מו"ד במסנג'ר

megamad

New member
מו"ד במסנג'ר

לכל חברי הפורום המכובדים שלום רב, לפני זמן רב פירסמתי כבר הודעה בנושא ומאז שחכתי מזה, אבל עכשיו שוב פעם מתחשק לי לשחק קצת מו"ד. הבעיה: אני גר במקום די נידח והקבוצה היחידה שם מורכבת מחבר'ה צעירים ממני בכמה שנים ואני מרגיש שזה לא מתאים לי. האם מישהו כאן מכיר קבוצה רצינית שמשחקת מו"ד במסנג'ר? (אני מודע בהחלט לעובדה שזה לא תחליף רציני למשחק 'אמיתי' אך לצערי זה כל מה שאני מסוגל לעשות כרגע) ואולי יש כאן כמה שחקנים שירצו להקים קבוצה חדשה? תודה רבה

DDN

New member
מתאים לי לנסות משהו כזה.

חסר לי להיות שחקן, אתה מנחה?

BluePrint

New member
רק מו"ד? אולי ICQ?

הנה, יש לך 2 מעוניינים. וכידוע: three is a crowd.
"do you think it'll work?" "it'll take a miracle"​

ASP zone

New member
מיקרוסופט קנו אותו

אז כן הוא יותר טוב מICQ בד"כ... אבל שניהן תוכנות נאציות.

BluePrint

New member
Micro$oft קנו את מה?

את MSN Messanger? ממי? מעצמם? Messanger טוב יותר מICQ, מאותה סיבה שInternet Exploder טוב יותר מNetscape Navigator.

DDN

New member
מה קשור?

מסנג'ר זו תוכנה שעם כל גירסה שלה משפרת דברים. ICQ, מאז גירסה 2003 אלפא רק מתדרדרת. גירסה 4 תקעה לי את המחשב, נראתה מצועצעת להחריד, שלא נדבר על גירסה 5 שגורמת לי להקיא. נטסקייפ נביגייטור מתה בגלל השילוב של IE במערכת ההפעלה חלונות.

BluePrint

New member
הנה, הרגע הסברת.

אני באמת משתמש בICQ2003a (שזו גרסאת beta, ה"a" היא במקום תת גרסה ממוספרת) ולא צריך יותר. ואת ההקבלה שלי לIE-NN הבנת. וסתם שאלה טפשית: Messanger באמת משתפרת עם כל גרסה, או שרק מתווספים לה אפשרויות נוספות? (אם אני לא טועה, Micro$oft היא בין חברות התוכנה היחידות שצריכות לשפר את הגרסה הקודמת, במקום רק להמציא תוספים)

DDN

New member
מסנג'ר באמת משתפרת.

האמוטיקונים חמודים יותר, יכולת הצ'אט פשוטה יותר. התמיכה בשיחות וידאו/אודיו טובות יותר, ובגירסה 7 הוסיפו את האופציה המעצבנת של "נדנוד". בנוגע לדפדפנים, קשה להרים היום דפדפן מסחרי, כשIE הוא חינמי, וגם הדפדפן הטוב בשוק - מוזילה פיירפוקס הוא חינמי.

BluePrint

New member
הא הא!

ושוב אתה מסביר את טענתי. כמו שIE דחק את רגליו של Navigator, כך Messanger דחק את רגליו של ICQ. (מגיע מובנה במערכת ההפעלה) תוסיף לזה גב כלכלי חזק, ויחסי ציבור שהופכים כל תיקון אבטחה להתהדרות ביכולת חדשה, והרי לך תוכנה "טוב יותר". כל מה שMessanger עושה, ICQ עושה גם, ובטח עשה זאת קודם. ההבדל הוא: שברירת המחדל של Messanger היא "fully loaded", וברירת המחדל של ICQ היא "trim&slim". (הכוונה היא כמובן עד לגרסאת 2003, שלאחריה AOL ניסו לחקות את Micro$oft) אבל כל זה כמובן לא משנה, למי שמשתמש בGoogle Talk, או Trillian בעל הגישה לכל הרשתות והצפנת 128bit.

DDN

New member
לא לא.

הWINDOWS MESSENGER שמגיע עם מערכת ההפעלה הוא פיכסה פויה. אני מתכוון לMSN MESSENGER (מצד שני, גם MSN זה מיקרוסופט) כל מה שמסנג'ר עושה היום, גם ICQ עושה וגם עשה, הקטע שזה הפוך. אם פעם ICQ היה תוכנה קלה וחביבה, היום הוא מכביד על המערכת והמסנג'ר הוא הקל והחביב. תראה, זה אומר משהו שאנשים עדיין משתמשים בICQ2003A אבל מרגישים בטוחים לשדרג למסנג'ר 7. ד.א, האמוטיקונים המונפשים זה משהו שיש רק למסנג'ר. כרגע.

BluePrint

New member
"simplify, simplify, simplify"

מה שמגיע עם חלונות מתחבר לרשת Messenger, ומשתדרג בלחיצת כפתור. Micro$oft עדיין מנצחים, כיוון שזה קל יותר מלהוריד ולהתקין תוכנה אחרת. (פרצופים מונפשים, בדיוק מה שחסר לי)

אפשר גם ICQ

אני מניח שאני יכול להיות שה"מ... למרות שאישית אני אוהב יותר להיות שחקן. לצערי השיטה היחידה שאני יודע לשחק היא מו"ד, יש לכם משהו יותר טוב?

BluePrint

New member
אפשר גם חדר שיחה עצמאי.

-יש חדר שיחה לכל פורום, כאן בתפוז. -אני מכיר חדר שיחה בJAVA עם מגלגל קוביות מובנה. -יש תסריטי תוכנה לIRC. -ופעם היתה תוכנת יעודית למשחקי D&D של אתר WebRPG. (סביר להניח שעדיין יש) בעניין שיטה, אין לי משהוא טוב יותר, אבל חשבתי להציע לנסות את מערכת החוקים שהרכבתי לעצמי, שהדרך היחידה להגדיר אותה זה במילים Open Source. אלו חוקים שמאפשרים (בתאוריה) לשחק ברמת מופשטת מאד, וגם להגיע לפרוט עמוק יותר מD&D. (אפילו לעלות ברמת המורכבות תוך כדי משחק, בדרך שתראה טבעית לחלוטין)

megamad

New member
נשמע מעניין השיטה

האם יש אפשרות שתוכל איכשהוא ללמד אותי אותה? (למעשה אני בעצמי עובד על שיטה פתוחה למדי גם כן, אך היא רחוקה מלהיות מוכנה). ושוב, כל מי שמעוניין שישלח לי הודעה באי מייל [email protected] ונוכל לסגור פרטים על העניין, כרגע, מלבד המעוניינים מכאן יש לי עוד חבר שמעוניין.

BluePrint

New member
וזה טוב, או לא?

החוקים לא צריכים להיות מעניינים, הם צריכים להיות מובנים וקלים. אשלח לך את מה שכתבתי (אני מזהיר מראש, זה כתוב כמו הוראות הפעלה למכשיר חשמלי), ותוכל להתחיל לשאול אותי איך ולמה. מסקנה מנסיון קצר עם ניאהו: קל יותר ללמוד את החוקים ע"י יצירת דמות.

megamad

New member
ישי ריבלין= המשתמש של אחי הגדול...

השתמשתי בטעות במשתמש שלו, בכל מקרה, מי שנעוניין בבקשה שיפנה אלי באי מייל- [email protected] ונראה, אולי באמת נצליח לארגן משהו.

נבט כהן

New member
Code of Unaris

איך שהוא אני חושב שזאת לא הפעם הראשונה שאני מפרסם את הקוד של אונאריס, אבל מילא. מדובר בספר-רשת חינמי שנועד בדיוק לזה- משחקי צ'אט. הסגנון הוא פנטזיה גבוהה עם קצת מסע בזמן (לא ברמה של מו"ד, אבל עדיין- הדמויות משחקות את הטובים שבטובים.) כדאי לך לחפש אותו, הוא חינמי על הרשת ואני בטוח שתהנה ממנו. בברכה לבבית, הנבט חסר הזמן

megamad

New member
אוקיי, אז אנחנו כבר שלושה שחקנים

בינתיים זה DDN, פיינקילר ואנוכי. פיינקילר, האם תוכל להיות שה"ם? אני מניח שגם אני יכול, אבל אני מעדיף להיות שחקן (למרות שאני מניח שאוכל להיות שניהם בו זמנית). בינתיים זה נראה שהשיטה תהיה מו"ד 3, התוכנה כנראה תהיה מסנג'ר (בעקבות הדעות השליליות מאוד כאן על ICQ ממנו גם אני לא מתלהב). יכול להיות שגם חבר שלי ישתתף, אם כך אנחנו ארבעה, וזה מספר מצויין, בינתיים עדיף שכל אחד יכין לעצמו דמות (ואני כבר מודיע מראש שאני הגמד הלוחם
!), קדימה לעבודה!

למעלה