מזגן מרעיש....

frankthe2

Active member
שבת שלום
דווקא עכשיו המזגן שלנו התחיל להרעיש, בנוסף הוא לא מוציא אויר כמו שצריך. אולי הלך המיסב... אולי חלק אחר.
מה הלך? איפה קונים? גר בחיפה, יש חנות בקריות (תבור אלון?). תודה לעונים

מ ש ה 53

Well-known member
שבת שלום
דווקא עכשיו המזגן שלנו התחיל להרעיש, בנוסף הוא לא מוציא אויר כמו שצריך. אולי הלך המיסב... אולי חלק אחר.
מה הלך? איפה קונים? גר בחיפה, יש חנות בקריות (תבור אלון?). תודה לעונים
מה זה מרעיש? איזה סוג של רעש? לא מוציא אוויר כמו שצריך? ואת המינימום הנדרש ביצעתם? ניקיתם את המסננים? הארתם על המניפה ובדקתם כמה ג'יפה דבקה בה?
הסתכלתם על המניפה תחת הארה, כשהיא מסתובבת? האם היא מסתובבת מהר? לאט" במהירויות משתנות? הכל חשוב.
ועוד שאלה... האם צלעות הקירור שבחזית נקיות או שהן צברו ים של אבק וג'יפה? או: האם הן מייצרות קרח לאחר שעה של עבודה?

frankthe2

Active member
מה זה מרעיש? איזה סוג של רעש? לא מוציא אוויר כמו שצריך? ואת המינימום הנדרש ביצעתם? ניקיתם את המסננים? הארתם על המניפה ובדקתם כמה ג'יפה דבקה בה?
הסתכלתם על המניפה תחת הארה, כשהיא מסתובבת? האם היא מסתובבת מהר? לאט" במהירויות משתנות? הכל חשוב.
ועוד שאלה... האם צלעות הקירור שבחזית נקיות או שהן צברו ים של אבק וג'יפה? או: האם הן מייצרות קרח לאחר שעה של עבודה?
מזגן אלקו הייטק מתחילת ה 2000, לדעתי מהשנים 2003 - 2006, הדירה הייתה סגורה שנתיים במהלך השנים לפני שנכנסנו אליה לפני 8 שנים... פילטרים מנוקים כל 3-4 חודשים, פעם אחרונה הייתה בתחילת דצמבר, המזגן לא בשימוש רב כך שהפילטרים עדיין במצב טוב ונקי. צלעות קרור - נשטפו עם צינור גינה לפני שנתיים וחצי (זה בסדר לא הכנסתי זרם חזק - העלים נראים שלמים וישרים... ) מאז כל תחילת קיץ אני מרסס לתוך הצלעות חומר ניקוי חלונות ומים בעזרת מרסס לחץ כמו שיש לאלה שמרססים בגינה... מבחינה זו המזגן נקי, גם המאוור כלומר הרכיב שזורק את האויר נוקה לפני שנתיים וחצי בעזרת הצינור ומאז ספריי, מים ממרסס של גינה והשתמשתי באיזה מברשת.
בקיץ המזגן לא מייצר קרח, בחורץ המזגן עובד 3-5 דקות, נעצר, אחרי כמה זמן, נניח 20 דקות עובד שוב ל 3-5 דקות ואז נעצר ולא מחמם במשך שעה וחצי שעתיים אולי יותר... ברור לי שהמזגן הוא ישן, גז R22, לא שווה את התיקון אבל כרגע עדיין מנסה לגרור איתו עוד קצת...

מ ש ה 53

Well-known member
|נצלש| ככל שיוסיזיו היקר מבקר כאן..
בהמלצתך, רכשתי לפני כשלוש שנים מזגן אינוורטר (לא המשולש אלא השטוח) של סמסונג. נדמה לי ש-1.7 .
יעיל. נחמד. עובד שקט ואני מרוצה ממנו.
אבל כשאני מפעיל אותו על תריס מתנדנד, הוא משמיע רעשי פלסטיק מעצבנים (לא ממש חזקים אבל תמידיים) כשהתריס עולה ויורד..
מעין תקתוקים בקצב לא קבוע.
ממה זה נובע לדעתך? האם אוכל להתגבר על זה? האם יש מקום לשים טיפונת וזלין בקצות התריס? [עיקר הרעש הוא בעלייה. לא בירידה].

frankthe2

Active member
וכרגיל אין סרטון כי הפורמט לא נתמך. הנה לינק:

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
וכרגיל אין סרטון כי הפורמט לא נתמך. הנה לינק:
נשמע קצת כמו טרקטור... אולי נכנס משהו שנוגע במניפה שזורקת אוויר ומתחכך בצלעות שלה.
צריך להסתכל היטב פנימה לאורך כל המניפה בעזרת פנס.
אם יש לך ידיים טובות, נסה לפרק אתת המסגרת אחרי שתרים את כיסוי המסננים. יש בד"כ 3 ברגים לאורך החלק התחתון של המסגרת והם מכוסים
בכיסויי פלסטיק שאפשר להסירם בעזרת מברג ישר ודק. מתחת לכל כיסוי, מתחבא בורג פיליפס.
במזגנים שונים יש אולי עוד בורג או שניים. לאחר שאתה משחרר את המסגרת, אתה פוגש את המניפה.
אם המכשול הוא חלק מהמסגרת, הרי שהמניפה תסתובב כעת בשקט ואם המכשול תקוע במקום אחר, יהיה לך קל לזהותו.
בהצלחה

יוסי זיו1

Active member
טוב אז נתחיל במזגן, יש בו 2 מפוחים ציריים לא זהים,ימין ושמאל הבסיס מיסב הגומי התבלה ונקרע וצריך להחליף. בתבור לא תמצא שם כמו גם אצל רוב הספקים, הדגם ישן מאד ולא מביאים יותר, נדמה לי שיש אצלי זוג ואל תפרק לבד, מסובך קצת וטריקי בדגם הזה ובמיוחד שהוא ישן מאד .תתקשר לפון.
משה , וזלין בגילך ?? הה. כן זה יעבוד .

למעלה