מות האלים

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
מות האלים

אנחנו הרגנו אותם , ואנחנו ביכינו אותם מגועלים בדם . שחכנו שכול דבר הוא לא יחיד . אנחנו , היא החברה , אחד אחד , החברה לא יחידה , היא אדם , וכול אחד מאיתנו הוא מחשבה שונה מאותו מקור . לכול אחד מספיק כוח להרוג את האלים , וכולנו הרגנו וביכינו שזה חזר אלינו . ואם לא הינו הורגים היו אלו אלי הצנזורה שישלטו בנו . כי טבענו מאדם להזיק ולבכות , לא להיות מסוגלים לרסם , כי האגו שלו , החור השחור הגוש השמנוני המכוער הזה צועק , הוא רוצה לפגוע , הוא מלא ברשע האמיתי , לא אדישות היא הרשע , אלה התעווווה לקיום אישי . ואנחנו , אל לנו להרוג עוד אלים .הרגנו די . ומאיפה הדמעות לפעם הבאה . הצדק השיוין , האהבה , כולם מתו , נשארו שני אלים ,. האחד ישיש חסר כול כוח , רופס , נפול , טיפש , עיור , הוא האדם . והשני הוא אל המציאות , לא מלא ציניות והומר שחור כמו שרובנו נבחר לראות , הוא הצדק , הרקיר שמחזיר לנו את הכדור , והיריקה שלנו . והצדק כמו שהתפללנו , שענגנו בלילות , איזה צדק זה הוא , תענוגות חופשי ופח זבל בלי תשלום לישן ? .

ד.יום

New member
מה????????!!!!!?????????

זה שניחנת בכשרון ספרותי, והנך יכול לכתוב יפה, לא נותן לך את הזכות לקשקש פה ללא הרף! אתה מזהם פה את הפורום בשטויות מרופדות במילים יפות! די! תפסיק! (הדברים נכתבו בשלון זכר אך הם מכוונים לגבר ולאשה כאחד)

itsikd

New member
סייג לחוכמה שתיקה

אם אתה לא מבין מה היא מתכוונת אז תשתוק אתה בעצמך יש לה את כל הזכות לכתוב מה שהיא רוצה אתה מוזמן לראות את כל ההודעות שלה עד היום ואולי אולי תצליח להבין אחוז קטן מהן

דז

New member
אוי

אין לי כישרון ספריות { מסמיקה } . זה יקירי לא קשקושים , אם זה קשקוש בעינך לא קראת בין המילים , או שהדעה שלך שונה משלי . תודה בכול מצב על הכשרון הספרותי אם תרצה אני אשאיר לך קישור לעמוד שלי בסטיג´ חחחחחחחחח חדל סדר ציניות . זה המצב , רוצה הסבר . מה שכתבתי זו דרך מפורטת וחוקרת לדבר על ההבנה שלנו כחברה . קודם כול אחד מחברה . אחר כך הביקוש שלנו לצדק לגבינו , לרוב לא בהקשר לחברה שאנחנו חלק ממנה . ואז ההפרה שלנו של הצדק , והריגתו { מות האלים } . ואז החברה לא מקבלת מאיתנו צדק ומחזירה באופן דומה , ושוב אנחנו נבקש צדק , אבל לא נעשה בשבילו כלום , ולא נראה עצמנו שווים לסביבה וצרכיים לקיים את הצדק , ופה שוב מתחילה ההריגה של האלים { צדק , סדר ,וכו } ואחרי שהסברתי את זה בצורה הזו , אני מציע לך לעבור פעם הבאה קריא שניה ולנסות להבין , פילוסופיה היא אהבת החוכמה , לא העצלות והעיורות . והכתיבה הטבעית שלי היא זו .

דז

New member
שיו איזה אטומים אתם

אני אאשמתי אותכם בהריגת האלים , בקור רוח , בשיא הרועה , חוסר ההתחשבות , באנושות מוחלטת , ואתם לא תגנו על עצמכם , האם באמת צדקתי ? סליחה אם יש שגיאות אני טיפה נו

הכי קל להאשים את החברה

אבל לא כולם דומים, ולא כולם שווים מה לעשות אלה החיים. אבל הגעתי למסקנה, שהחיים הוגנים ! ! ! אין ויכוח-וגם אי אפשר להתווכח כי אין על מה ? נכון? ואנשים, אנשים הם סתם "אנשים" בעלי דיעה לא חשובה, יכולים לעזור יכולים להרוס יכולים להמציא יכולים לשלוט יכולים לחשוב אבל כל דבר שיכול לחשוב יכול להשפיע, אם נשתמש בו נכון, יהיה כל מה שרצינו בדימיון,בחלום. הבעיה היא, שכל איש חושב שהוא צודק, ורק הוא יכול לעשות "שינוי" לדעתי זאת הטעות. אבל אתם יודעים מה, לא נראה לי שתוכלו לתקן אותה ולי אין את הפיתרון @ @ @ @ רואים הנה התחלה! גם אם אתם חושבים שאתם יכולים תראו את שרון וברק (אני לא לוקחת צדדים) שנייהם רצו לטוב, חשבו "שינוי" הנה שינוי ! ! ! בעיה שאף פעם לא תפתר אוהבת את כולם מיכל:)

itsikd

New member
מסכים איתך ../images/Emo45.gif

לדעתי הצנועה הדבר הכי חשוב שצריך ללמד אנשים היא להבין שכל אחד רואה את העולם מנקודת מבטו האישית ושאף אחד לא צודק במאה אחוז אף פעם כולם צריכים לנסות לראות את העולם גם דרך עיניים של אנשים אחרים לדעת שכל מה שאתה חושב הוא נכון רק בעיניך ובעיני אחרים יכול להיות אסון אין אמת מוחלטת - אין צדק מוחלט

דז

New member
את רוצה להיות דומה

ולחשוב על אחרים . באמת לא בהתחסדות , אני אישית לא .

תגובה

הנטיה הזו לחפש את הפסול באדם, לסמנו כטומאתנו, מתוך כך לגזור את רשעותנו ובעצם כך להסיר מעצמנו את האחריות לאותה תכונה, הרי כך נולדנו היא בריחה מהיותנו אלים, כן, אני חוזר, אלים, היכולים לעצב עצמם כרצונם. במשך אלפי שנים התורות למיניהן מנסות ע"י כל מיני הבלים לשכנע את עצמנו כי אנו נולדנו רעים, איזו מן שטות זו?. הרוע או הטוב לא קיים בשום מקום פרט בנו, הישויות החושבות. אנו אלה אשר מסוגלים לומר על דבר מה כי טוב או רע הוא. האם אדם אשר מבצע משהו שנאמר עליו כי רע הוא עושה אותו מתוך חוסר אונים? לכל אדם ניתנה האפשרות לבחור, כל בחירה נעשית מתוך אמונה בצדקת הבחירה. כאשר אנו מבצעים דבר מה רע אנו בכל זאת מקבלים את הבחירה לבצעו מתוך עיון באפשרויות אחרות ובדיקת הרווח מול ההפסד, כך גם לגבי טוב ורוע. אם אדם חושב שהוא יכול לבצע מעשה שהוא מבין שהוא רע אך הוא ירוויח כסף לשם דוגמא, הרי בעוולותו הוא פשוט בילבל את הכסף עם הטוב וחשב כי הכסף (בחושבו לטוב) עולה על הרע. לסיכומו של דבר, עוד לפני שנים רבות הבין סוקרטס כי אין אדם אשר בוחר ברע לשם הרע בלבד אלא עושה את הרע מתוך חוסר הבנת הטוב מהו. יתכן מאוד כי האדם מבולבל וטיפש, אך אין הוא רע כי אין הוא מתכוון לרע. הפסיקו לספר לילדים מגיל צעיר כי רעים אנו, הפסיקו לומר להם כי טמאים אנו. האינכם מבינים כי כך אנו מסירים מעצמנו את האחריות לרוע הקיים, אנו מקבלים משמיים את עצם העובדה כי אנו עושים רע. אדם אשר עושה את אשר עושה ואז אומר "אופס , איזה טיפש אני" ולאחר מכן אומר "יצור שפל ועלוב אני, טמא אנוכי" הרי מצד אחד ידע בדיוק את סיבת העוול אשר גרם (היותו טיפש) ומצד שני פטר עצמו מחיפוש אחר החוכמה באומרו כי זו לא אשמתו. אנשים, אנו בני האדם ניתנה לנו הזכות לבחור וללמוד לבחור באפשרות הטובה, הפסיקו להאשים את האלים, אנחנו האלים.

דז

New member
מות האלים

כדי להיות האל , אתה צרייך להיות קיים בלי בסיס , ראשוניות , צר לי יש לך בסיס הוא החברה . ועוד אתה חלק ממנה , כמו מחשבה , חברה נוטה לקונפליקטים ומחשבות נוגדות נלחמות , זה לא רע , זה הטוב בשיאו לעמוד על שלך על צדקתך , להיות עיור וטיפש . הרע הוא הריגת האלים , שכבר נאמר לא אנחנו , האלים הם הקיום של החברה , כלומר יותר מאדם אחד ! , קיום שאומר חברה ולא מלך . אני לא חושבת שזה מעורר פטירת האדם מהסיבה לרועה , זה אומר האדם הוא רועה , ועוד לפי התפיסה הזו מי שמבין ויקרא , גם אם האדם יפטור עצמו מהרועה בגללה , זה כי הוא עומד בה , ולגמרי לא מבין אותה .

למעלה