מזה "לבירינט" ?

shirazriel

New member
מזה "לבירינט" ?

אני יודעת שזה מבוך אבל מישהו יודע את הפירוש המורחב של המילה?
 

Ann2922

New member
פירוש מלא

הסבר מלא למילה לָבִּירִינְת שֵם ז' (נמצא גם הכתיב: לבירינט) [מלועזית] 1. מבוך או מבנה שיש בו מעברים מפותלים וסבוכים (במקורו נועד למנוע את הכניסה של אנשים לא רצויים לקברים או לחדרי אוצרות). • במצרים נתגלו שרידים של לבירינת, ששימש להטמנת אוצרות. 2. מצב מסובך, מורכב ומפותל. • הוא אמנם חבר כנסת חדש, אבל הוא מתמצא היטב בלבירינת הפוליטי.
 

Tony Reyes

New member
Ann2922

אני מתחיל לחשוב שאת בוט של תפוז לתרגום מילים
 

Ann2922

New member
פשוט יש לי מילון אונליין

כזה שאני עושה ממנו העתק הדבק אז מבחינתי זה עניין של שנייה וחצי
 
labyrinth

נכון, זה לא בדיוק מבוך אפשר להגיד למשל שהסמטאות ברובע הן מבוך אבל הן לא labyrinth labyrinth זה מבוך שבד"כ לא נוצר מכורח המציאות אלא ע"י יד מכוונת ונועד להקשות על מי שרוצה להגיע לצד השני, בד"כ labyrinth כולל מכשולים באמצע המבוך (יש הרבה משחקי מחשב ולוח כאלה). כשאומרים על משהו כמו פוליטיקה שהיא labyrinth, הכוונה להגיד שזה מבוך שגם אם תמצא את הדרך הנכונה, יהיו אנשים בדרך שינסו להפריע ולהזיק לך.
 
לבירינת מתוך וויקיפדיה:

"על פי המיתולוגיה היו מביאים ללבירינת אחת לתשע שנים שבעה עלמים ושבע עלמות בני אתונה כמס למלך האי כרתים. איש לא הצליח להימלט מן המבוך כי רבים ומפותלים היו השבילים בתוכו. גורלם של בני אתונה הצעירים היה לתעות ללא תקווה בשבילים אלה עד שנתקלו במינוטאור, שהיה טורפם. אחרי סכסוך עם המלך, הוכנס דדלוס (ממציא הלבירינת) לתוכנו הלבירינט יחד עם בנו, איקרוס. כיוון שדדלוס תיכננו, הוא ידע כיצד לצאת, ועלה, יחד עם בנו על גג הלבירינת. שם הוא מצא המוני נוצות של ציפורים, והכין כנפיים לעצמו ולאיקרוס. לבסוף, כאשר הכנפיים היו מוכנות, הם עפו מהלבירינת. כיוון שאיקרוס אהב את אור השמש, וניסה לעוף גבוה ככל האפשר, הדבק שחיבר את הנוצות נמס מהחום, והוא צלל המימה."
 

hecq

New member
בניגוד למבוך, ליברנת

כשהולכים במבוך יש פניות והתלבטויות בליברנת אין פניות, תמיד הולכים קדימה, עד שמגיעים למרכז.
 
למעלה