מזגן נייד

מזגן נייד

בוקר טוב, שאלתי: יש מזגן בסלון ואילו בחדר שינה מאוד מאוד חם,אפילו מאוורר לא תורם יותר מדי (לחות מזעזעת..), חשבנו להתקין מזגן קטן אך קצת בעייתי עכשיו הכסף ... שאלתי: נניח ואני יכולה להשיג מזגן נייד ישן שכבר לא מקרר יותר מדי (מרגיש כמו אויר של מאוורר כרגע),אך בעבר קירר כמו שצריך! יש מי שמתקן מזגן כזה? יכול להיות שחסר לו גז או משהו??למי ניגשים? מישהו יודע כמה זה יכול לעלות? תודה רבה!

goanin

New member
מזגן נייד זה בולשיט ואני ממליץ להתרחק

אם אין למזגן יחידה חיצונית (לא רק צינור, אלא מדחס חיצוני מחוץ לבית), אז הוא פשוט לא יכול פיזית לקרר. מזגן נייד חייב להוציא חצי מהאוויר שעובר דרכו החוצה, ואז נוצר תת לחץ בבית ואוויר חם מבחוץ נכנס הביתה דרך חריצים ופתחים. אשמח לתת הסבר מפורט יותר אם תרצה/י.

מזגן נייד אכן לא מומלץ, אבל

אם את מקבלת אותו בחינם - יכול להיות שהמזגן לא צריך התקנה כלל. עד כמה שאני יודעת מהמזגן שהיה לי פעם - מזגן נייד מורכב מיחידה ששמים בפנים, יחידה ששמים בחוץ - למשל במרפסת, או תולים, וביניהן מקשר צינור (לכן תמיד צריך להשאיר פתח קטן) וזהו. לא צריך התקנה כמו במזגנים גדולים. נראה לי שאת יכולה לבדוק את המחסור בגז במחיר סביר.

cbr1100

New member
מזגן נייד

לא מומלץ משתי סיבות. 1- חלש מאוד (נמוע קטן בעל תפוקה נמוכה) ומתאים רק לחדרים קטנים (מאוד). 2- נקודת החולשה שלהם היא הצנרת. בגלל שהמזגן מורכב משתי יחידות ושתיהן ניידות בצינורות פגיעים מאוד ונוטים להיסדק ולהישבר. תיקון של צנרת כזו יכול לעלות לא מעט כסף (+ מילוי גז), וההשקעה לא ממש כדאית (גם אם קיבלת את המזגן בחינם). אם תעשי חיפוש קצר ב- ZAP ותקראי את התגובות למכשיר (אחרי סינון התגובות המשובחות של היבואן), תביני עד כמה חבל להשקיע ולהשתמש בו.

goanin

New member
נצל"ש מזגן

קנינו שני מזגני ART COOL של LG: אחד 24,000 BTU השני 10,600 BTU הראשון מגיע בארבעה דגמים מקבילים שההבדל בהם זה אות אחת השם הדגם. אחד מהדגמים הוא עם דירוג B, ומיוצר בקוריאה. דגם אחר הוא עם דירוג C ומיוצר באירופה. יש להם בדיוק את אותן תכונות, והמוכר בטרקלין אמר לי שאני יכול לקחת איזה דגם שאני רוצה. בא לי על זה שיוצר באירופה, אבל נורא מפריע לי שהוא דירוג C. מצד שני- הוא אותו הספק, אותו COP, אותן תכונות פעולה. יכול להיות שדרך המדידה שם האירופה היא ששינתה לו את הדירוג? ובכללי - מה אתה אומר על ART COOL? ומה אתה אומר על הקטע הזה שליצרן/יבואן יש ארבעה דגמים מקבילים והוא יכול לשווק דגם אחד ולמכור דגם אחר? מה נסגר? תודה

cbr1100

New member
מזגן

מזגני LG הם מזגנים טובים ואמינים. כמו בהרבה מכשירים הייצרן קונה ליין ייצור. הליין יכול להיות באירופה, בסין, בקוריאה ובכל מקום בעולם. העיקר הוא מי "האבא" של המוצר, מי נותן השרות שלו בארץ ועד כמה הוא אמין. להערכתי, לא אמור להיות הבדל בדירוג אם המזגן הוא אותו הדבר בכל האופציות. יתכן ויש שינוי מסויים במערכת שהוא גם השינוי באותיות הדגם והוא גם השינוי בדירוג. כדי לדעת יותר אפשר לפנות ליבואן ולשאול את כל השאלות המקצועיות הנוגעות לדגמים המבוקשים. בחנויות בדרך כלל לא יודעים לתת מידע מדוייק מעבר למידע הבסיסי על המכשיר.

למעלה