מזה פוסידין?

קרנושה

New member
מזה פוסידין?

למה נותנים אותו? אני לומדת כעת למבחן תרופות ו......לא מצאתי אותו בספר תרופות הדש...... לאיזה קבוצה הוא שייך? האם תוכל לעזור לי ללמוד למבחן?? תודה

בקשר לפוסידין

שלום קרנושה
פוסידין זהו השם המסחרי של האנטיביוטיקה Fusidic Acid (חומצה פוסידית). פרטים כלליים: חומצה פוסידית היא אנטיביוטיקה היעילה נגד חידקים מסוג "גרהם-פלוס". היא בעלת ספקטרום פעילות צר יחסית וניתנת בד"כ רק לזיהומים סטפילוקוקים אשר עמידים לפנצילין או במקרים של אוסטאומייליטיס. אופן הפעולה: עיקוב סנטזת החלבון בריבוזומים בחיידק. מינון מקובל: למבוגר מעל 50 ק"ג - 500 מ"ג x שלוש פעמים ביום. למבוגר מתחת ל-50 ק"ג או ילד מעל גיל שנה - mg/kg 7 שלוש פעמים ביום. תופעות לוואי: מועטות יחסית וכוללות בכילות או הכאות. תופעת לוואי יותר נדירה היא צהבת קלה שעוברת עם הפסקת הטיפול. אזהרות מיוחדות:
לא מומלצת בזמן הריון או הנקה. ההשפעה של האנטיביוטיקה על העובר כלל לא נבדקה, לא בבע"ח ולא בבני אדם. לכן מתוך זהירות ואחריות היא לא מומלצת.
במצבים של בעיה כל שהיא בכבד, הבעיה עשויה להחמיר במקצת בעת הטיפול. קרנושה, אם תרצי עוד מידע, אז בשימחה
ושיהיה לך בהצלחה במבחן ישראל

קרנושה

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo39.gif ועוד מכלול שאלות...

*מהם הסימנים להרעלת digoxin? *מה התופעות הלואי הכי שכיחות כשנותנים סטרואידים? *האם אני צריכה לדעת את כל השמות הגינרים של התרופות? (המסחרי לא מספיק?)

PowerFul

New member
היי קרנושה

סימני הרעלת דיגוקסין: הסימנים הראשונים של רעילות כוללים איבוד תיאבון ואח"כ בחילה והקאה. כמו כן מופיעים: כאב ראש, נמנום, לפעמים שלשול, שינויים בראייה, היפרקלמיה, סינוס ברדיקרדיה, AV block or arrest, טכיקרדיה חדרית או פרפור חדרים. המוות נגרם מהפרעות קצב הקשורות לחסימה מוחלטת של AV. כן קרנושה את צריכה לדעת את כל השמות הגנריים. זה מומלץ ביותר במיוחד שאת אחות
לגבי סטרואידים: אז תופעות הלוואי הכי נפוצות הן (לגבי פרדניזון): בשכיחות של למעלה ב-10%: נדודי שינה, עצבנות או אי שקט, תיאבון מוגבר ובעיות במערכת העיכול. בשכיחות של בין 1% עד 10%: שיעור יתר, היפרגליקמיה וסוכרת, כאבי מפרקים, קטרקט או גלאוקומה. בשימוש ארוך טווח שכיחה תופעת הלוואי של בריחת סידן. ביי ובהצלחה

קרנושה

New member
בוא שניה.....ת´קרב

רוצה ללכת לעשות ת´מבחן במקומי? אני נאבדת בתוך הספר.....אוףףףףףףףףףףףף את כל השמות הגנריים כי אני אחות? מה הקשר???????? אנחנו לא ממש משתמשים בהם אבל........למה החיים שלי כל כך קשים? יש לך תשובה גם לזה? לא מספיק לי בעל ושלושה ילדים? סתאאאאאאאאאאאאאאאאאם תודה לך.....

קרנושה

New member
אהמממממ

עוד לא..... אך עומדת לפני מבחן משמעותי עבורי שיקבע אם לתת לי קביעות בעבודה!

למעלה