מזג אויר

גלילה30

New member
מזג אויר

סטורמי שלום אודה לך על עזרתך בייעוץ לגבי תחזית לגבי הפלגה מתוכננת ביום 22 ליוני לקסטל אוריצו מהרצליה .תודה מראש.

תחזית מזג אויר

נראה שצפוי אפיק פרסי די רדוד. הרוחות יהיו מערביות-צפון מערביות בעוצמות של 5-10 קשרים, אבל תכינו את עצמכם גם לרוחות של 2-3 קשרים בדרך. לגבי גלים יש בעיה קטנה, נראה לי שהמודלים של הגלים עוד לא הסתנכרנו עם המודלים של מזג האויר ולכן הם מראים כעת גלים של 1-1.5 מטרים למרות שעל פי מפת הרוחות אין סיבה לגלים של יותר מחצי מטר ולפי דעתי יהיה לכם ים חלק רוב הדרך. עם ההתקרבות לקסטלוריזו יתכנו רוחות צפון-צפון מערביות בעוצמות של 10-15 קשר בממוצע, אבל כרגע זה טווח רחוק מדי מכדי לתת הערכה מדויקת. הפלגה נעימה.

0צחי0

New member
שלום גלילה..

אני לא סטורמי, אבל תחזית ליום שישי (4 ימים מראש) לגל ועוצמת רוח, קשה מאוד לתת. את צריכה תחזית ליעד, או תחזית לדרך? אם כן, מה ממוצע השעות של ההפלגה עצמה. באיזו Z תיהי איפה? רצוי שתחזרי ביום רביעי בערב (אם כבר את סגורה על ההפלגה) ותקבלי עדכון טוב ואמין.

שלום צחי

אני מאוד מפרגן לך על האתר שבנית והתחזיות שאתה נותן, אבל מה שעשית פה זה לא מנומס. פנו אלי בבקשה לתחזית, נתתי אותה ואז אתה מגיע ואומר שהתחזית שנתתי אינה מדויקת. אני לא מנסה להתחרות בך ואין לי איזה עניין עסקי או אתר אינטרנט לפרסם, אבל אם נתתי תחזית אני מבקש ממך לא להוסיף תגובות בסגנון הזה, זה לא מכובד ולא ראוי. אם הייתי מרגיש שיש צורך לסייג את דברי או לתת עדכון נוסף, הייתי עושה זאת בכוחות עצמי. בהצלחה עם האתר, סטורמי

0צחי0

New member
ראשית, בגלל שפנו ספיציפית אליך,

רשמתי שאני לא אתה והוספתי את דברי. לא חלקתי על התחזית שלך בשום שלב (על אף שאין מדובר בתחזית אלא במגמה, וכשמדובר במגמה, רצוי שתסייג את הטווח). גדולי החזאים בעולם, אינם מסוגלים כיום, לתת מענה של מעל 96 שעות, בטח ובטח, בכל הקור לים. תאר לך, שהפרסי, ייסוג עוד (מעבר למגמה שצפית) ובמקום להיות בתוך המסגרת האטזית, גברת גלילה, טיפול על השוליים המערביים ותיתקל באטזיות הצפוניות החזקות, דבר שעלול לסכן את חייה ואת חיי המעורבים בשיט, עקב אי היערכות נכונה. מה תגיד לה אז? תיקח אחריות? זו הסיבה, שניתן בהחלט לתת מגמה, אך לחזור ולהדגיש את הבעיתיות בטווח ולהמליץ לחזור, מינימום 24 שעות לפני ואפילו 12 שעות לקבלת עדכון מהיימן. אין כאן כל קשר לתחרות, לאתרים או לעסקים, אלא פרופר לחיי אדם.

mensohn19

New member
צחי00 היקר

אתה חזאי מעולה , האתר שלך מעולה! אבל !!!; סטורמי צודק " ולדעתי הדברים שכתב לך הם בבחינת "לחישה רועמת" , אתה לא מנומס ! חד וחלק , עדיף שבמקום לגבב מלים , פשוט תתנצל וכהערה צדדית : איניני מכיר אותך , אבל , נדמה לי ! שכאשר סטורמי נתן עזרתו בחזאות לשייטים וחזאות מעולה , ללא כל תמורה, אתה צחי ידידי עדיין יכולת לעבור מתחת לשולחנות בהליכה זקופה

0צחי0

New member
אני מפרגן לסטורמי ולכל אחד, שיש לו

רצון, לתת מגמה/תחזית ובכלל, מענה לגולשים. רק טענתי, שיש לקחת בערבון מוגבל, מגמות בטווח בינוני. אם דברי, לא נוסחו נכון, בראיה של גולש זה או אחר ודברי, לא הובנו מסיבה כלשהי, אני מתנצל. אין כאן כוונה לחתוך, או ״לחתור מתחת״ גולש זה או אחר, אלא רק ביקורת בונה להמשך. מקווה שבכך, הובנו דברי
ואפשר להמשיך הלאה.

אופק ים

New member
צחי, אל תסחף, סטורמי עוד לא הרג אף אחד....

סטורמי גולש כבר שנים רבות באתר, עזר למאות שייטים באשר הם, הן בפורום והן בשיחות פרטיות. אני נעזר בו באופן אישי בכל הפלגה בחו"ל. התחזיות של סטורמי הן לגמרה בהתנדבות והם אך ורק כלי עזר לשייט, הן אינן התחייבות חוזית. כל סקיפר יכול להעזר בהן. בסופו של דבר ההחלטה לצאת או לא לצאת לים, היא של הסקיפר ולא של סטורמי, או שלך או של כל חזאי אחר, ואגב האתר שלך יפייפה ואני מאחל לך בהצלחה ומקווה שתהייה סובלני ומקצוען כמו סטורמי. אני אשמח להעזר גם באתר שלך ומקווה שתייצר הרחבה לתחזית לימאים כך שתגיע לפחות עד תורכיה יוון. כך זה יהיה עוד כלי טוב לשימושנו. בידידות יהודה זומר יאכטה מריסול

0צחי0

New member
חס ושלום הרג../images/Emo140.gif

רא תגובתי למעלה. לגבי הרחבת התחזית לימאים עד טורכיה ויוון, זו המטרה הסופית. כרגע, הכל בסטטוס של ניסוי ותהייה. בגדול, מפות התצוגה מוכנות (עד כרתים) וכרגע, נבחנות מספר אופציות של הזנת נתונים, כדי שיהיה לכולם נוח, להבין את מה שיוצג.

zina71955

New member
צחי ידידי. אינני יודע מה מיומנותך בים ואינני

יודע אם חשת על בשרך תוצאות של תחזיות אמינות או בלתי אמינות. אבל אתה גלשת לתחום בלתי הגון ובלתי הוגן כאשר אתה מרמז על אפשרויות של שינויים בשוליים העלולים להכניס את הסירה/סקיפר/צוות לסיכונים ימיים. חיזוי מזג האוויר לא היה בעבר ואינו כיום על כל מיכשורו ולוויניו מדע מדוייק. ואם המטאורולוגיה יכולה להיחשב כמדע, החיזוי עצמו נתון לדיון אם הוא מדע או לא. אתה מדבר על 96 שעות לצורך של חיזוי אמין. בים התיכון קורה השכם והערב שגם 24 שעות ו 12 שעות אינם מספקים תחזית אמינה בשינויים קיצוניים עד כדי כך שהתחזית און ליין הייתה שונה באופן קיצוני מהנעשה בשטח. דוגמאות יש לי למכביר. בסך הכל אפשר לומר שבמשך השנים שהאדם עסק באופן מקצועי במטאורולגיה תצפיתית ללא מכשירים או עם מכשירים מוגבלים מאוד לבין המצב של היום ההתקדמות בחיזוי אמין לעומת העבר ההיסטורי הוא לא גדול מאוד. אז, אם אתה וסטורמי יכולים כאן ובכלל להשלים אחד את השני מה טוב.

0צחי0

New member
../images/Emo45.gifאתה חד משמעית צודקת!

96 שעות זה אפילו גבולי, במיוחד, בכל הנוגע לים ורוח. לכן המלצתי לחזור 24 או 12 שעות לפני שהם יוצאים! לכן, נתתי דוגמא לנסיגה של הפרסי, והתמזרחות של האטזיות החוזרות. הכל אפשרי. מדוייק ביותר, ניתן להבחין ב-24 שעות שלפני הזברה. לזה בדיוק התכוונתי. רק חיזקת את דברי

תגיד

אתה יודע בכלל איפה זה קסטלוריזו? הפלגת פעם ביאכטה מפרשית? עברת איזו הכשרה בסיסית כחזאי לפני שבאת והתחלת להטיף לי שאני צריך לסייג את דברי ולקחת אחריות? אני כבר 18 שנים עוסק במטאורולוגיה הן בצבא והן במסגרת אזרחית, בניגוד אליך, התחזיות שנתתי השפיעו באופן ישיר על חיי אדם וכן, אם הייתי מפשל אז סביר להניח שגם הייתי מוצא את עצמי מאחורי סורג ובריח. במקרה נפלת פה על חזאי אמיתי עם תעודות והסמכות ואפילו נסיון ימי, אני לא הולך להתנצח ולא הולך לריב ואני אפילו לא דורש התנצלות. מה שביקשתי זה שכשפונים אלי פשוט אל תתערב.

0צחי0

New member
אתה לא נוהג ביתר בגרות יש לומר../images/Emo13.gif

שלא לומר נפגע אישית. 18 שנה בתחום? אני 18 ויום. אל תתנשא יותר מידי. קורס מטאורולוגיה של 3 חודשים בצבא, ואתה חזאי! 4 שנים של מדעי אטמוספירה, מקנים לך קצת קצת יותר ידע מקורס המטאורולוגיה ובעיקר, 20 שנה של שטח שטח שטח!!! כל אלו + 5 שנים בערוץ 2 וכמעט בכל תחנת רדיו אפשרית, מקנים לי את הזכות, לתקן אותך. אין דבר כזה חזאי טוב. יש חזאי שלומד מטעויות

mensohn19

New member
לצחי החזאי

לאור דבריך כי היית 5 שנים חזאי של ערוץ שניים , אני באמת נזכר איך בעבר היה שם חזאי , אשר בכל פעם שפרסם את התחזית נהגתי לעשות ההפך ממה שאמר , ומענין ! ברוב המקרים הצדק היה איתי , האם במקרה , אותו חזאי היית אתה?

zina71955

New member
על פי השיטה הזו, אשתי שאלה אותי פעם כיצד ההוא

ב TV יודע מה יהיה מזג האוויר. אמרתי לה שעל פי מורפי All probabilities are 50% . שתרשום במשך שבוע את הנאמר ב TV בצד אחד והפוך מזה בצד שני. התוצאה הייתה 50% .

sheyd

New member
חבל אבל...

אתה מפספס את כל הפואנטה. סטורמי הוא אושיות ויקיר הפורום ולצערי יש לו "ליקוי" חמור של עודף נימוס אתה כנראה לא הצלחת לקרוא את מה שהוא כתב בהמעטה בשל ה"ליקוי" עדיין שיח קטן ולפני שיצמח לעץ - התנצלות בקטנה, היה ואיננו. מה שכן הייתי ממליץ - קח 2 קורסים מסטורמי, 1. טאקט ונימוסים. 2. מזג אויר

0צחי0

New member
../images/Emo52.gif

דבר אחד, הבנתי מהשרשור הזה. יש כאן הרגלים ישנים וככאלה, לא מחליפים אותם. סטורמי, אני מתנצל שהגבתי לשאלה שהופנת אליך
. יתכן והייתי צריך לשלוח לה מסר אישי. אני לא רגיל למצב כזה, אבל מכבד אותו. ובפני כל החברים, שהגיבו, אני מתנצל אם מדברי, מישהו נפגע או שהם לא הובנו כהלכה. מקווה שבהודעה זו, נמשיך הלאה יחד

למעלה