מזגן עילי

אף מים

New member
מזגן עילי

בוקר טוב מהו המיקום האולטימטיבי למזגן עילי לחדר: 1. חדר שינה הורים 2. חדר ילדים מעל המיטה? ליד המיטה? מול המיטה? יום נעים שי

גיא 29

New member
אין חשיבות

ממשית לגבי פעולת המזגן,הכל עניין של אסטטיקה.

mer2

New member
מזגנים בחדר

אני דווקא חושבת שיש חשיבות למיקום המזגן. אני לא מבינה במזגנים אבל מעל המיטה יכול להיות לא נעים כי האויר נזרק ישר לעבר המיטה. גם אני עכשיו מתלבטת בסוגיה הזו בבית שאנחנו בונים.כמו כן אני עדיין מתלבטת מה עדיף לשים בקומה העליונה שבה חדרי השינה האם מזגן עילי בכל חדר או מזגן מרכזי לכל החדרים, מה דעתכם?

אף מים

New member
מזגנים

הי אנחנו היינו באותה התלבטות: מיני מרכזי או מזגנים קטנים ? בסוף נפלה ההחלטה על מזגנים קטנים משתי סיבות לא צריך לחמם\לקרר את כל הקומה אם נמצאים רק בחדר אחד. עלות בחישוב גס מזגנים קטנים זולים יותר ממזגן מיני מרכזי התקנה פשוטה יותר לא צריך להנמיך תקרה וכדומה ולדעתי על מזגן עילי להיות דווקא מעל המיטה כי הוא זורק את האויר חם\קר מעל המיטה, אם יותקן מול המיטה האויר יזרום ישירות על המשתמשים במיטה... וכך יצא שעניתי לעצמי על השאלה דרך הפורום האם זה מרמז על משהו.....?
שי

mer2

New member
מזגן או מזגנים

בהמשך לנושא מזגן מרכזי או עילי. בקומה העליונה אנחנו מתכננים 4 חדרי שינה. בדקתי והעלות של 4 מזגנים גבוהה בהתקנה בכ- 2000-3000 שקל. השאלה בתחזוקה השוטפת האם במקרה שכל המזגנים יעבדו זה לא יקר יותר יחסית למזגן אחד.

שיבוצים

New member
כמי שאין לה מזגן מרכזי, ולא כמומחית

הרבה יותר נעים כשכל הקומה ממוזגת באופן אחיד!!! שירה

גלית2002

New member
../images/Emo186.gifמזגן מרכזי,

לדעתי, יותר אסטטי. הנמכת תקרה, אם היא עשוייה טוב, עם תאורה, יכולה לקשט את הדירה.

mer2

New member
ללא הנמכה

בקומה אצלנו אין צורך בהנמכה במידה ונחליט לעשות מזגן מיני מרכזי אפשר לעשות את החורים בתקרה והמזגן יושב למעלה בעליית גג. היופי הוא רק בזה שאין את המזגן הענק הזה שיושב בכל חדר אם שמים מזגנים בכל חדר. ההתלבטות שלי היא לגבי העלות החודשית ולגבי הנוחות בתפעול. נראה לי שיותר נוח להפעיל מזגן אחד מאשר להדליק ולכבות כל הזמן 4 מזגנים נפרדים (אצלי הילדים עדיין קטנים)

blessed

New member
לא תמיד נכון

אצלינו למשל בשביל לעשות מזגן מרכזי היינו צריכים להנמיך כמעט את כל הבית. מכיוון שאנחנו חסידים של תקרות גבוהות הלכנו על האופציה של מזגן לכל חדר

gilk1111

New member
טוב אז נעשה פה סדר

מזגן לחדר 1 כ´ס צורך 3.7A ועלותו 2100 ש´ח. ארבעה מזגנים צורכים יחד 15A כאשר מזגן מרכזי 4 כ´ס צורך גם 15A אבל.... היתרון בקטנים הוא: 1.לא תמיד צריך למזג את כל החדרים. 2.לכל חדר שליטה נפרדת על מיזוגו. 3. ניתן לסגור את הדלת ויעלות המזגן תגדל. 4. במקרה של תקלה יש עוד מזגנים. 5.בלי הנמכות גבס. מבחינת עלות הרכבה העלות התקנת 4 מזגנים עולה 3500 ש´ח ועלות מיני מרכזי עם הנמכת תקרה תעלה לפחות 7000 ש´ח וכל פעם שתשארי לבד ותרצי מזגן תצתרכי להדליק את כל ה-4כ´ס במקום מזגן קטן בחדר בו תשההי. חסרון: צריך למצוא להם מקום.

Rשף

New member
תוספות

מזגן 1 כ"ס מספיק בקושי למיזוג חדר אף אחד לא הזכיר את החוץ-ממול לחלון שלי שכן שם 4 מזגנים מפוצלים, זה נראה נורא ! צנרת X 4, מזגנים X 4 ! במפוצלים סכוי גדול יותר לתיקונים-פי 4 מדחסים ויחידות

גיא 29

New member
מאין הגרלת את המחירים הנ"ל?

מזגן 1 כו"ס עולה 1700 ש"ח עלות התקנת 4 מזגנים זה 2400-2600 שקלים עלות התקנת מיני מרכזי 5500-600 שקלים לגבי עלויות תפעול זה נכון מאוד,קחו לדוגמא שאחד הילדים חזר מבית הספר ורוצה להדליק מזגן... הוא למעשה רוצה לקרר את חדרו ומפעיל מזגן ש"זולל" חשמל כנ"ל לגבי הלילה שההורים רוצים מיזוג ולא רוצים שחדרי הילדים ימוזגו

גיא 29

New member
אם את לא מבינה במזגנים

אז עדיף שלא תכתבי המלצות מאחר שתמיד ניתן לכוון את כיוון זריקת האויר לדעתי עדיף מזגנים עיליים

למעלה