מותר רגע לקבל עיצה?

אני חושב שמישהו לא מחבב אותך

(זו כבר ההודעה השניה שהוא כתב) בכל מקרה, כל מי שמפחד לחשוף את עצמו ובורח להסתתר מאחורי כינוי זמני, לא ראוי לתגובה, לדעתי.

inbale

New member
מותר רגע לקבל עיצה?

וואו הרבה זמן לא הייתי פה... בן הזוג שלי הוא עולה "ותיק" מברזיל. כשנפגשים עם החברים שלו שהם באמת חברה נחמדים מאוד הם יושבים כולם ומדברים בינהם בפורטגזית. אני מוצאת את עצמי יושבת בתוך חבורה של אנשים שאין לי שמץ על מה הם מדברים. זה בסדר לכמה דקות אבל כשזה ממשיך וממשיך זה פשוט נותן תחושה איומה. ברור לי שהם לא עושים את זה מתוך כוונה רעה וזה מובן שכשכולם נפגשים הם חוזרים לדבר בשפת האם שלהם אבל איפה אני בסיפור הזה? איך הייתם מגיבים?

יסמין43

New member
האמת? אני במקומך

הייתי לומדת פורטוגזית... כלומר, נכון שמן הנימוס שהם ידברו עברית בשבילך (אני מבינה שהם יודעים עברית), אבל אני מניחה שהמאבק הזה לא כל-כך יצליח. אז אולי אפילו אפשר לעשות מן הסכם כזה: לבקש מהם שלפחות חלק מהזמן ידברו עברית ויתחשבו בך, ואת מצדך תלמדי את השפה (ממש באופן מסודר, אולי יש תוכנה, אולי מתוך ספר), ובמשך הזמן את תביני והם יוכלו "לחזור לסורם". (למיטב ידיעתי, זו לא שפה קשה במיוחד. אבל אולי אני מתבלבלת עם ספרדית.)

ואני הייתי מנסה לצרף למפגשים עוד

כמה לא דוברי פורטוגזית, כדי שכשהם ידברו ביניהם, אתם תוכלו לדבר על דברים אחרים...

Idan91

New member
למיטב ידיעתי,

זאת לא שפה קיימת במיוחד. *** פורטוגלית. *** (במלרע)

zimes

New member
../images/Emo24.gif רק בשביל לראות אותך פה

שווה שיש לך בעיות
לענין - גם אני הייתי הולכת על ללמוד פורטוגזית. לא רק בגלל החברים, אלא כי את בטח רוצה להשתתף בנתח גדול מעולמו של האיש - שירים, בדיחות, מילים שמשתרבבות למשפטים בעברית וכו'. ניסית להעלות בפניו את הבעיה - לתאר את תחושותיך? יש לי שני חברים עם בנות זוג שאינן דוברות עברית. שתי בנות הזוג לומדות עברית. שניהם גרים בחו"ל (תנאי לימוד העברית שלהן דומים לתנאי לימוד הפורטוגזית שיכולים להיות לך), כך שכשהם בארץ, חשוב להם לפגוש חברים (ובפרט לדבר - יש תמיד נפח רב של חוויות להשלים). אצל אחד (שפת אמה - אנגלית) - הוא מקפיד שכל השיחות בנוכחותה יהיו באנגלית. זה לא פשוט, ותמיד גולשים לעברית - מה שגורר מריבות שלו עם כל העולם (בלי שהיא חושבת שבאמת מגיע לה משהו). אצל השני (שפת אמה אינה אנגלית, אך היא דוברת אנגלית) - הוא לא מקפיד בכלל. לי, אישית, זה מראה מהצד מעט "מזניחני" - אבל היא (למיטב ידיעתי) מפרגנת. להגיד מה הדרך הנכונה משתי אלה? כנראה משהו באמצע...

dana2909

New member
לערבב

מצד אחד מרגיז אותי לתאר אותך יושבת בחבורה הזו, כולם מקשקשים להם ואת לא בעניינים, זה נראה לי קצת לא מתחשב מטעם בן הזוג שלך. מצד שני, ברור שהרבה יותר קל וזורם לדבר עם האנשים שדוברים את השפה שקל לך לדבר בה. אני הייתי מציעה לך שילוב של כל מה שאמרו לך כאן. קודם כל, בן הזוג שלך חייב לדעת מה את מרגישה, אבל, לא ברמה שתפסיקו לצאת ביחד עם חברים שלו. תתחילי ללמוד פורטוגזית קצת (ואז גם תדעי אם מדברים עליך...), ותתחילי לגמגם להם בשפה שלהם, ותיצרו מעין שפה מעורבבת משתי השפות. ככה שלפחות תביני חצי...

יסמין43

New member
כמה שאני מבינה, היא לא צריכה לדבר

בפורטוגזית, כי הם מבינים עברית. היא רק צריכה להבין את מה שהם אומרים. וזה באמת החלק הקל (יחסית). היא יכולה להמשיך לדבר איתם עברית, כך שהגמגום נחסך לה.

dana2909

New member
נכון

אבל אם היא תתחיל לגמגם להם קצת, זה יראה להם שהיא מנסה להשתלב ומנסה להכיר אותם בדרך אחרת, ואז הם יבואו לקראתה בדיבור בעברית..

יסמין43

New member
זה מזכיר לי שהיה ריאיון עם

שגריר בריטניה בישראל, והוא ניסה לדבר עברית, והבן שלי ואני מרטנו את השערות וצעקנו - די! שידבר כבר אנגלית!!!

אבל הוא היה נורא חמוד, יסמין !!!

כזה מאמי שאפשר להביא הביתה ואמא פולניה לא תתעלף. וענבל - מה שלומך?!?!?! א) לא יפה שככה מדברים פורטוגזית לידך. ב) אני מוכנה לבוא לתרגם. ג) תבקשי או שימעיטו בכך או שלפחות יהיה אחד אחראי לתרגם לך. ד) האם מדובר באנשים שילוו אתכם עכשיו שנים? כי לא הייתי מתחילה ללמוד פורטוגזית אם מדובר באנשים שעוד שנתיים לא תרצו לראות את זיו פניהם. ה) אם החברה תהיה מעורבת (ישראלים +אחרים) לא תהיה להם ברירה אלא לדבר עברית כדי לעניין את כולם (היה מישהו שהציע שתביאי ישראלים כדי לדבר איתם) ואני טוענת שתדחפי את הישראלים לשיחה ואז היא תהיה חייבת להתנהל בעברית. ו) אני עדיין חושבת שלא יפה. לא יפה. ז) ותגידי, מה שלומך?!?!?!

יסמין43

New member
סליחה, לא ראית את אשתו לידו?

וחוץ מזה, לא יודעת, עם העברית הקלוקלת הזאת הוא היה די פתטי... (וישר העברנו ערוץ, כי לא יכולנו לשאת את זה.)

נו, אז הוא נשוי. אז מה?

(ועוד עם אישה כזאת, ממש תהיה לי בעיה לחטוף אותו9. ואם הקשבת לראיון (ולא עברת ערוץ) - הוא עובר לשגרירות בריאד. אחד המקומות החביבים עליי. אני עדיין בעדו.

jahnon

New member
תכיני קפה....../images/Emo8.gif

ועכשיו ברצינות באמת לא בסדר, מצד אחד, אפשר להבין מדוע הם מדברים ביניהם בשפת אם גם את היית רוצה לדבר בשפת אמך אם היית עוברת לארץ אחרת. מצד אחר אפשר היה להתחשב בך ולהביא עוד מישהו דובר עברית או לחילופין מתורגמן צמוד. כמו שכבר אמרו לפניי דברי עם חברך והסבירי לו את עגמת הנפש שנגרמת לך זה רק יכול לעזור....

shellyland

New member
אז ככה:

לפני שאת רצה ללמוד פורטוגזית (שהיא שפה מאוד קלה ובהחלט מקסימה) את צריכה לשאול את עצמך כמה ארוך טווח הקשר הזה הולך להיות ואם שווה לך להתחיל ללמוד שפה זרה בשבילו. שנית, ניסית פשוט לדבר איתם על זה? בהתחלה זה יהיה קצת לא נעים ותרגישי נג'סית, אבל לפעמים אנשים עוברים לשפה הנוחה להם בלי לשים לב ואם תקפידי להזכיר להם עם הזמן הם יהיו יותר מודעים. (רוצה שאתן לך כמה משפטים הולמים בפורטוגזית?) שלישית - שלחי בדחיפות את החבר שלך יחד עם כל החברים שלו לבקר בפורום המתאים להם, שם יוכלו לדבר איזו שפה שהם רוצים. ועידן - די כבר! השלימי עם המציאות: בברזיל מדברים פורטוגזית. בפורטוגל מדברים פורטוגלית.

Idan91

New member
פורטוגזית

מדברים בפורטוגזיה, זה כבר הובן מזמן. עכשיו אני רק תוהה איפה נמצאת פורטוגזיה. למישהו יש מפה?

למעלה