מזגן וממד - האמת ?

מזגן וממד - האמת ?

ראיתי שנושא התקנת מזגן בממ"ד על בעבר, וכמיוון שהוא רלוונטי גם אלי, ניסיתי לעשות סדר בנושא. לאחר שהבנתי שפיקוד העורף מאשר להתקין מזגן בממ"ד גם בדירות שאינם בתהליך בניה (אלא בנות 5-10 שנים), פניתי לכל חברות המזגנים המוכרות, ושאלתי מה הפרוצדורה להתקנת מזגן עילי בממ"ד מהיבט אטימות הממ"ד. קיבלתי מגוון תשובות : 1. לאחר ההתקנה הממ"ד לעולם לא יהיה אטום יותר, לא משנה מה יעשו 2. ניתן להשתמש בחומרי אטימה מסויימים המבטיחים אטימה מוחלטת, בעלות על כ 500 ש"ח נוספים 3. קיימת ערכה למתקין הכוללת את כל הדרוש להתקנה ואטימת הממ"ד לאחר התקנת הממ"ד בעלות 1,600 ש"ח ברור לי שהעלות תהיה גבוהה מהתקנה רגילה, אין בעיה, לגיטימי, אבל מצד שני אני לא רוצה לשלם יותר מאשר הדרוש באמת לאטימה. מישהו יודע מה באמת דרוש ע"מ שלאחר ההתקנה, הממ"ד ישאר אטום לחלוטין ? האם באמת קיימת ערכת התקנה כזו שעלותה 1,600 ש"ח ? או אולי עלותה רק 500 ש"ח ? האם יש אולי קישור להנחיות מדוייקות יותר של פיקוד העורף ? אשמח לפרטים, מכיוון שכל חברה טוענת משהו אחר. תודה וסופ"ש מהנה.

חוה 1

New member
לנו יש מזגן בממ"ד.

הוא נמצא על התקרה ליד הדלת וזורק קור לתוך החדר. הממ"ד נשאר ממ"ד אבל אי אפשר לסגור את הדלת כשרוצים מזגן. אם לא רוצים מזגן הדלת נסגרת והממ"ד בטיחותי.

estee

New member
לנו יש מזגן- בממ"ד. הפתח נעשה ע"י הקבלן.החברה

שהתקינה את המזגן, שמה מן פתח עגול מיוחד. ציינה בפנינו שאם נצטרך להשתמש בו, יש להתקין את חזרה(בהברגה) את המכסה שהיה מותקן שם קודם. אמרו שזה תקני. החברה שהתקינה היא "מיזוג פלוס" אולי שווה להתייעץ איתם גם. לא זוכרת שנדרשתי לשלם תוספת כלשהי.

רוני1955

Active member
אפשר תמונה?

אם עוברת שם הצנרת של המזגן, איך אפשר לסגור חזרה את הפתח? נראה לי תמוה בלשון המעטה.

estee

New member
למה תמוה? זה מזגן מרכזי עם "שלוחה" לממ"ד. יש

כיסוי מיוחד, עגול, שניתן לפרוק ע"מ שיהיה אפשר במידת הצורך להתקין את המכסה התקני האוטם של פיקוד העורף.

רוני1955

Active member
איך עוברת הצנרת של המזגן?

האם במקום שבו היא עוברת צריך לסגור מכסה בזמן חרום?

estee

New member
אין צנרת. יש רק פתח דרכו יוצא האויר.אותו

חוסמים. זה לא מזגן עילי או רצפתי . להם יש צנרת חיצונית.עם מזגנים כאלה יכולה להתעורר בעיה. זה מיני מרכזי, פתח בממ"ד(כמו בכל חדר, רק שהפתח עגול, מותאם למכסה שניתן על פי תקן פיקוד העורף.

למעלה