מזגן בממ"ד

eitanir

New member
מזגן בממ"ד

אני מעוניין להתקין מזגן עילי קטן בממ"ד. (בניין שנבנה בשנת 2000) חיפוש בפורומים העלאה שע"פ התקנים הדבר מותר, רק חשוב שהמתקין יבצע את ההתקנות בהתאם להנחיות, ויאטום כנדרש. 1. האם אכן מותר לקדוח ולהתקין מזגן בקיר הממ"ד ע"פ הוראות הג"א ? 2. גם אם האטימה מושלמת, האם עצם הקידוח לא מחליש את קירות הממ"ד ? 3. האם יש צורך במתקין עם הסמכה מיוחדת ע"מ שיתקין בממ"ד ?

ys2000

New member
עזוב אותך משטויות

תזמין מתקין רגיל שיתקין לך את המזגן בדיקת הג"א כבר נעשתה וקיבלת אישור איכלוס לכן הממ"ד לא יבדק שנית. לא צריך איטום מיוחד ולא שטויות איטום וסגירה רגילים וזהו שלא ימציאו לך שטויות ולא ישאבו ממך כסף מיותר.

eitanir

New member
נראה לך שאכפת לי מהאישורים ? אכפת לי שהממ"ד

ישאר אטום.

טלטוש

New member
אם הממ"ד ישאר אטום

לכמה זמן אתה חושב שהחמצן בחדר יספיק לך ולמשפחתך? יום? שבוע? ממ"ד אטום לגמרי זה אומר שהחמצן בחדר לאט לאט אוזל אלא אם כן יש לך פילטרים מיוחדים לאויר בפתחים של הממ"ד - אצלי אין וזה גם לא חלק מהתקן. מה ששעיני מייתר לגמרי את הממ"דים בבתים הפרטיים. לגבי בתור ירושלמית שעוד הספיקה להשתמש במקלטים במלחמת יום הכיפורים - הממ"ד = למקלט ולא לאף ארוע חומ"ס אחר. אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני במידע אחר על חיוניות ונחיצות הממ"ד כחדר שהוא אטום לגמרי ללא פילטרים לאוויר נכנס.

eitanir

New member
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך...

את טוענת שהממ"דים בדירה אינם אטומטים לגמרי ?

טלטוש

New member
אם הם בנויים טוב הם אטומים לגמרי

ואז מסתכנים בחנק. ואם הם לא אטומים לגמרי הם לא עושים את מה שהמחוקק התכוון אליו.

avi5199

New member
בממד\חדר אטום לגמרי יש מספיק אויר

לכמה שעות ולכמות האנשים שיש במשפחה ממוצעת ... לא זוכר את המספרים אבל אני זוכר שבמלחמת המפרץ פירסמו אותם באיזו חוברת של הג"א. בנוסף הבעיה היא לא כמות החמצן , אלא כמות ה CO2 . אפשר להשאר בחדר אטום עד פי 2 או יותר זמן, אם יש מערכת שמפנה את ה CO2 מהאויר, ובעבר הציעו למכירה מערכות כאלה לחדרי האטומים. כמובן שאם מתקינים מערכת סינון אויר כמו "תיבת נוח" של "בית אל" וכ"ד אז אפשר להשאר בממד הרבה יותר זמן וגם בלי מסכות ...

טלטוש

New member
רק שאני אישית לא מכירה מישהו שקונה מסנן

כמובן שהבעיה היא החנקן שנוצר מתהליך הנשימה אבל את בית הספר סיימתי לפני 20 שנה ומי זוכר? מה שאני מנסה להגיד שחדר אטום על פי הוראות הג"א (או רח"ל כפי שזה נקרא היום) כשמו כן הוא אטום. מונע כניסה של אוויר מזוהם במידה של פיגוע לא קונוונציונלי. השאלות שלי למעשה הן: א. תוך כמה זמן אפשר לצאת החוצה מתוך החדר האטום במקרה של טרור לא קונוונציונלי? - אני חושבת שמדובר בשעות ארועות מאוד מאוד. ב. לכמה זמן מספיק החמצן באוויר ואני בכוונה מתייחסת לחמצן כי זה מה שהגוף שלנו צורך מתוך ה - CO2 שבאוויר. ג. תוך כמה זמן בהתחשב בזה שבחדר אטום יש משפחה ממוצעת בת 4 אנשים, האוויר בו מתחיל להיות דליל לנשימה, ורעיל? בקיצור למי שאין מערכת סינון, סיכויי ההשרדות שלנו מפיגוע מסוג זה, נמוכים. לי אישית אין מסנן כזה, ולכן אמרתי שאצלנו זה ישמש רק כמקלט, נדמה לי שבשדרות החדרים הללו הוכיחו את עצמם כעמידים ברוב הפעמים.

efratcn

New member
מערכת אל לחץ היא הפתרון המתאים

גם לא עולה יקר מדי (5000 ש"ח). אם הסכנה תמשיך אני בהחלט אשקול לרכוש אחת כזו ולו בשביל השקט הנפשי...

פיטנגו4

New member
אני קניתי

מערכת של "בית אל". עשי ניסוי: הכנסי עם כל בני משפחתך כולל הכלב/חתול לממ"ד. אטמי את הדלת והחלון. תוך 10 דקות תרגישו הרגשת מחנק איומה. תוסיפי לזה הרגשת לחץ אמיתית, שקורית כאשר זו אזעקת אמת... זה מקצר את הזמן שבו אפשר לנשום בנעימות.

avi5199

New member
במלמת המפרץ ישבנו בחדרים אטומים

ועם מסיכות, ונפלו טילים , וזה נמשך לפעמים המון זמן , עד שמצאו את הטיל ובדקו שהוא לא כימי וכ"ד... במצב שנופלים טילים במילא מרוב פחד את בקושי זוכרת שצריך לינשום, האדרנלין עולה...ואז המחנק לא כלכך מפריע...
אבל המערכת של "בית אל" מזיכרון מצויינת ואפשר לשבת בממד בלי מסיכות ונכנס אויר צח כל הזמן... אפשר לבקר במפעל בזיכרון יעקב (לשמוע קצת על קבוצת הגרמנים שמאמינים בציונות, ושמכה על חטא בגלל השואה, ולכן באו לישראל כדי להציל את היהודים מגאזים...) ולראות הדגמה של המערכת. מומלץ ! יש להם גם שמיכות פוך מצוינות, ולחם ופסטה טעימים (עם כשרות בד"ץ).

טלטוש

New member
רק בזכותכם, נכנסתי לאתר שלהם

אחרי שקראתי את הכל, זה חיזק את מה שחשבתי. מערכת כזו, או כדוגמתה חובה בכל ביית. נראה לי שעוד שנה אחרי שקצת נתאושש כלכלית מהבניה, נרכוש אותה

למעלה