מי מתעסק עם חפי על הבוקר?
אנגח אותך פסקה פסקה... "אני אישית, אם היו אומרים לי שאיפה שאני גרה זה מקום מסוכן, זה מסכן אותי ואת המדינה וזה לא שטח של המדינה, הייתי עוברת" אבל הם לא מאמינים שהשטח הוא לא חלק מהמדינה,מסוכן או מסכן את המדינה,אז למה להם לעזוב? ומי בדיוק "אומרים" את זה? הם חייבים להסכים עם זה? ותפסיקו לחשוב שהייתם מתפנים בקלות,אני ורבים אחרים מכם היו מוחים עד הגבול האפשרי... "אבל הבעיה פה, זה כמו שהם הקשיבו לחברי מועצת יש"ע שאמרו להם שלא יהיה פינוי" אתם חושבים שהם תמהוניים מנותקים מהמציאות? רובם כבר השלימו עם הפינוי,חלקם אף ארז את הדברים ושלח אותם אך נשאר למחות. האמרות שלהם לגבי "הגירוש לא יעבוד" ו"כפר דרום לא ייפול שנית",הם במובן המטאפורי יותר,כלומר שהרוח של המאבק וההתיישבות לא תיפול אחרי גוש קטיף. הם גם חושדבים במונחים יותר רחוקים ויותר עמוקים על המאבק שלהם מאשר כמה אנשים פונו או כמה ישובים כבר הרסו. ועוד משהו: האקט של אי שמיעה לצו והמשך חיים נורמלים עד עצם יום הפינוי הוא אקט סמלי מאוד של חוסר השלמה עם הצו וחוסר הסכמה עם הגירוש. לדעתי זה אולי המחאה הכי חזקה שהייתה. ההסבר הפוליטי הוא שהם פשוט רוצים לעשות מחאה טראומטית וחזקה כאפשר כדי שפינוי ישובים לא יקרה שוב... "במקום ללכת מסודר, להעתיק את הישוביים לנגב איפה שיש להם שטחים נרחבים, ואקלים שכבר הצליחו להסתדר איתו מבחינה חקלאית " שלום שלום מומחית לאקלים חקלאי....אם היית טורחת להסתכל איפה זה גוש קטיף במפה היית רואה שגוש קטיף ממוקם על אדמה חולית ליד הים עם אקלים שונה מאוד משל הנגב,וזה קשה להסתגל לאזור חקלאי שונה לגמרי. את מדברת על שטחים נרחבים,את יודעת כמה קרקעות מביאים להם אם בכלל? הרבה פחות מהדרוש להם,חוץ מזה לגדל יבול לוקח שנים וצורך הרבה מאמץ,משהו שלחלקם כבר אין. אולי אם הם היו מקבלים פיצוי על הציוד החקלאי שהם השאירו מאחור,אוי אבל מנהלת ההתנתקות לא השכילה לעשות גם את זה... "יהיו אנשים מתורבתים, ולא יזרקו על חיילים חומר כימי, ושמן וכיוצא בכך וידחפו אותם ויתנהגו אליהם באלימות פיזית ומילולית." טוב אם מתוך 9,000 אנשי חבל עזה כמה מסתננים (מסתננים!) שפכו חומר כימי על חיילים את לא יכולה להכליל על תושבי הגוש,גם בינינו אחרי כל נבוואת הזעם חומצה כימית זה לא כזה חמור... "תחשוב מה זה בשביל חייל שאיזה מתנחלת מטומטמת (אני שמעתי אותן בחדשות.. והן לדעתי פשוט מטומטמות) באה אליו ואומרת לו שהוא צריך להגיד לעצמו שהוא כופר, שהוא לא ישן בלילה כי הוא עושה חטא, והוא צריך למות וכיוצא בכך ועוד שולחת ילד קטן לשאול את החיילים "למה אתם מגרשים אותי?" ילד קטן!" ההתנתקות מנוגדת לכל הערכים עליהם גדלו ולכל ערך ציוני שלהם,אסור להם להגיד לחיילים כמה נורא מבחינתם הדבר שהם עושים? קודם את אומרת להם לא להשתמש באמצעים אלימים (כהגדרתך( של התבצרות,ועכשיו את אומרת גם לא להפעיל לחץ על החיילים? אז אסור להם למחות בכלל? שפשוט יתפנו בקלות?! זאת המחאה הכי לגיטימית ושקטה שיש,פשוט אומרים לחיילים כמה שלדעתם המעשה נפשע ושלא ישתפו עם כך פעולה. ואל תגידי "הנפש של החיילים נפגעת",כי החוזק הנפשי של המתנחלים נפגע הרבה יותר קשה מאשר כל נפש של חייל שאומרים לו לסרב פקודה וכמה שהוא לא יהודי. ילד קטן? נו גם ילדים קטנים מפונים אז גם על ילדים קטנים למחות בגבול המקובל ללא סיכונם... הם גם לא ייחלו למוות של חיילים חס וחלילה. להיפך,הרבה מהם הדגישו כמה שהם אוהבים את צה"ל ולא נוטרים טינה לחיילים,אלא לממשלה. יפה שאת אומרת "ראיתי בטלויזיה". כל המידע שלך עליהם מושפע מהתקשורת השמאלנית,לכי דברי איתם ותראי אותם בלי תיווך של תקשורת שברוב המקרים עויינת... "ויש הרבה שפונו והם לא מבקשים קראווילה ולא הולכים לדירות שהמדינה שכרה להם הם פשוט מתנהגים כאילו לא נתנו להם כלום ורק מתלוננים." לאף מתנחל,מלבד אלה שקנו קראווילות (את מבינה את האבסורד שהם צריכים לקנות את הקראווילה?) לא נתנו עדין שקל. כל המתנחלים שנמצאים כרגע במלונות ואכסניות לא קיבלו עדין את כספי הפיצויים,לא יודעים מתי יקבלו,ולא יודעים מה יעשו כאשר תקופת השהייה בתי המלון תסתיים (במיוחד אם לא יהיו את כספי הפיצויים עד אז). ועזבי את זה שכספי הפיצויים לא מספקים... רק מתלוננים? סליחה שכרגע גירשו\פינו אותם מהדירה שלהם והם טיפה רגישים.... תקראי את כל המגילה! אני קראתי את שלך. כולכם קראו!