מזה זמן מסויים אני עוקבת אחר חלופי

בלהה*

New member
מזה זמן מסויים אני עוקבת אחר חלופי

הדברים כאן. שאלה לי אחת, חפה מכל ציניות וסרקזם: איך הגענו למצב הזה? המזכיר את ימי מלחמת העצמאות. ואיך אתם חושבים שניחלץ ממנו?

Thats

New member
בלהה היקרה

זו התוצאה של "אני ואפסי עוד". אנשי השמאל שחשבו שהם חכמים ויודעים הכל וכל מה שהימניים מזהירים אותם זה שטויות, שזה אי רצון בשלום. לשמאל היה חשוב יותר לעשות דמוניזציה לימין על אי רצונו כביכול בשלום ועוד עם מי? עם גדול רוצחנו מאז היטלר, ערפאת. כל התחזיות השחורות של השמאל התבדו כולן. ועכשיו, אחרי שפתחו את תיבת פנדורה, המצב אכן דומה למלחמת השחרור II. ואל תאמיני לאף שמאלני שימכור לך משהו אחר. Thats all folks

בלהה*

New member
תסביר לי דבר אחד

איך רבין ז"ל, שאי אפשר להאשים אותו בחוסר ראיה/חשיבה אסטרטגית, הלך לקראת זה?

Thats

New member
מי אמר לך

שהיה לו ראיה או חשיבה אסטרטגיים מזהירים? אולי הוא היה רמטכ"ל מוכשר (וגם על זה יהיו חילוקי דעות) אבל בואי נצא מהנחה שהוא היה גאון צבאי. אבל כל זה לא אומר שהוא יהיה גם גאון מדיני. יחסו של רבין לציבורים שלמים בישראל ערב אוסלו היה מחפיר. לקרוא לאזרחי ישראל פרופלורים? אנשים שבאו למקומות שוממים והפכו אותם לגן פורח? האמת להיאמר, רבין היה מנהיג חלש וחסר יכולת להחליט. עוד בקדנציה הראשונה שלו ואח"כ גם בשניה. לדעתי, הוא הובל כשה לטבח ע"י פרס וביילין שחריפים וערמומיים ממנו בעשר דרגות. הם כנראה מכרו לו את רעיון "פרס נובל" ביחד עם כניסה לספרי ההסטוריה. אבל כאמור, אין בין זה לחשיבה אסטרטגית מאומה. רבין נרצח לצערנו אך גם אם הוא היה חי היום הוא היה מסיים את הקריירה שלו כגדול הפשלונרים שהיו במדינה מאז הקמתה. פשלונר גדול בהרבה מגולדה ומשה דיין! Thats all folks

Thats

New member
אחד מחטאיו הגדולים ביותר של רבין

היה בואו לישראל באיחור, עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה. כשהוא ירד מהמטוס כל עם ישראל שמע אותו אומר "נשבור להם את הידיים ואת הרגליים" אולם כשהשמאל הישראלי החל לצוד את הגולנצ´יקים המסכנים שנלחמו בעד מדינתם עשו להם משפט משפיל והפכו אותם למפלצות אולם אז, התשקורת העלימה את חלקו של רבין שהיה הראשון לתת את הכיוון. רבין מעולם לא הודה בבגידתו בחיילי גולני או בציטוט זה אך אנו לא נשכח ולא נסלח! Thats all folks

Thats

New member
מאז החל תהליך הסירוס

של צה"ל. מפקדים שמפחדים להיות מפקדים, חיילים שצריכים עו"ד צמוד כדי שיסבירו להם את הזכויות שלהם במקום להילחם. ואח"כ באה הפארסה של הגנרלים ששתו ויסקי לאור השקיעה עם חבריהם הפלשתינאים, באותם ימים של אופוריה וטמטום חושים. פלא שצה"ל של היום נראה כמו הצבא המצרי ערב 1967? Thats all folks

רלוונטי

New member
מתעלם סידרתי!

למרות שאת זה אני זוכר היטב אתה מתעקש להתעסק בזותות.גם אם נצא בהנחה שאוסלו בטח לא הביא אותנו למקום בו רצינו להיות הוא לא נוצר מווקום. ושום בעיה שלא היתה לנו לפני. צצה עכשיו.אותם בעיות תופסות פנים שונות. אבל גם בעתות רגיעה תססו הבעיות. תפחו. והתעלמנו. והכי חשוב כמות האלימות שהופגנה כלפי ישראל תמיד היתה יותר פונקציה פנימית שלהם מאשר ממשל זה או אחר אצלינו.

Thats

New member
המצב הקיים מחייב תגובה

לא יכול להיות שיורים על בירת ישראל ללא תגובה. לא יכול להיות שאזרחים נעשו טרף לטרוריסטים ברחוב ובאוטובוסים. לא יכול להיות שבימים אלה של טירוף יבוא פואד הדגנרט וידבר על כמה מסכנים הפלשתינאים ובוא ניתן להם לחזור ולעבוד בארץ. לא יכול להיות שביילין ופרס ינהלו מדינה על דעת עצמם בלי קשר לכך שהשמאל הודח בצורה מחפירה בבחירות האחרונות. לא יכול להיות ששרון לא יעמידם במקומם, גם אם הדבר יוביל לפירוק ממשלת האחדות המטורפת הזאת. לא יכול להיות שישובי הבקעה הנמצאים בתהליך נטישה לא יקבלו חיזוק וסיוע כלכליים. לא יכול להיות שמטוסי וטנקי ישראל יעמדו במערכה למול אבנים ועצים! אני יודע שמיד יקומו ויגידו לי: "אתה שוב רוצה לחזור לעזה ולשכם?" אבל התשובה לכך היא כי מי שבמערכה הראשונה סיפק נשק לאוייביו צריך במערכה השלישית להיכנס כדי לקחת את הנשק הזה בחזרה. ולא יעזרו הטיוחים. לא נברח מזה בשלב זה או אחר. מנהיגי ישראל אימפוטנטים ואינם מסוגלים לקום ולעשות מעשה. החרדה מפני מה יגידו הגויים משתקת אותם. במקום לתכנן בליצקריג מול הרשות הפלשתינאית ולקבוע עובדות בשטח, אנו מתגמדים במקום רבצנו עד הפיצוץ (הבלתי נמנע) הבא. אני מציע לך לקרוא את הסיפורים "המבול", לאחריו "נבואה" ולאחריו "2010" כדי להבין את דרכה של ישראל לגהינום. זו הדרך בה אנו הולכים ולצערי הגדול (הייתי מעדיף שיצחקו עלי ויבוזו לי) חלקים גדולים מאוד מהסיפורים הללו מתגשמים בעצם ימים אלה. כמעט על פי סדר הדברים המדוייק. דרך אגב, נכונות לישראל 2 מלחמות בטווח הקצר הנראה לעין. בראשונה ננצח ובשניה קרוב לודאי נפסיד. לאתר הבית ולסיפורים: www.thatsallfolks.t2u.com בברכה, Thats all folks

Thats

New member
רלוונטי? אתה לא רלוונטי

זה ששרון מתגלה כאימפוטנט זה לא אומר שמדיניות אי התגובה נכונה.

רלוונטי

New member
בעולם האמיתי.

אם אתה באמת מאמין שיש למישהו בשלטון מדיניות כלל הגיע הזמן להתעורר.

Thats

New member
רלוונטי, אני מוכן להסכים איתך

שראשי השלטון בישראל חיים מכאוס לכאוס. אני מוכן לקבל שראשי הממשלה האחרונים שלנו התקשקשו עם "אסטרטגיה" ו"טקטיקה" כאילו הם משחקים בפינג פונג כיס בלי להבין שום דבר. ראש ממשלה תפקידו למשול, להנחות, להחליט ולדאוג שיבצעו. נקודה. Thats all folks

רלוונטי

New member
חשבתי לפסוח

אבל איך יכולתי? בנגוד לקודמי .לא היה יום אחד שמצבנו היה (קיומית)טוב יותר מהיום. גם אם השלנו עצמינו אחרת. הפתרון !לנו אין!יותר מדי דם.יותר מדי רגעים של גועל נפש הדדי.אבל לילדינו זה ספור אחר. אינטגרציה במערכת החינוך. ומיד ! שקילה מחודשת של מושגי הדמוקרטיה. ומעל הכל הסכמה אישית של כל אחד מאתנו שהחיים. גדולים מהכל. כל חיים. בכל זמן.יותר מאדמה. ויותר מאלוהים!!!! הם הרי הדבר היחידי שיש לנו משותף!

למעלה