מזגן סורר

dadi1

New member
מזגן סורר

האם יש למישהו סיבה מדוע המזגן לא מקרר ולא מחמם טוב?

dadi1

New member
חוסר בגז

האם יש עוד אפשרויות? למיטב זיכרוני- לפני שנתיים מילאתי גז- ואמרו לי שגז לא אמורים למלא כלל- אלא רק אם יש דליפה. חוץ מזה- המזגן מקרר ומחמם ממש ממש מעט כבר לאורך שנה אני חושב- אבל לא בכלל לא- האם עדיין זה יכול להיות חוסר בגז? תודה

NimrodKAdim

New member
יכול להיות הרבה דברים:

שתתום מקולקל במדחס, סתימה בצנרת, סתימה ברדיאטור של המדחס, סתימה ברדיאטור של היחידה הפנימית, קלקול בנוע המדחס (הבוכנה לא אטומה). הסיבה האחרונה יכולה לקרות בעיקר כאשר מכניסים רק גז למדחס ולא דואגים לוודא שיש שמן במערכת (כך הטכנאים המופלאים נוהגים לעשות), הדבר גורם לירידה משמעותית בקומפרסיה. בכל מקרה, אני לא רואה איך אתה מוצא את הבעייה ללא טכנאי. (שים לב, רוב הטכנאים הם ממש לא מקצועיים בתחום הזה, תמצא מישהו שאתה יודע שהוא מקצועי ומבין).

dadi1

New member
נמרוד

ראשית - תודה על תגובתך המקצועית. האם אתה טכנאי מזגנים? או שהבנתך בתחום באה מקריאה או ממקור אחר
הייתי מעוניין להסתייע בך אם תוכל. תודה ושב"ש.

NimrodKAdim

New member
לא, אני לא טכנאי מזגנים

אני מהנדס אלקטרוניקה. הידע שלי מגיע מקלקול מסובך שהיה למזגן שלי בבית (במסגרת האחריות) ולאחר שהבאתי מספר ממוחים לבדוק את הבעייה, הם לימדוני אודות התקלות הנפוצות שפירטתי. הרבה נזקים עשו לי הטכנאים השונים שהגיעו (6 טכנאים מתוכם 4 "מומחים") נזקים שעתידים היו לבוא בעתיד. מה שחייב אותם (לאחר איומים בתביעה מעו"ד) להחליף את היחידה החיצונית (בשלמותה) ביחידה חדשה ע"י טכנאי תדיראן (ולא טכנאי שירות אמפא). מאז, הכל טוב
בין הנזקים שיצרו לי הטכנאים בזמן ה"תיקון" היו: חימום יתר של השסתום בזמן הלחמת מדחס חדש. הכנסת גז ללא שמן לאחר ניקוי צנרת. שריפת הצבע של מכסה המזגן בזמן הלחמה (מה שהיה גורם להחלדה). הרחבת התברוגות לברגים הסוגרים את מכסה המזגן. ועוד כמה וכמה... שים לב, יש המון חאפרים ש"מתקנים" הרבה פחות מאשר הורסים.

moco10

New member
אם נזקקת למלא לפני שנתיים

יתכן ויש דליפה ושוב התרקן.

למעלה