הכנסה לקודקוד
ובכן, אומר שוב. אין לי בעיה עם הדיעה שלך על מו"ד. גם אין לי בעיה שתגיד שאני מתרגם גרוע, אגב, האגו שלי יחזיק מעמד ואני גם אשאל אם יש לך עצות לשיפור. יש לי בעיה עם תרבות הדיון שלך, זה הכל. אבל זה 'הכל' גדול: אתה לא קורא מה שכתוב מול העיניים שלך, ההגיון שבו אתה משתמש מדהים לפעמים במידת עקמומיותו, הזיכרון שלך סלקטיבי מאוד (לא תמיד, אבל לעיתים קרובות), ואתה מתקיף-מתקיף-מתקיף, כאילו אין שום דרך אחרת, רגועה יותר, להעביר דיעות ועמדות. אתה מתאכזר למי שמעז לנקוט בצידה של מו"ד, לחלוטין לא מסכים עם האפשרות שיש טעמים ששונים משלך ואומר שאלו פשוט אנשים טיפשים - אבל בכל זאת מתעקש שיכירו בטעם שלך - וגם כופה על אחרים להקשיב לדעתך בכך שאתה חודר לעצי הודעות שעוסקים במכניקה פשוטה, ומיד מתחיל לחתור תחתיה ולחשוף את הבפנוכו הפריך. ואם זה לא אתה, זאת מירטל (לדוגמת ה-"למה?" ש-Major mouse העלה באחת ההודעות כאן למעלה). ואל תגיד שאין קשר בין שניכם, כי אם הבנתי נכון מההודעות בפורום פה ושם אזי אתם לפחות זוג, אם לא נשואים, ורק הגיוני ומקובל עלי שתתמכו זה בדעתו של זה, ותנקטו בגישה זהה. ובנוסף לכל זה, במספר הודעות אתה מאשים אותי, אישית, בהמון דברים, החל מדיעה קדומה ועד לאג'נדה שהוסתרה בזדון. לא איכפת לי כרגע מהאנשים האחרים שסובלים מהשנינות המטובלת בגישה הקטלנית שלך - אני מדבר על הסיבה שהדיונים האלו אינם משמעותיים יותר עבורי אישית. ואחזור שוב, ושוב, ושוב, כל פעם מחדש: שחק מה שאתה רוצה, תגיד מה שאתה רוצה; צריך להראות לכל האנשים שמו"ד היא לא היחידה, צריך להסביר להם על המגבלות הברורות שלה (כן מירטל, היא פנטזיה גנרית פאור-גיימרית בגישה טקטית, אני אומר את זה בפה מלא ובלי בעיה - זה פשוט מה שהיא) ולחשוף אותם לשיטות אחרות (גם ק20 אחרות, אגב, שלחלקן יש תכונות שונות בעליל ממו"ד); אני מאמין שכל זה נכון וחשוב. אבל השיטה שלך לעשות זאת שגויה, בלשון המעטה. נ.ב. אני לא חושב שיש לי דיעות קדומות על מו"ד, אבל לדעתי אתה מניח את זה בשוגג ללא הפסק. אני עושה לך את הכבוד ומאמין לך כשאתה אומר שאתה חסר דיעות קדומות לשיטה, אני גם קורא כל הודעה שוב ושוב, אפילו כשהיא נראית לי מלאה בדיעות קדומות, כדי לעקוף את הניסוחים האכזריים והמיותרים שלך ולגלות את הטיעון האמיתי (יוצא דופן הוא כשאני מלא בכעס, כי מה לעשות, גם אני רק בן אדם). בדיונים בינינו אני עושה מאמץ בשבילך, כי אני חושב שזה מגיע לך, כאדם איתו אני מנהל שיחה רצינית - אפילו שזה קשה. אבל ככל שעובר הזמן, אני פחות ופחות מבין *למה* להתאמץ, למה בכלל לנסות. למה להיכנס לדיונים האלה מראש? זה נראה שאתה כל הזמן חוזר לנקודת ההתחלה, כל הזמן מקלל ומגדף, את... כולם, בעצם. כבר אמרתי שלדעתי הגישה שלך ושל מירטל שגויה כל כך, עד שהיא מפילה את עצמה שוב ושוב. אז למה להיכנס לדיון ולהגן על מו"ד? למה, אם כל מה שתעשו יהיה לקרוא לי בשמות, להסתכל עלי כעל אידיוט שאינו יודע על מה הוא מדבר ולא צריך להתייחס כבוד מינימלי? למה לעשות את זה אם בכל מקרה אף אחד לא מקשיב לך כשאתה צועק? (ושים לב שהפעמים שבהן כן הצלחת לפתוח את דעתם של אנשים לשיטות אחרות - ספציפית סטורמברינגר - היו בהודעות רגילות, מחוץ ל-"דיונים" כביכול על מו"ד). נ.ב. נוסף אני שמח שהצעת להריץ משחק סטורמברינגר, והייתי בא אם הייתי חושב שזה ריאלי מבחינת הזמן שלי. אבל זה לא, וזה לא המשחק היחיד שהייתי צריך לפסול - מבין צוות גרגויל מנסים לארגן משחק של "אני הורג כלכלבים בשביל השטן", למשל, וגם לזה לא יכולתי לבוא. אין לי זמן אפילו ל-BESM שהייתי רוצה לשחק, או למערכת ה-GURPS או ה-Mage שהייתי רוצה להריץ.