אנשים טיפשים, בורים ואטומים, שנאלץ לפגוש בדרך. וצריך לבחור את המלחמות כי אי אפשר להילחם בכל העולם... ובאופן כללי באומרי "מלחמה" אני מתכוונת לשיחה. ואולי בכלל צריך לשנות את השפה המלחמתית כדי לשנות מציאות מלחמתית. פאמקי אמרה שצריך לבחור את המלחמות שלנו... ונראה לי שמעמד האישה בנקודה מאוד בעייתית כרגע... המאבק הפמניסטי- לסבי כרגע קצת בעייתי לי. לא כי אין לו מקום או הצדקה. פשוט קצת מקדים את הזמן. לרצות לנצח בתחרות ריצה לפני שלמדתי ללכת? מבוגרים קופאים מקור בבתים שלהם, הורים לילדים נכים צריכים לבכות מיאוש כי אין ביכולתם לדאוג לילדיהם, ואני אתקומם כי אין מרפאה שמתאימה לנטייתי המינית? ויש מרפאה.. בתל-אביב... לנער בן ה- 17 שגר בגליל או בערד, מה יש? אני מקבלת שצריך את כל הדברים האלה והכל חשוב... וכל מסע מתחיל בצעד אחד... למה תמיד הצעדים האלה נעשים במרכז למען האנשים שמצליחים לדבר? אולי כאן הכעס שוכן. מעט בעיה בדרכים לפיתרון... אולי בניסוח השאלה.. בכל מקרה תודה על נושא הדיון וסליחה על הכעס... לפעמים הוא חסר שליטה אבל הוא בטוח לא מופנה כלפי הנשים כאן

dykit

New member
את כועסת?

קסם יקרה, ההודעה שלי שורשרה לפועל סביבתי, וגם התכוונתי לכעס שבמילותיה, דווקא איתך אני נוטה להזדהות מאוד. ואני גם מאוד מאוד מסכימה, עד כמה שזה עלו ללהיות לא פופולרי, שיש כרגע מאבקים בוערים בהרבה ממאבק למען רפואה להטבית בפריפריה. נניח מאבק למען רפואה סבירה בפריפריה... בעבר מהר מאוד קיבלתי על עצמי מאבקים שהיו מסביב, וצעקתי למען להט"בים (וגם למען מטרות אחרות), עד שהבנתי שבעצם - אין לי למה לצעוק. הרי כקהילה - יש לנו הכרה, יש לנו לגיטימציה, יש לנו זכויות, ויש לנו כלים להלחם עבור זכויות שלא מוקנות לנו לפי חוק. וזה בדיוק העניין - זוג להטבים שנתקל כיום בבעיה של זכויות בנושא של זוגיות, בנושא של ילדים, וכן הלאה, יש לו גב, יש לו כלים, יש הקשבה. תמיד יהיה מי שישנא אותנו יפחד מאיתנו, כמו שתמיד יהי מי שיפחד מקהילות שצבע העור שלהן שונה, או מזוגות מעורבים מבחינה אתנית / דתית. אז מה? זה שנצעק - זה ישנה משהו? אם נילחם - הם יאהבו אותנו יותר? לא נראה לי. תכלס. אז בדיוק כמוך אני עסוקה בדברים אחרים, ולא נלחמת מלחמות של פמיניזם לסבי. זה פשוט לא בוער מספיק בארץ שלנו שרוב הזמן עולה באש...

dykit

New member
למה?

כאשר מדובר בפגיעה בנכים מדובר על תקציבים, ביטוח לאומי, נקודות מס, הנגשה של מוסדות ציבור וכו'. האם בתחומים האלה יש פגיעה נוספת בנשים? אני לא בטוחה. ואני בכלל לא מאמינה בהשוואת פגיעות ומסכנות. הרי כל אחד שלא מקבל זכויות הוא פגוע, גם אם זו זכות כביכול קטנה. הרי הזכות להורות הומולסבית היא זכות שאין לי ספק שהיא חשובה, לשתינו, ולרבות אחרות. את חושבת שהיא תיראה חשובה באותה מידה לאדם שחי בנגב בישוב בדואי ולא מקבל תשתיות ביוב וחשמל? אין מקום להשוואה.

ללא נושא

אם אנחנו מסכימות שהשוואת מסכנות היא הפנמה של ערכים של חברה מדכאת אז נכון לחלוטין שכל שחרור של דיכוי וכל השגת זכויות מקדמת אותנו ואם חלק מהפעילות שלך כוללת לעזור לאדם בישוב בנגב איזה סיבה יכולה להיות לך להפריד את הפעילות הזאת מפמיניזם?

אני חייבת לדעת.. בלי קשר-

יש לך נגיעה לזרם בפילוסופיה הביקורתית? "חברה מדכאת"... תרבות הגמונית? שחרור מהתרבות השלטת..? את פשוט "משתמשת במילים מתאימות" את יודעת שאנחנו משחררים לתרבות אחרת.. שתהפוך להיות מדכאת.. ולא נוכל לצאת לחופשי לעולם... לפי הגישה הזו... ואין השוואת מסכנות.. רק בחירת מאבקים. אולי הבנה שעם כל כך הרבה מאבקים, צריך סדר עדיפויות. אני מעדיפה נשים בכלליות לפני שאתמקד בלסביות (בהקשר לפמניזם). ושוב, זה כלל בלי לדעת מה זה פמניזם לסבי.. אז תשובתי מאוד מפוקפקת

רגע

מה את חושבת על סדר עדיפויות? ברור שלכל אחת יש סדר עדיפויות משלה וזאת בחירה אישית ומוצדקת בעיניי להאבק למען הדעות שלך ולקדם איפה שבוער לך אישית הנקודה היא שהמאבקים לשינוי (כמעט כל שינוי שאני מכירה שמנסים לשנות) נערכים לשיפור מה הקיים ולהביא לתיקונו למצב שיתקיים לחלוקה שווה כפתרון מיידי. אבל שוויון באופן של חלוקה הוגנת לא בדיוק משרת את המטרה עבור נשים, אם הפתרונות הם במקור בנויים מתוך חשיבה גברית. תשמעי משהו, יצא לי פעם להתקע שעה באיזה צומת כביש שם עמדו ארבעה או חמישה מהנדסים מטעם העירייה ושמעתי אותם מודדים ומתווכחים איפה לשים את הלחצן לעיוורים ושהזוית של המשולש של הצומת לא נוחה והם התווכחו על זה כל זמן שעמדתי שם. אבל ההגיון הפשוט היה להביא לשם עיוור ולנסות לעבוד איתו על העניין לא? לדעתי יש בעיה שכשאת בוחרת מאבק כללי בהפרדה מהפמיניזם הדרך לתיקון המאבק פועלת בדרכים שמתאימות לגברים וכך מנציחה את הצורך בשיטות שונות עבור נשים או את ההגבלה שלהן

dykit

New member
אה, זה מאוד פשוט

כי הפמיניזם לא קשור לזה. הרי פמיניזם, מעצם שמו, מרוכז במקומה של האישה בחברה. אני אם כבר, מתעסקת בהומניזם.....

לא מסתדר לי הטיעון שנתת כי לפיו

אם היו 50 חברות כנסת בממשלה הן היו ברובן בתפקיד שמקדם נשיות על רבדיה ולא עוסקות בפעילויות חברתיות פוליטיות או הומניטריות *בכל מקום בו מופיע מדכא זה שווה לפטריארכלי לא לציוני

dykit

New member
אז אם ככה

האם כל פעולה של אישה היא פעולה פמיניסטית? לטענתי אישה יכולה להיות פעילה חברתית, ואישה, מבלי שידובר בפעולה פמיניסטית. מבחינתי זה הכל כמו בגן הילדים - העיקר הכוונה... אם היו 50 חברות כנס בממשלה לטענתי הן היו מקדמות נושאים שנוגעים להן, אם ענייני נשים, אם גברים, אם מיעוטים ואם מהגרי עבודה וכו'. כמו שלא כל חבר כנסת להט"ב יפעל לקידום נושאים להטב"ים.

למעלה