מזגן לממ"ד ?

georgeg

New member
מזגן לממ"ד ?

מחפש פתרון קירור לממ"ד : 1. שמעתי שיש דבר שנקרא "מזגן נייד", שלא דורש התקנ,ה וניתן לניוד בקלות ממקום למקום, האם מישהו מכיר ויכול לספק פרטים על הנושא ? 2. במידה ואני מעוניין להתקין מזגן קטן (כ 7,000 BTU) אמיתי בממ"ד, האם ניתן לעשות זאת מבחינת התקנים, ובמחינת אי פגיעה באטימות הממ"ד ? במידה וכן, כיצד ? האם יש מזגנים מיוחדים לממ"דים ? תודה !

רק לגבי 1

המון רעש, מעט קירור, בחלק מהדגמים - אם לא ברובם, צריך למצוא פתרון לצינור שמנקז את המים. לא שווה. לגבי 2 אשאל את בעלי, שמכיר את התקנים.

לגבי 2 - מזגן קטן לממ"ד יפגום באטימותו

כיוון שיש צורך לקדוח חור בקיר, זה אפשרי ובר ביצוע ועושים את זה, אבל לא בטיחותי. מזגן מרכזי (כך קוראים לזה?) הוא האופציה הכי בטוחה למיזוג כיוון שהמיזוג מגיע לממ"ד דרך צינור חיצוני לחדר. כה אמר המהנדס. או מאוורר תקרה.

georgeg

New member
"יפגום באטימותו" ?

אתה בטוח ? קראתי שאין שום בעיה לקדוח, בתנאי שאוטמים שוב לפי התקן ובעזרת החומרים הנדרשים.

איפה קראת? נשמח לקבל קישור

גם מהנדסי ביצוע מנוסים לומדים דברים חדשים

רוני1955

Active member
אתה מבלבל מושגים.

גם מזגן קטן, גם מזגן גדול וגם מזגן מרכזי צריכים את המעבר בקיר לטובת הצנרת. יש דרך מותרת לעשות את העבודה, ויש אישור של פיקוד העורף לנושא. כה אמר רוני. או מאוורר תקרה.

השתמשתי במונחים שלי

כדי לספר מה שבעלי, מהנדס בנין מנוסה, אמר. אני מניחה שהוא היה כותב אחרת, אבל אלה רוח הדברים. וכל אחד יפעל לפי הבנתו.

למעלה