מו"ד - דווקא כן

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

מירטל

New member
הייתי שואלת:

אם זה כל כך פשוט, מדוע דווקא מנהל הפורום טרח לפתוח על זה הודעה ראשית ולכתוב על זה כל כך הרבה.

מירטל

New member
ננסק, השאלה הזו הופנתה לDDN

אני חושבת שהוא יכול לענות עליה.

major mouse

New member
אם את רוצה תגובה רק מ DDN

תשתמשי במסרים הפרטיים. אחרת... זהו פורום, וזכותו של כל אחד לדחוף את האף הגדול והחטטני שלו לכל פינה.

major mouse

New member
לי אולי לא אבל לננסק כן

האם מפלים אותי לרעה או לטובה, עוד לא החלטתי. שתי הודעות במעלה העץ את פירסמת הודעה שבתרגום חופשי אומרת - לא שאלתי אותך, אז על תענה. דרך אגב 1 - השאלה המקורית שלך לא מופנית ל DDN אלא לקהל הרחב : >>הייתי שואלת: >>אם זה כל כך פשוט, מדוע דווקא מנהל הפורום טרח לפתוח על זה הודעה ראשית ולכתוב על זה כל כך הרבה דרך אגב 2 - לא הגבתי על ההודעה שלך מיד מפני שרציתי לא להשמע עויין יותר מדי, סתם עצה.

מירטל

New member
אני לא מפריעה לננסק,או לכל גובלין

אחר כזה נוגע לדיונים, אני רק מנסה להתעלם מהם, הסיבה היחידה שעניתי לו בפתיל הזה הייתה בכדי להדגיש למי כוונה השאלה - במילים אחרות, עניתי פחות לננסק ויותר לDDN. אגב, חוץ מהערות אישיות לא נחמדות, יש לך עוד מה להגיד בנושא?

major mouse

New member
לא נחמדות ?!

הגר בבית זכוכית וכל השטויות האלה. אני את דעתי על מו"ד כתבתי לא פעם ולא פעמיים ובניגוד אליך ולחבריך לקמפיין 'מו"ד הוא הרשע המוחלט' אני לא חושב שיש סיבה לפרסם זאת שוב. את ממש אוהבת להסיק מסקנות תלושות?, האם זה תחביב או סתם כדי להציק?. לא דיברתי על ננסק בתור גובלין מרושע שמנסה להשתלט על צעירי העולם בעזרת תרגומים למו"ד ופרסום הודעות בפורום תפוז... עכשיו כשאני חושב על זה. הלאה מו"ד !!! מוות לגובלינים !!! לשרוף את המדריך ללוחמה !!! אבל מספיק עם הערות אישיות לא נחמדות. מו"ד היא שיטה למשחק תפקידים לא ריאלי בעולם הפנטזיה הנוסחתית, אני מסכים. אני לא מסכים שפנטזיה נוסחתית היא ספרים שנכתבו על ידי אנשים שלא יודעים לכתוב עבור אנאלפתים כמוני (אני יודע שלא את כתבת את זה), לפעמים אני מעדיף לשחק בעולם בו ישנם תיכוניסטים צפון אמריאים מחופשים למחבקי עצים מלחכי פרחים שנלחמים בסוכני ביטוח גוצים ומזוקנים שאוהבים לחיות בכוכים ולהתרחץ פעם בעשור ושבזמנם הפרטי קופצים מגורדי שחקים רק כדי לשרוד זאת. למזלי ישנם עוד כמה אנשים שאוהבים לשחק כך אחרת הייתי משחק עם עצמי כל הזמן (נושא לפורום משחקי תפקידים למבוגרים).

מירטל

New member
פעם שלישית גלידה.

אני לא הבלש חסר הבית, ואל תכניס לי מילים לפה. נמשיך הלאה : סוף סוף אנחנו ממשיכים - מו"ד היא שיטת משחק תפקידים לא ריאלית בעולם הפנטזיה הנוסחאתית - לפחות על זה אנחנו מסכימים ( וגם כל שאר חכמי מו"ד למינהם, גם אם הם בחיים לא יודו בזה), עכשיו, מה קורה עם אילו שאינם רוצים לשחק בעולם הזה או רוצים לשחק משהו יותר ריאלי?

major mouse

New member
שוקולד וניל בשבילי

לא הכנסתי לפיך אפילו לא אות שלא לדבר על מילים, אם תטרחי לקרוא את ההודעה שלי תשימי לב שהוספתי הערה : >>...(אני יודע שלא את כתבת את זה),... אבל הבה נמשיך הלאה : אני חושב שלשחק ערפדים זה דבר מטומטם לחלוטין (לא באמת) ואני גם חושב שהשיטה של הזאב הלבן היא גרועה (באמת) ובכל זאת את לא תראי אותי מתלונן על כך בכל או אפילו בפתיל אחד שמדבר על אקזלטד או ספר אחר מבית הזאב. יתרה מזאת אני לא אסלף שמות כמו הזאב הלבקן או עולם האפלייה רק כדי להביע את זלזולי בחברה ובמוצריה. אני נהנה לשחק במרוץ צללים (זה היה מזמן אבל אני עדיין מתגעגע), בשחר האדמה (למרות מה שכולם אומרים), קראתי את קריאתו של קת'הולו ונורא אהבתי את המכניקה (למען האמת הכנתי גרסה של מלחמת הכוכבים המבוססת על השיטה) ובעוד מגוון רחב של שיטות ועולמות (עולם השמשות הדועכות, פיוז'ן, מלחמת הכוכבים ווורקראפט ק20, מו"ד 2,3,3.5 ועוד הרבה) על רובם יש לי דעה כלשהיא - לפעמים שלילית ולפעמים חיובית. אני מאמין שאם אין לך משהו חיובי (לא טוב או בעד) לומר בקשר למשהו אל תטרח לומר אותו. מנסיוני הצנוע בכל שיטה יש צד חיובי - מהמשתמע ממך ומהבלש (שבצירוף מיקרים מוזר אתם מכירים, משחקים ומהווים את הבסיס לרוב הוויכוחים [ולא דיונים] בפורום הזה) אין בשיטה שום פן חיובי. - נכון שלא כיף שמאשימים אותך בקנוניות מטופשות ?. אני מציג בפנייך אתגר - תגיבי להודעה הזאת בשתי הודעות משלך ובאחת מהן תכתבי רק את הפן חיובי במו"ד לפי דעתך. ועכשיו למשהו ממש לא שלילי : הבלש הציע להריץ לנו משחק הדגמה של אבי-סער ואני ודני היינו שניים מהאנשים שקפצו מייד על המציאה, אני אוהב להתנסות בדברים חדשים ואני בטוח שלשיטה של כאוסיום יש הרבה מה להציע לפי מה שקראתי מקת'הולו ואני אשמח מאוד לראותך שם. אני לא רוצה להתווכח, אבל אני כן רוצה לראות דברים מנקודת ההשקפה שלכם וללמוד מכך ומקווה להמשיך את הדיון באופן יותר חיובי.

מירטל

New member
זה לא טוב אתה יודע?

אולי בגלל אנשים כמוך הפורום הזה נראה כשהגעתי אליו כמו "פורום מו"ד : בואו הציגו את כל הסטטיסטיקות של הדברים שהמצאתם!", בלי דיון רציני על שיטות, בלי הרבה דיון רציני על משחקי תפקידי ם- אפילו דני חשב שצריך לפנות את התואר משחקי תפקידים לטובת פורום מו"ד. אולי תתחיל לכתוב לא רק מה שטוב בשיטות, אלא גם מה אפשר לשפר? אולי תרשה לעצמך גם משחקי מילים? תאמין לי, אלה שיקחו כל כך אישי את העלבונות של מחששי הקוף ועולם האפלייה ( אהבתי! אתה צריך לעשות את זה יותר!), אלה שיעלבו נורא מזה - שילכו לקרוא את הספר החדש של מכשפי החוף - כתוב בצורה יבשה, חסרת חוש הומור ומתאימה בדיוק לקהל היעד שלה - עורכי דין ואנשים שיתווכחו במשך שעות על האם לחש שלוקח אחד עשרה שניות להטיל אותו מתחיל לפעול בסיבוב השני הוא השלישי של הקרב. בפורום אמורים להיות דיונים, וכן, גם וויכוחים, בשביל מה יש פורום ? בשביל להלחליף דיעות ולשמוע דיעות אחרות או בשביל לשמוע את מה שאתה כבר חושב? או את מה שאתה לגמרי לא מסכים איתו ולסתום את הפה? ואני אקח את האתגר שלך -בתנאי אחד - לפני כמה שבועות זרקתי אתגר בפורום הזה - בניית דמויות בשיטות שונות, ניהאו היתה הראשונה שהציגה את הדמות שלה. למרבה הצער, מי שהתנדב לייצג את ק20 ומו"ד הוא שחקן די מתחיל בשיטה, שכרגע בכלל לא נגיש לפורום. אני אגיב לזה, אתה תמצא לי מישהו שקצת יותר מתמחה בשיטה בכדי לכתוב את ניהאו, עשינו עסק?

major mouse

New member
יותר מדי מטוב הופך לרע

אני מסכים לחלוטין שדיונים על שיטות, עולמות ודברים אחרים ולא רק משחקי תפקידים עוזרים לפורום לגדול, אני לא מסכים שכשהגעת הפורום נראה כמו פורם מו"ד ועכשיו הוא פורום משחקי תפקידים - בפורום הזה יש דגש רב על משחקי תפקידים ולא על קהילת שחקני תפקידים בניגוד לפורומים אחרים, כאן כל אחד יכול להביע את עצמו ויכול לצפות לתגובות הוגנות, ישנם ילדים שכל עולמם המשחקי מורכב מהרחבות למו"ד ומיצירת מקצועות יוקרה למינהם וישנם אנשים שיכולים ללמד אותי המון על מו"ד בפרט ושיטות אחרות בכלל שנוהגים להתפלמס איתכם על מה ולמה במו"ד. הדבר שהכי חשוב לי בפורום זה ומה שמייחד אותו מפורומים לא מעטים בבארץ ובעולם בנושא זה הוא העדר הסנוביות והגיבוי של הותיקים מול החדשים ולכן אני חושב שלא - כאן לא סוקלים כל אחד שלא מסכים עם דעותינו (השונות ומגוונות) וכאן כן מעודדים דיונים ומדי פעם איזו תגרה מילולית כדי לתבל את האווירה. אני ממליץ לך לקרוא את ארכיון הפורום ולשים לב למשתתפים הותיקים והקבועים כאן שבהחלט תורממים לדיונים גם ללא ויכוחים שיורדים לפסים אישיים. מבחינת העלבונות ומשחקי המילים - אולי זה משעשע ונחמד, אבל כשהשיחה מתדרדרת לפסים קצת יותר מעליבים ישנה תכונה הנקראת טאקט ששימוש בה יכול למנוע את החמרת המצב. האתגר - אני לא מומחה גדול ברוב השיטות שיצא לי לפגוש ובייחוד לא במו"ד שגם אני לא ממש משתגע עליה וכך גם חברי, אנחנו מעדיפים לשנות מדי פעם את האווירה והמכניקה כדי לא לעמוד במקום ולהתקבע יותר מדי. אני יכול לבקש במעמד זה מננסק או גיל שאני לא מכיר באופן אישי אבל יודע שהם שועלים ותיקים בתחום המו"ד לנסות זאת. מבחינת הידע שלי אני חושב שהדמות של ניהאו יכולה לבוא לידי ביטוי באקזלטד שגם בה שיחקתי אבל אני לא ממש מומחה בה.

מירטל

New member
בבקשה.

אני אחזור על זה שוב ושוב ושוב - אם מישהו חש נפגע מזה שחברת משחקי התפקידים החביבה עליו, או הדמות החביבה עליו נקטלת או נלעגת, זה לדעתי הסימן שהוא צריך "ללכת ולמצוא לעצמו חיים" - זו בסך הכל חברה, זה בסך הכל משחק, ואם אני מצליחה לפגוע במשהו ע"י ביקורת של דמות שהוא כתב או על ידי שיבוש שם החברה, אז חמודי, משהו לא בסדר איתו, התפיסה של " אני לא אבקר, אלעג, אגיד מילה רעה על חברת משחקי התפקידים החביבה על מישהו כי הוא עלול להפגע מזה" היא הדרך הכי טובה להמנע מוויכוחים או מדיונים בכלל. תרשה לי, אם אנחנו כבר עוברים על ארכיון הפורום הזה, להזכיר לך שאני קוראת/כותבת בפורום הזה בהפסקות אי שם משנת 2002, אל תשלח אותי לארכיונים
בקשר לאתגר- אף גובלין לא קפץ להגן על שיטת הדגל שלהם, ואני אכבד את ההחלטה שלהם אז ולא אבקש מהם פעם שניה ( למרות שאני לא אהיה בעלת טאקט ואציין למה נראה לי שהם לא היו מוכנים להיכנס להאתגר הזה : הם מ - פ - ח - ד - י - ם!), אבל אם "כולם" כמו שכמה אנשים מנסים להציג את זה כאן, משחקים במו"ד, אני בטוחה שתוכל למצוא מישהו שמכיר את השיטה באותה רמה, לא?

major mouse

New member
אין בעד מה

אין צורך לחזור על הנושא שוב ושוב ושוב ו... הרעיון הוא שאם אתה מזלזל במשהו ולועג לו אתה לא ממש מנסה להעביר ביקורת בונה. אבקש את סליחתך - פשוט חשבתי לרענן את זכרונך, אני יודע שאני עושה זאת מדי פעם ונבירה בארכיון היא דרך טובה לעשות זאת. גובלינים - עצם השיוך אותם לקבוצה אחת בכל אזכור שלהם הופך אותם למין חבורה של אנשים ללא כל זהות, אחלה אויב. אני דיברתי על גיל וננסק בתור גיל וננסק ולא בתור המפעילים של התעשיה הגובלינית (דרך אגב - מה קורה עם האתר הוא דיי יבש לאחרונה וחבל) או בתור מופעלי מכשפי החוף הזוממים להשתלט על מוחותינו בצורת מגדיר המפלצות או משהו כזה. אני חושב שהם פשוט אנשים עסוקים וקשה לי להאמין שהם מפחדים מכל אלא אם כן יש עונש למי שלא מצליח. (יש ?) אף אחד לא ניסה להציג את זה בצורה ש"כולם" משחקים במו"ד אבל כמעט כולם שיחקו בה - אני שיחקתי, מה איתך?, האם גם את חלק מ"כולם"?, האם גם לך יש מרכאות? כל זאת ועוד בפרק הבא נ.ב מחכה להודעה חיובית על מו"ד. בבקשה?

מירטל

New member
נקודת מבט.

למה אני אנסה להעביר ביקורת בונה על חברת משחקי תפקידים שמעולם לא תקרא אותה? ולחלופין, אם כל ביקורת שלי על דמות נקראת כמשהו מזלזל ולועג, למה לי בכלל לכתוב אותה? בקשר לגובלינים, זה סיפור ארוך שלא יסופר כאן, אבל לדעתי הם הרוויחו ביושר את היחס הזה, ואני בספק אם אתה יכול לשנות את זה. אין עונש או גמול למי שמצליח - הרעיון הוא לבחון שיטות ולא אנשים ( ולכן, כמו שאמרתי, אני מעדיפה את עורכי הדין של השיטה ולא מתחילים) - איזו שיטה תוכל לבנות דמות הכי קרובה לניהאו ? איזה שיטה תהיה הכי גמישה בהגדרות הדמויות ותתן לך טווח נרחב יותר? מו"ד ? שיחקתי שנים, במהדורות ישנות ושלחתי מכתבים נזעמים לוויז על זה שהם היללו דיטות אחרות וירדו על מוד"מ בזמן שלא הייתה אלטרנטיבה. אני בהחלט הייתי חלק מכולם. יותר מעשר שנים אחר כך... אתה מתאר לעצמך שדברים משתנים,שיחקתי פעם אחד במו"ד 3 ( אני לא מחשיבה משחקי מחשב
) וזה בהחלט הספיק לי, תודה.

major mouse

New member
להטיל אשמות לכל עבר

זה מנהג מגונה. למה לטרוח ולהעביר ביקורת בונה? מפני שהביקורת לא מופנית למכשפים אלא לצורך הדיון ויותר נעים להתדיין ברוח טוהב גם אם אין הסכמה. יצא לי לשחק עם מנחים גרועים ויצא לי לשחק עם יותר טובים, בתור שחקן השיטה פחות משנה לי והעולם והאווירה הרבה יותר מעניינים אותי, בתור מנחה אני מעדיף מכניקה שתעזור לי להעביר את המסר לשאר השחקנים ושלא תצרום לי יותר מדי. במשחקים שלי לחוקים יש עדיפות די נמוכה אבל הם בדרך כלל לא נעקפים והם כן נאכפים. בקשר ליצירת דמויות - מנסיוני הדל אני יכול רק להצביע על העובדה שאף דמות לא יצאה כמו שתיכננתי אותה ושום מכניקה לא יכולה להתחרות עם מה שהולך לי בקופסא, אין דרך ליישם את הדמיון על נייר או מחשב בלי לאבד אחוזים מסויימים בתהליך כמו בכל המרה אחרת בטבע. מה שאת צריכה - זה משחק מו"ד טוב, למצוא מנחה שנוח לך איתן ולשחק איתן בשיטה הבעייתית, מנחה שיראה לך כמה שוליים כל החוליים בשיטה ואיך אפשר לשחק ולהנות ממה שהשיטה כן מציעה. בקשר לעימות שלך עם הגובלינים כמו שאת קוראת להם או גיל,ננסק ופרנהיט כמו שאני מעדיף להתייחס אליהם - אני מעדיף שלא להתעמק בכך ולמנוע מעצמי את המכות שאסבול משני הצדדים.

מירטל

New member
קל לבקר אנשים אחרים.

לקבל אחת זה קצת יותר קשה - אתה מודע לעובדה שמה שזה מה שאתה עושה מתחילת הפתיל הזה ? אני לא משחקת ע"פ שיטות, אני משחקת במשחק, ושיחקתי במספיק משחקי מו"ד בשביל לדעת שעבורי, אם אני רוצה יותר מזחילה במבוך משחק טוב שהחל במו"ד יגמר מהר מאוד במשחק פריפורם - פשוט בגלל שחוקי מו"ד או לא טובים לסיטואציות שאני משחקת איתן, או בגלל שהם לגמרי לא מכירים את המצב הזה. אני משחקת בכדי להינות - למה שאני אנסה לעשות שמיניות באוויר בכדי לשחק בשיטה שאני לא אוהבת ולא מעריכה? כדי לתת סיכוי לשיטה הזו? למה?

Nihau

New member
ואשריך שטוב לך

לפי מה שסיפרת עד כה נראה כי רוב המשחקים שלך הם משחקי יחיד- 1 על 1 עם השה"מ וזהו. מו"ד לפי מה שאת בעצמך טענת אכן מכוונת יותר כשיטת משחק לקבוצות. אישית גם אני מצדדת יותר בחופשיטה במשחקי יחיד. חלק יפה מהבנייה הלא הגיונית אך פשוטה מאוד של מו"ד סובב את הרעיון שצריך איזון כוחות בין דמויות באותה הדרגה. יש לרעיון הזה יתרונות וחסרונות שלא אכנס אליהם כרגע. לגבי שאר הסיטואציות שמו"ד לא מכסה- אני לא כל כך מבינה למה זה חייב להיות בעיה- דווקא בכל התחומים שמו"ד לא מכסה סוף סוף יש חופש פעולה מלא ללא חוקים פרטניים ובעייתיים - השה"מ מחליט מה המספר שאותו צריך לעבור כדי להצליח וכמו בחופשיטה הוא לוקח את כל הפרמטרים בחשבון בשכלול המספר הזה- הכי פשוט שיש. אפילו לא דורש מהשחקן מתמטיקה פשוטה של חיבור וחיסור. למה לתת לשיטה סיכוי?- סתם כי היא בסיס מוכר וקל למצוא בה את המכנה המשותף הנמוך ביותר. זו הסיבה למה אני משה"מת בשיטה הזו- כל השחקניות והשחקנים שלי הגיעו קומפלט עם היכרות עם הספרים והשיטה והחלטנו שלמען הטעם הטוב אני אמנע מחופשיטה ואתן להם משהו מוכר להשען עליו והרגשה שהדמות שלהם היא לא פחות שלהם משלי- בדיוק כמו הסיבה למה צ'וקובו היא חיה כל כך מוערכת בפיינל פנטזי- כי נותנים לך יכולת לפתח אותה לכיוונים שאת מחליטה עליהם= שליטה מוחלטת בתוך גבולות ברורים ונוחים לעבוד איתם. לא כולם יכולים לעבוד בוואקום של חופש מוחלט- חלק מאיתנו צריכים לפחות שש וכוח משיכה עם עדיפות לכוכב לכת וכמה חוקי פיסיקה פשוטים ואמינים.

מירטל

New member
רוב המערכות שלי הן 1 על 1

אני גאה לומר שבמשחקי יחיד יש לי רקע קצת יותר נרחב - שכולל כמעט כל מהדורה של מו"ד - חוץ ממהדורה 3.5 (כן, שיחקתי במהדורה השלישית). באיזור שמו"ד אינה מכסה - יחסים בין אנושיים, תפקוד בתנאים שאינם דווקא תנאי קרב, דווקא שם אני צריכה את השיטה, מי לעזאזל צריך קרבות? הייתי רוצה קרבות ומכות עם מפלצות יש לי משחק מחשב מדהים, שממציא כל פעם מבוך חדש עם אתגרים לבחירתי, תאמיני לי - אם אני רוצה משחק כמו שמו"ד, עם כל החוקים שלו, יכול להציע לי, אני לא צריכה מנחה שיעבוד על זה שעות או כל דבר אחר - משחק תפקידים בשביל הוא כמעט חסר קרבות, אבל מלא באתגרים בין אנושיים - האם אני אגלה מה מטרתו של האידיוט שמסתובב אחרי? האם הבחור שמנסה למכור לי את הספרים משקר או אומר אמת? האם אפשר לסגור עסקה עם הבחור הזה או לא? הקטע הזה כל כך חסר בחוקים, כך שיש לי שתי אפשרויות - או לעשות כמו במו"ד ולהפוך את כל הקטע הזה של משחק תפקידים לגילגול קושי, או לשחק אותו כפי שאת תשחקי אותו - חופשיטה. אבל אם הייתי רוצה לשחק בלי שיטה, הייתי משחקת בלי שיטה, את רוצה לפתוח דיון למה? בבקשה, לא פה, בכל אופן. אבל תשימי לב למה את מנחה במו"ד - כי כולם מכירים אותה. ואם כולם היו מכירים את פריפורם?

DDN

New member
מסכים.

מו"ד באמת לא מכסה את השטח הזה. אבל האם שיטה אחרת כן? ואם כן, הייתי רוצה לדעת איך. אני מצאתי את זה נוח למשחק ללא שיטה. LARP IT אם תרצי. אני לא אוהב להפקיר החלטות ודיעות של דמויות (גם דב"שים) לגלגולי קוביה.

למעלה