תגובה על תגובה...
היי ילדה בשלה, יש כאלה שנחנו בכשרון לבטא את אשר הם מרגישים (את) ויש כאלה אשר נהנים ומתחברים לאשר המוכשרים כותבים (אני). רבות דובר כבר על יחסי הכותב-קורא ואני, איכשהו,ככקוראת, מהווה מראה-בבואה. כל שאני יכולה לעשות, הוא, לשתף אותך ב...מה שכתיבתך גרמה לי, תרמה לי, כיצד אני מפרשת את הדברים וכו`. נראה לי שהרבדים העמוקים של היצירה נבנים מתוך הבנות רבות ככל האפשר ופרשנויות מגוונות ושונות. ילדונת, קצת חבל לי שחשפת את גילך, האמביוולנטיות הזו בה את מתלבטת היא נחלת כולנו ולא משנה באיזה גיל אנחנו. הפער בין הגיל הכרונולוגי-ביולוגי לבין הנפש מהווה קונפליקט, מבחינתי, קיומי. ביחס לשיר, ``מותר`` (זה שמו אם איני טועה), כוונתי היתה ל...נקודה שבאה אחרי המילה צדפים ! היא זו שיצרה, בעיני, את החציצה בין הפרק של הילדה לזה של האישה. חציצה זו הפריעה לי. מצד אחד גרמת לי להבין את המאבק בו את נתונה, מאבק המצריך איזו שהיא השתרגות של הנפש והגוף זה בזו ולא חציצה מבנית כפי שעשית. אגב` בחירתך בצדפה מעניינת שכן, בעיני, הוא נתפס כמשהו השומר סוד, ילדותיות,אירוטיות, התכנסות... אגב`, ע``פ המילון, צ``ל צדפה=צדפות. צדף=השכבה הפנימית המבריקה של הצדפה. הופה...נסחפתי מעט

. ולסיום, ילדונת, תנצרי את הילדה שבתוכך...היא תתרום רבות לאישה שבך. את ממש פנינה ילדונת

להתראות בסביבה.