מותר

מותר

מותר לך להיות שקטה, ילדה. לא לחשוב, לא לכאוב. להסתכל על הגלים, לזרוק לתוכם צדפים. להיות מישהי חדשה, אישה שמדליקה סיגריה, כל פעם שהיא רוצה... ביום לא חולמת, בלילה לא בוכה. ומותר לך לפעמים להיות שקטה, אישה. זה לא נורא.

אנגלינה

New member
מותר לך

מותר לך הכל ילדה את יכולה לקבל הכל את יכולה לגעת בשמיים את יכולה להיות מה שאת רוצה!!!!!!! מותר לך לשבור את כל המוסכמות חמודה !!!!!! מאנגלינה שאוהבת

זהרי

New member
הילדה שבך

הילדה שבך רוצה להפליג למחוזות רחוקים ומקומות עלומים הילדה שבך רוצה לטעום את הכל ומכל הילדה שבך רוצה להשאר חדשה אך גם ישנה הילדה שבך ... תהיה גם אישה הילדה שבך..

זוהר בפורום :)

ומה עם הילד שבך? זה זמן רב רציתי לומר לך שכל תגובה שלך, לכל אחד... היא פשוט שיר בפני עצמו :) ילדה.

זהרי

New member
לילדה.

מילים משפיעות עליי..( אני מודה) וכאחד שכזה רציתי לומר לך... תודה.

*קסנדרה

New member
מאישה לילדה

ילדה קטנה השיר מעביר את הקורא דרך מחשבותיה של ילדה שמתלבטת עם נשיותה. ילדה, כבר כתבתי לך בעבר, את כותבת יפה מתנסחת היטב, ומצליחה להעביר את הקורא בדיוק למקום בו את נמצאת, עת את כותבת. קסנדרה

זהרי

New member
לילדה..

כתבתי לך משהו ארוך ומיוחד.. ושניה לפני שליחתו הוא נמחק.....:-((( מתנצל..

אוף :-( זהרי...

כמו שאתה ביקשת שאגיב... אני מבקשת שתרשום בהזדמנות אחרת את מה שרשמת, גם אני מושפעת מהמילים.. תודה גם לך. ילדה

זהרי

New member
לעולם אל תעצבי ילדה...

לעולם אל תהיי עצובה ילדה גם אם הינך במיטה חולה למרות האהבה והאכזבה תמיד הסתכלי לתקווה ואת .. הביטי אל תוכך ראי את האור שבתוכך החלומות שמאירים כנרות העינים שבוהקות ואוהבות ואת.. אישה וגם ילדה ברצונך גדולה וברצונך קטנה היי כפי שאת לעולם ואל תכנעי למרות כולם היי חופשיה לעצמך ולחלומך.. לך ילדה באהבה.. זהרי.

זהרי

New member
לילדה...

ראשית שיהיה לך שבת שלום וסוש מהנה שנית אודה באם תגיבי לשיר אלהים שכתבתי על מישהי יקרה שאני מקוה שאלהים ישמע לה את תפילתה.. תודה זהרי

פרח-בר

New member
על קוצה של...נקודה :)

היי, קראתי את שירך המתאר בצורה כה רגישה, המעוררת הזדהות, את הצורך והרצון ל...היות אחרת אבל... מאוד הפריעה לי הנקודה בסיום המשפט ``...לזרוק לתוכם צדפים.`` להרגשתי, נוצרה כאן, ואולי זה מכוון, הפרדה מוחלטת בין הילדה לאישה. קראתי את התגובות של חברי הפורום שהצביעו על המיזוג שבין האישה לילדה. גם אני הייתי רוצה לראות זאת אבל...היה לי קשה בגלל המבנה המסויים בו בחרת.

היי פרח בר (תגובה ארוכה..)

מה שלומך ? (בלשון נקבה..:)..) ראשית תודה על תגובתך, שהפתיעה אותי , אבל לטובה. הניתוח שלך לשיר במיוחד לסוף המשפט ``לזרוק לתוכם צדפים`` מדבר בדיוק על הקושי והבלבול שיש בשיר. הרצון\ההכרח כמתבקש ממני בחיים להיות אישה מתנגש בכמהה לחזור לילדות, להישאר ילדה. יש כאן הפרדה בין שתי הדמויות, אך גם נסיון למזג... האם במשפט ``לזרוק צדפים..`` ראית את הצד של הילדה ? אשמח אם תפרטי, כי לנתח שירים ועוד של עצמי זה דבר חדש בשבילי, מה גם שאני כותבת אני זורמת, עם מה שאני מרגישה בבפנים באותו הרגע, זה ישמע לך מוזר אבל לא תמיד גם אני מבינה את עצמי. :) ובנוסף כל אחד יכול לפרש אותו כראות עיניו. בכל אופן השיר הנ``ל מדבר על קטע בחיים שבו אני נמצאת, על נק` מפנה(לא משבר) , גיל שבו מתבצע המעבר מן הנעורים לבגרות. והקושי שלי להיות אישה, כי אני בעצם אישה כבר , אבל עדיין בתוכי חיה ובועטת במלואה הילדה. זה יוצר בילבול. המשפט ``להיות מישהי חדשה`` לא מדברת על הרצון אלא , על משהו שהעולם ``מחייב`` אותי לקבל זאת. מישהי חדשה זו האישה. עוד דבר שאולי יעזור לשפוך קצת אור על השיר,ף היא העובדה שאני בת 18. מקווה שהסברתי , ותודה לך שעזרת לי להבין יותר, (לפעמים אנו זקוקים לעין חיצונית, בשביל לראות משהו שנמצא מולנו) אוהבת ושבת שלום, ילדה.

אנגלינה

New member
רק רציתי להגיד

שבת שלום ומיוחד לילדה קטנה ותמימה :cool: :cool: :cool: ולכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אנגלינה

זהרי

New member
לילדה

מצטרף לברכתך לאנגלינה שבת שלום לך מכל הלב.. זהרי

פרח-בר

New member
תגובה על תגובה...

היי ילדה בשלה, יש כאלה שנחנו בכשרון לבטא את אשר הם מרגישים (את) ויש כאלה אשר נהנים ומתחברים לאשר המוכשרים כותבים (אני). רבות דובר כבר על יחסי הכותב-קורא ואני, איכשהו,ככקוראת, מהווה מראה-בבואה. כל שאני יכולה לעשות, הוא, לשתף אותך ב...מה שכתיבתך גרמה לי, תרמה לי, כיצד אני מפרשת את הדברים וכו`. נראה לי שהרבדים העמוקים של היצירה נבנים מתוך הבנות רבות ככל האפשר ופרשנויות מגוונות ושונות. ילדונת, קצת חבל לי שחשפת את גילך, האמביוולנטיות הזו בה את מתלבטת היא נחלת כולנו ולא משנה באיזה גיל אנחנו. הפער בין הגיל הכרונולוגי-ביולוגי לבין הנפש מהווה קונפליקט, מבחינתי, קיומי. ביחס לשיר, ``מותר`` (זה שמו אם איני טועה), כוונתי היתה ל...נקודה שבאה אחרי המילה צדפים ! היא זו שיצרה, בעיני, את החציצה בין הפרק של הילדה לזה של האישה. חציצה זו הפריעה לי. מצד אחד גרמת לי להבין את המאבק בו את נתונה, מאבק המצריך איזו שהיא השתרגות של הנפש והגוף זה בזו ולא חציצה מבנית כפי שעשית. אגב` בחירתך בצדפה מעניינת שכן, בעיני, הוא נתפס כמשהו השומר סוד, ילדותיות,אירוטיות, התכנסות... אגב`, ע``פ המילון, צ``ל צדפה=צדפות. צדף=השכבה הפנימית המבריקה של הצדפה. הופה...נסחפתי מעט :) . ולסיום, ילדונת, תנצרי את הילדה שבתוכך...היא תתרום רבות לאישה שבך. את ממש פנינה ילדונת ;-) להתראות בסביבה.

למעלה