מזגנים עקומים

swimmer

New member
התקינו לי 4 מזגנים וגילתי שחלקם קצת עקומים.
1.מצורף תמונה של פלס שהעמדתי על אחד המזגנים האם זה תקין שלא יהיה ישר כך?
2.נראה שלכל אורך המזגנים יש חלק שלא סגור כמו שצריך מוקף בעיגול כחול.
האם זה תקין?

קבצים מצורפים

• התקנה לא טובה.jpg
    התקנה לא טובה.jpg
    1.6 MB · צפיות: 8
  • חדר ילדים.jpg
    חדר ילדים.jpg
    KB 832.6 · צפיות: 8

יוסי זיו1

Active member
עקרונית את המזגן תולים על מתלה שהוא חייב !!! להיות מפולס, סטיה כזו יכולה להגרם באם נתלה המתלה פלס באי הושבה של היחידה על המתלה, אם תנסה למשוך בעדינות כלפי מטה את הצד הימני של המזגן המצולם בחדר ילדים והוא נעול היטב אז לא הותקן פלס צריך לפרק ולפלס את המתלה אחרת יהיו נזילות מים .
לגבי המזגן השני אם המתלה נקבע היטב על הקיר והדיבל העליון השמאלי לא יצא ממקומו אז יש בעיה של קיר לא ישר וזה קורה הרבה.

swimmer

New member
תודה רבה על הטיפים.

עשיתי בדיקה על החדרים האחרים(תמונות מצורפות)

האם גם הם לא תקינים.

בחדר הורים נראה שיש סטייה הכי גדולה מהשלושה.

קבצים מצורפים

• חדר הורים.jpg
    חדר הורים.jpg
    1.1 MB · צפיות: 6
  • חדר עבודה.jpg
    חדר עבודה.jpg
    KB 894.3 · צפיות: 6
  • חדר שני.jpg
    חדר שני.jpg
    KB 986.5 · צפיות: 6

יוסי זיו1

Active member
חדר שני בסדר ,חדר עבודה וחדר הורים בסטיה אבל כמו שכתבתי קודם, המדידה היא על סרגל ההתקנה, תנסה ללחוץ על המזגן,חדר הורים וחדר עבודה לחיצה בצד שמאל של המזגן ,יש מצב שלא יושב טוב בסרגל.

swimmer

New member
שוב תודה על הסיוע

לאחר מלחמות איש המזגן יגיע לביתי לתיקונים.

קראתי כמה פעמיים את משרשמתה

" עקרונית את המזגן תולים על מתלה שהוא חייב !!! להיות מפולס, סטיה כזו יכולה להגרם באם נתלה המתלה פלס באי הושבה של היחידה על המתלה, אם תנסה למשוך בעדינות כלפי מטה את הצד הימני של המזגן המצולם בחדר ילדים והוא נעול היטב אז לא הותקן פלס צריך לפרק ולפלס את המתלה אחרת יהיו נזילות מים ."

אני לא המבין הגדול במזגנים או בשיפוצים אם תוכל להסביר בצורה יותר מטיבה איך אני בודק.

(הסבר לאנשים שלא מבינים כלום בשיפוצים או מיזוג בבקשה)

מכיוון שאני לא רוצה שאיש המיזוג יצא מהבית שלי עד שהכל מושלם רוצה להבין איך לעשות בקרה כמו שצריך.

יוסי זיו1

Active member
סרגל ההתקנה בנוי כך שיש לו 2 בליטות בחלק העליון במזגנים קטנים, בגדולים 3 ויש לשים פלס עליהם ולקבל פלס מלא הן בזמן הסימון והן בזמן ההרכבה ובסופה.
לעיתים קרובות יש בריחה של המקדח בזמן הקידוח ואז שמרכיבים את הסרגל ומשתמשים בבורג עץ כזה שיש לו קונוס בצד הבורג הוא מסיט את כל הסרגל מהמקום ויוצר מירכוז שלו מול הסרגל.
אני משתמש אך ורק בברגים שתחתיתם ישרה ושטוחה כך שניתן לכוון את הסרגל מעט ואם והיה וקרה שהקידוח /דיבל לא במקום ורחוק מהחור אני פשוט קודח חור בסרגל מול הדיבל כי לקדוח ליד הדיבל רק מחליש את המקום או פשוט מסמן מחדש וקודח חור חדש בקיר ליד ,לסרגל יש מקום למספר חורים,
בדוק איתו שהסרגל מותקן פלס ואז שירכיב את היחידה.

swimmer

New member
הי,

אם אני מבין נכון יש סרגל שעל הקו שלו מתקינים את המזגן.

כנראה שהסרגל לא ישר ב100 אחוז ולכן עקום.

הבעיה שאני רואה רק את סיום העבודה.

האם בדיקה שלשים פלס על המזגן ולראות שהוא ישר זה לא מספיק טוב?

(בדומה למשעשיתי)

למעלה