מזהים?

ברנש במ

New member
מזהים?

לא זה לא נחש בית חמוד, זה אחיה של שרה האימתנית! חמוד ורק באורך 49 ס"מ נימצא על כביש אספלט וניצל על ידי. שוחרר ללא פגע! עמק חפר.

ברנש במ

New member
מוציא לשון

דרך אגב זו נקבה לא? אני לא ראיתי סרידי רגליים. היו לה 27 כסכסי גחון מהביב (פי הטבעת) לקצה הזנב!

ברנש במ

New member
תגידו...

כשסוף כל סוף, מישהו שולח תמונות של נחש בר אמיתי- לא כזה שכל חייו חי בקוביה אין לכם מה לומר? סלחו לי על חוצפתי, אבל איפו קצת סימפטיה לנחשי ישראל האמיתיים? כל עיניינכם הוא בנחשי צעצוע זרים? אני מתנצל מראש אם פגעתי במישהו!

salingre

New member
"שסוף כל שוף מישהוא שלוח"?!

תגיד אתה חושב שאתה היחיד שראה בחיים שלו נחש בר? אז לא היגיבו לשירשור שלך 24 דקות, מה אתה נעלב מזה?? ד"א למקרה שלא ידעתה אסור לגעת או לגדל זוחלי א"י (ושאר חיות בר חוץ מפרוקי רגליים) אז אם הוא אצלך אני ממיץ לך בחום לשחרר אותו

ברנש במ

New member
ראה...

אני חס וחלילה לא התכוונתי לפגוע במגדלי הבואות והנחשים האחרים למיניהם. אני בסך - הכל רציתי הצלתי את חייו ע"י כך שהרחקתי אותו מהכביש עליו רבץ. בעיניין אחר, אתה כמגדל נחש שמיובאה מחו"ל אינך חושש מהתופעה ההולכת וגודלת של פליטי תרבות. כבר היום אפשר לראות ולחוש בנוכחותם של המיינות, (ציפור שמקורה בהודו)באיזור גוש- דן, בעיקר בת"א. ראה לדוגמא את האסון הכבד שניגרם באי גואם בעיקבות חדירת מין פולש של נחש בשם: brown tree snake . בקיצור: הפרתי את חוקי מדינת ישראל- נגעתי בנחש! בשביל להציל את חייו, אחרת הוא היה ניראה כך....

naja

New member
ברנש....

אני מבין את המסר שאתה מנסה להעביר, ואני די מסכים איתך שבפורום יש הרבה יותר מקום לדיונים בנושא זוחלי ארצנו, אבל לצערי אתה לא הראשון שבא וטוען את זה. יש לא מעט חברה שמתלוננים שהפורום מתעסק בעיקר בחוית הגידול ולא בנחשים כחיות בר, אבל מצד שני מעטים מאוד מתוך כל המתלוננים האלה מנסים לשנות את הנושא(ואתה בהחלט מוזמן לנסות). לגבי פליטי התרבות-אף אחד מהנחשים שאורי מגדל לא יכולים לשרוד בארץ ולהפוך לפליט תרבות. למען האמת, עד היום מעולם לא הוכח שיש זוחל שהתפרא בארץ והפך למין פולש או מזיק.

dreaming h

New member
אגב, בן,

אם תעשה חיפוש בפורום לתמונות שהעלתי בעבר, תוכל לראות שמרבית התמונות הן של זוחלי ארצנו. אני יכולה להעיד על עצמי (ובוודאות על חברים נוספים בפורום) כי יש עניין רב בזוחלים ארצישראלים, ואנחנו תמיד שמחים לשמוע על תצפיות ולראות תמונות. יש בעייתיות בנושא הזה, כיוון שהחוק לא מאפשר מגע עם הזוחלים הישראלים, וכל חובבי הזוחלים שסיימו לפרוע חוק, עוברים לחווית גידול רגועה יותר, של זוחלים תרבותיים המותרים לגידול. כשאין לך יותר מידי ממשק עם בעלי החיים האלו, קשה להתעסק בהם על גבי הפורום, כיוון שיותר ממפגשים מקריים ולא מקריים עם זוחלים בארץ, אין. (כמעט). כך, שמישהו מעלה תמונה של זוחל ארצישראלי, השאלות מתמצות בדרך כלל במיקום ובסיטואציה. בעיה נוספת, וחמורה יותר בעיני, היא העובדה שמרבית אנשי האקדמיה והרשות שמתעסקים בהרפטולוגיה, רואים את הפורום כקן צרעות, ולא כמקום חינוכי בעל פוטנציאל גבוה. על אף הפצרות רבות מצידי, הם מסרבים או ממעיטים לבקר בפורום, שלא לדבר על לכתוב בו. מה שיוצר מעין מעגל סגור ועצוב בעיקר, שבו הנושא העיקרי שעולה לדיון הוא חווית הגידול. {אנשי שמירת טבע (חוקרים, סטודנטים, אנשי רשות, אנשי החלה"ט, חובבי טבע וכו') שגולשים בפורום פוגשים דיונים על גידול > לא מוצאים עניין ולא רואים לנכון לפתח עניינים אחרים בפורום > הפורום כמעט ולא נחשף לנושאים אחרים, וחוזר חלילה} ודבר נוסף, מרבית הסיורים שאני יוצאת אליהם הם סיורים באישור ובתיאום, ובדרך כלל חלק מפעילות מתוכננת אחרת (סקרים, סיורי חולות מודרכים וכו'). כאשר מדריך הסיור מקבל את ההיתר לצאת לשטח, הוא בעצם מתחייב לנוכחות איכותית בשטח, שתבטיח קיום תנאים נדרשים. לכן, הוא יבחר בקפידה את המשתתפים. לצערי, גם כאן, יש לנו מקל תקוע בגלגלים, עקב הרושם שנוצר לגבי הפורום. בקיצור, בעייתי.
רעיונות לפתרונות, מישהו?

BabaGee

New member
דיי מתוקי נשמה של Baba דיי

אנחנו מצטערים, נחש בר בהחלט מאמי ממוש. יפייוף אמיתי, הרבה יותר יפה מנחשי הצעצוע הזרים שלנו. יש לי סימפטיה לנחשים שמתגלים בת"א טו טו טו טו לה לה לה פורום פטריוטיותת זה לא פה, עד כמה שאני אוהב נחשי א"י ודואג להם , אצלי אין ממש הפרדה, אני אוהב זוחלים ! א"י וחוצלארצי"ם. גבר, מספיק עם הצומי, פה זה פורום ומי שיש לו זמן ומדפדף בו יגיב אם ימצא לנכון ולא יגיב אם לא ימצא לנכון, אנחנו עושים פה דברים לא בשביל תגובות אלא בשביל התענוג וההנאה שלנו מלעשות אותם.

naja

New member
לדעתי זה זכר.

אם היית מצלם אותו הפוך זה היה עוזר. לנקבות יש זנב קצר יחסית ומעוגל בסופו ואילו לזכרים יש זנב ארוך וצר. האיזור שהוא נמצא בו זה בעיקר אדמת חמרה או אדמה שחורה?

ברנש במ

New member
מעורב,

יש איזורים חקלאיים של מטעי הדרים וגד"ש על אדמת חמרה ויש על אדמה שחורה. הפיזור של האדמות השונות שווה וסמוך אחד לשני.

dreaming h

New member
שאלה

הצילום נעשה בלילה? עם פלאש? בלי פלאש? אני מנסה להבין מה צבעו, והאם הוא נראה אדמדם בעקבות התאורה, או שזה אכן הצבע.

ברנש במ

New member
בנוגע לצילום...

צולם בלילה עם מבזק. הצבעים צבעם צבע הנחש ואינם מושפעים מן המבזק. ראית כזה בעבר?

למעלה